Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Visi astoņi Latvijas šorttrekisti PČ junioriem nonāk gandarījuma kārtās

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Visi astoņi Latvijas šorttrekisti PČ junioriem nonāk gandarījuma kārtās
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

LETA. Visi astoņi Latvijas šorttrekisti piektdien nonāca gandarījuma kārtās Drēzdenē notiekošajā pasaules junioru čempionātā.

1500 metros pirmo kārtu pārvarēja Linards Reinis Laizāns, kurš savā pirmās kārtas slidojumā bija trešais, bet Māris Jānis Šternmanis šo fāzi nepārvarēja. Ceturtdaļfinālā Laizāns savā slidojumā bija pēdējais, sestais un par vietu pusfinālā cīnīsies gandarījuma kārtās, kur startēs arī Šternmanis.

Laizāns startēja arī 500 un 1000 metru distances priekšsacīkstēs, tās uzreiz nepārvarot un nonākot gandarījuma sacensību ceturtdaļfinālā. Tāds pats iznākums šajās distancēs bija attiecīgi Valteram Kānbergam un Tomasam Kitokam.

3000 metru stafetē Latvijas kvartets ceturtdaļfinālā finišēja četrās minūtēs un 18,026 sekundēs, kas deva pēdējo, ceturto vietu un neļāva kvalificēties pusfinālam.

Laizāns uz Drēzdeni devies no Itālijā notiekošajām Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm, kurā viņš sasniedza trīs finālus, 500 metros izcīnot zeltu, bet 1000 metros - sudrabu.

Juniorēm 1500 metru distancē sacensības sākās no ceturtdaļfināla, kurā Laura Petroviča, Anna Jansone un Alīna Ustova savos slidojumos neiekļuva labāko divniekā un arī piedalīsies gandarījuma kārtā. Arī 500 un 1000 metros, otrajā no distancē Petrovičas vietā startējot Ancei Grosbergai, latvietes nepārvarēja priekšsacīkstes un čempionātu turpinās gandarījuma kārtās.

3000 metru stafetē, startējot visām četrām latvietēm, viņas savā ceturtdaļfināla slidojumā bija pēdējās, ceturtās, finišējot četrās minūtēs un 33,749 sekundēs un neiekļūstot nākamajā kārtā.

Sestdien un svētdien norisinās turpmākās kārtas.

Izmantotie resursi:
LETA