Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Bērziņš izcīna bronzas godalgu Eiropas čempionātā 500 metru distancē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Bērziņš izcīna bronzas godalgu Eiropas čempionātā 500 metru distancē
Reinis Bērziņš. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

Latvijas šorttrekisti aizvadījuši otro sacensību dienu Eiropas čempionātā Polijas pilsētā Gdaņskā. Vislabāk no latviešiem veicās Reinim Bērziņam, kurš 500 metru distancē spēja izcīnīt bronzas godalgu.

• Otrās sacensību dienas ievadā sacensības 1500 un 500 metru distancē turpināja Anna Jansone. 1500 metros Jansone savā slidojumā starp septiņām dalībniecēm stabili turējās grupas vidū un arī spēja finišēt ceturtajā pozīcijā, kamēr tālāk sacensības turpināja vien slidojuma uzvarētāja Anna Zaidela no Vācijas. Jansone distanci veica 2:36.484 minūtēs, sacensības noslēdzot 26. vietā.

• Labāk jau veicās 500 metru distancē, kur pirmajā slidojumā Jansone spēja ierindoties otrajā pozīcijā ar laiku 47.502 sekundes, kas ļāva nonākt vienas kārtas attālumā līdz iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Izšķirošajā slidojumā Jansone spēja slidot vēl nedaudz ātrāk, bet Sāru Luku Bacskai no Ungārijas, kura iekļuva ceturtdaļfinālā, pārspēt neizdevās. 500 metros Jansonei 23. vieta.

• Pēc sekmīgas pirmās sacensību dienas 1500 metru pusfinālā pirmais startēja Roberts Krūzbergs. Viņš taktiski spēja pakāpties līdz otrajai vietai, bet teju septiņus apļus pirms finiša piedzīvoja kritienu. Šī epizode tika izskatīta, bet latvieti neiecēla ne A, ne B finālā. Tādējādi Krūzbergs sacensības noslēdza 19. vietā.

Reinis Bērziņš savā pusfinālā arī bija ļoti tuvu kritienam jau pirmajos apļos, bet tomēr spēja palikt kājās un neatpalikt no konkurentiem. Drīz pēc tam viņš sadūrās ar Polijas sportistu un piedzīvoja kritienu, bet tiesneši pieņēma lēmumu atkārtot startu. Bērziņš lielu daļu distances turējās aiz diviem Nīderlandes šorttrekistiem, pirms pēdējā apļa centās izrauties otrajā vietā, bet zaudēja ātrumu un arī uz brīža iegūto otro vietu Sebastjanam Lepapē no Francijas. Tādējādi Bērziņš neiekļuva A finālā, bet kvalificējās B finālam.

• B finālā Bērziņš epizodiski ieņēma vadību slidojumā, tostarp pēdējos trim no četriem apļiem. Pēdējā aplī cīņā par pirmo vietu ar Bērziņu sadūrās turks Metehans Atans, kā rezultātā latvietis sagrīļojās un pazaudēja savu pirmo pozīciju, beigās finišējot piektajā vietā. Zīmīgi, ka turks saņēma sodu, bet latvietim no tā nekāds labums. Bērziņš 1500 metru distancē ierindojās 12. vietā.

• Visas iespējas latviešiem reabilitēties bija 500 metru distnacē, kur abi kopā slidoja ceturtdaļfināla otrajā slidojumā. Distanci otrajā vietā iesāka Krūzbergs, bet trešajā Bērziņš. Sekoja britu sportista kritiens, kas lika atkārtot startu. Šoreiz beļģa un Krūzberga sadursme un latvieša kritiens lika vēlreiz atkārtot startu. Ar trešo piegājienu viss bija kārtībā, atkal Krūzbergam un Bērziņam esot otrajā un trešajā pozīcijā. Tad Krūzbergs zaudēja slidojuma ātrumu pēc cīņas ar beļģu sportistu, ko izmantoja Bērziņš un uzvarēja slidojumā ar laiku 43.416 sekundes, kamēr Krūzbergs finišēja piektais, sacensības noslēdzot 17. vietā.

• Pusfinālā Bērziņš startā palika ceturtais, bet tad viņam izdevās tikt garām diviem konkurentiem. Pēdējā aplī viņam izdevās noturēt konkurentus aiz muguras un nosargāt otro vietu, kas deva vietu A finālā. Tajā Bērziņš startā ierindojās ceturtajā vietā, bet ātri spēja pakāpties uz trešo. Latvietis meklēja iespējas, lai pakāptos uz otro vietu, bet ļoti labu savu pozīciju nosargāja nīderlandietis Jens van Tvauts. Tikmēr Bērziņš atstāja aiz muguras trīs konkurentus un spēja izcīnīt bronzas godalgu, kamēr par Eiropas čempionu pārliecinoši kļuva Pjetri Zīgels no Itālijas.

Eiropas čempionāts šorttrekā, 500 metri vīriešiem, Fināls

VietaSportistsRezultāts
1.P.Zīgels (ITA)41.514
2.J.van Tvauts (NED)41.631
3.R.Bērziņš (LAT)41.915
4.K.Ferkoks (FRA)41.991
5.F.Akars (TUR)42.027
6.B.Nogradi (HUN)42.192

     [+] [-]

, 2023-01-14 20:06, pirms gada
Apsveicu ar lielisku panaakumu!!!

     [+] [-]

, 2023-01-14 23:39, pirms gada
Super!