Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts soļo uz aptieku pēc nervu tabletēm un sirds pilieniem

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts soļo uz aptieku pēc nervu tabletēm un sirds pilieniem
Foto: Romāns Kokšarons/F64

Zaudēt Kazahstānai... kā tas var notikt? Dīvāna eksperts tiešām vairs pilnīgi neko no hokeja nesaprot? Tiešām vairs nekāda ierasto lietu kārtība nepastāv? Bijušās hokeja lielvalstis Kanāda, Zviedrija un Somija zaudē ne tikai otrajam ešelonam, bet pat trešajam. Mums taču ir "Dinamo", mēs nevaram zaudēt Itālijai, kurai neviens kadrs krutākajā hokeja līgā (KHL) nemaz nespēlē.

Iesildīšanās

- Pie dzīvokļa durvīm indiešu izcelsmes zēns pieved lielizmera peperonī picu. Esmu gatavs ieslīdēt klubkrēslā, aizlikt aiz vaiga karsto mīklas šķēli, kurai pāri malām slīd kusis siers, un uzdzert apiņoto spirdzinošo dzērienu. Pret makaroniem stresa nav. Gaidu vismaz piecus golus.

Pirmais periods

- Ābos ņipri iet pēc vārtiem. Iziet viens pret vienu - uzmet virsū vārtsargam. Iziet trīs pret diviem - arī pats met un uzmet virsū vārtsargam. Trešo reizi Ābolam iespēja, bet atkal met virsū. Patīk aktivitāte, bet vajag arī to vārtos stāvošo makaronu nedaudz pačakarēt, pamānīt, apspēlēt. Vārti briest.

- Kamēr nekrīt ripa vārtos, Latvijas izlase nodarbojas ar visu spēles dalībnieku fizisku iespaidošanu. Ja vajag iebortēt tiesnesi, nav problēmu, kopā ar visu itāli varam zebru pie stikla piespiest. Daugava saka, ka vajag spēka paņēmienu pret makaronu vārtsargu - varam arī to, tik tizli, ka Kuldas golu nedabūjām. Visiem mūsu naidniekiem jābūt vērīgiem. Jā dīdžejs sāks nepareizās dziesmas likt, arī var attapties augšpēdus. Ledus mašīnas operātors nenotīrīs pretinieku vārtpriekšu - tiks iebortēts.

- Itāļi lēni kā gliemeži. Džera mazākumā nofenderē ripu un kā bembis dragreisā pret ekonomiskās klases fiatiem aiznesās pret vārtiem. Atkal gan ripuli cenšamies starp kājām izmest. Nav jau pagalma kvadrāti, kur par gamaku automātisku uzvaru dot. Vajag to vārtsargu paraustīt, apspēlēt. Makarons vārtos tikai kājstarpi sargā. Jāved ripa garām!

Otrais periods

- Ivars mierīgi var uzgrauzt sāļos riekstiņus. Ja video ekrānā kādu reklāmu rāda, to arī var paskatīties. Var ieiet nelegālajos torentos un nolejuplādēt kādu kinīti priekš vakara. Principā garlaicīgs darbs būt vārtsargam pret Itāliju.

- Mačs jau pusē, bet vārtu vēl nav. Nu jāsāk satraukties, jo te var notikt starpgadījumi, ja drīz nemetīsim iekšā. Ja uzbrucējiem nekas nesanāk, tad palīgā brauc Soča. Ieslidojums vārtpriekšā izcils, bet metiens tāds pats kā visiem.

- Beidzot! Mārča kaut ko savādāku nekā visi pārējie Itālijas vārtsargam piedāvā. Uzmetienam ar neērto nūjas lāpstiņas pusi makarons nebija gatavs. Atlēkušo iestumt stūrītī Karsumam tikpat viegli kā man ieraut malku apiņotā.

- Telefona zvans: "Hallo, Miks? Te Dainis zvana. Skatos, ka tev laba kāju tehnika. Vārtu gūšanas garša arī ir. Man tieši labs uzbrucējs trūkst. Jūnijā tev jābūt Baltijas kausā. Būs iespēja arī pret Vāciju uzspēlēt."

Trešais periods

- Itāļiem viss pamats justies apzagtiem. Ja mūsu neieskaitītie goli tiešām bez šaubām bija gūti nelikumīgi, tad itāļu švako ieslidošanu zonā ar aci dzīvē nemaz nevarēja pamanīt. Vārti makaronu ēdājam Petanam smuki sanāca, bet tehnikas laikmetā un kancelošanas kultūrā varam atrast iemeslu visu apšaubīt. Bobam un viņa zēniem šoreiz nospīdēja.

- Tas, ka Kirovs vairs nav federācijas prezidents nenozīmē to, ka Latvijas izlases hokejisti neciena viņa biznesu. Lai gan Grindex reklāma uz ķiverēm šoreiz vairs nav, bet ar savu dramatisko spēli nervu nomierinošās tabletes un sirds pilienus līdzjutējiem jāiegādājas lielā kvantumā.

- Pret kanādiešiem trīs reizes neizdevās tukšos vārtos ripu iemest. Nu mācība ņemta vērā un Lauris saprot, ka ir iespēja pieslidot arī tuvāk, lai droši ieslidinātu ripuli mērķī. Tomēr minūti pirms beigām jautājumi par trīs punktu iegūšanu ir noņemti.

- Mārča sak, Lauri, skaties! Karsums visiem tiem tukšos vārtos neiemestajiem metieniem uzšķauda. Nav nekādu problēmu arī no sava aizsardzības borta ielidināt ripu vārtos. Noteikti sarežģītāks metiens nekā Laurim un Kasparam pirmajā mačā. Tā lūk bračkas - 3:0!

- Ar tik daudz nerealizētām iespējām, izskatās, ka latvieši taupa savus golus svarīgākiem mačiem. Nākamie rindas kārtībā jeņķi. Būs visas iespējas izvest jeņķu republikāņu partijas atbalstītājus ar apgalvojumu, ka kā tehnoloģiju inovāciju lielvalsts ietekmējām ASV prezidenta vēlēšanas un izbalsojām no Baltā nama Trampu.

Priekā!
Jūsu, Dīvāna eksperts!

Dīvāna eksperts uzzina, ka uz vienas slidas hokeju nepaspēlēsi
Dīvāna ekspertam salīp zobi ar kļavu lapu sīrupu
Dīvāna eksperts ieskatās kristāla bumbā un izzīlē Latvijas izlases rezultātus

     [+] [-]

, 2021-05-25 11:44, pirms 3 gadiem
Diezgan precīzs apraksts. Tā realizācija, atklāti runājot, bija pilnīgā pakaļā - tik daudz iespējas palaist garām.

     [+] [-]

, 2021-05-25 12:39, pirms 3 gadiem
d2d2 rakstīja: Diezgan precīzs apraksts. Tā realizācija, atklāti runājot, bija pilnīgā pakaļā - tik daudz iespējas palaist garām.
1v1, it īpaši, apraksturoja situāciju. Džeki reāli vienkārši uzmeta vārtsargam virsū ripu. Cīņas spars ir, bet ripu grūti dabūt vārtos.