Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bendikas audzēkne cietusi avārijā un nevarēs piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bendikas audzēkne cietusi avārijā un nevarēs piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs
Baiba Bendika distanču slēpošanas trasē. Foto: imago images/Eibner Europa/Scanpix

Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika, kura Pekinas olimpiskajās spēlēs startēs arī slēpošanā, paziņojusi, ka viņas trenētā brazīliete Bruna Moura cietusi auto avārijā un nevarēs doties uz Ķīnu.

"Daudzi jau zina, ka trenēju traku, kaislīgu un smagi strādājošu slēpotāju no Brazīlijas, un Bruna pēc kārtīgas cīņas kvalificējās olimpiskajām spēlēm. Tomēr pēc kvalifikācijas sacensībām olimpiskais sapnis piedzīvoja sarežģījumus, jo viņai bija pozitīvas analīzes, tāpēc Austrijā bija jāpaliek karantīnā. Šodien Bruna devās uz lidostu, lai nodotu analīzes pirms lidojuma uz olimpiskajām spēlēm, bet viņa cieta briesmīgā frontālajā sadursmē. Ziņu saņemšana lika sirdij lūzt, bet – paldies Dievam un enģeļiem, ka viņa ir dzīva un ka ir tikai lauzti kauli," rakstīja Baiba Bendika.

Moura cieta avārijā, kas notika, kad slēpotāja bija ceļā uz Minhenes lidostu. Automašīnas vadītājs, veicot apdzīšanu, sadūrās ar kravas auto. Šoferis gāja bojā, bet Moura ar helikopteru nogādāta Lozano slimnīcā.

Brazīlijas delegācijai Pekinā vajadzēja sastāvēt no 11 sportistiem, taču tagad tā sarukusi par vienu cilvēku. Sieviešu slēpošanas trasēs Brazīliju pārstāvēs tikai Žaklīna Morāu – 46 gadus veca sportiste, kurai šīs būs jau astotās olimpiskās spēles. Turklāt viņa startējusi ne tikai ziemas, bet arī vasaras olimpiskajās spēlēs – 2004. gadā Atēnās un 2008. gadā Pekinā, abos gadījumos piedaloties kalnu riteņbraukšanas sacensībās.

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskās komandas sportisti
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-01-27 23:18, pirms 2 gadiem
R.I.P.
Tā Olimpiāde ir viena traka lieta.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-27 23:57, pirms 2 gadiem
Virsraksti mainaas.....,vveseluiibu meitenei ,un Baibai-koncentreejies tak uz OS biatlonu,luudzu! tak iistie ""gadi"..,lai kko vinneetu..,bet nee lien sleeposanaa ,blin..

     [+] [-]

, 2022-01-28 08:49, pirms 2 gadiem
LTpirags rakstīja: biatlons,sleeposana treneeshana olimpiskajaa sezonaa?!?
Iedomājies, cik traki būtu, ja izrādītos, ka viņa arī kādās šaušanas sacensībās piedalījusies?!