Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai un francūzietei Kentēnai 13. vieta komandu sprinta sacensībās

Agris Suveizda

Eidukai un francūzietei Kentēnai 13. vieta komandu sprinta sacensībās
Patrīcija Eiduka. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka un francūziete Lena Kentēna piektdien Pasaules kausa sacensību distanču slēpošanā posmā Lahti komandu sprinta sacensību brīvajā stilā kvalifikācijā ieņēma sesto vietu, bet izslēgšanas cīņās ierindojās 13. vietā.

Duets trasi veica sešās minūtēs un 35,80 sekundēs, labākā rezultāta autorēm norvēģietēm Jūlijei Mīrei un Annei Hjersti Kalvo zaudējot 13,43 sekundes un 16 duetu konkurencē ieņemot sesto vietu. 15 labākie dueti turpināja sacensības izslēgšanas cīņās, Latvijas/Francijas pārim ieņemot 13. vietu un no uzvarētājām atpaliekot minūti un 5,42 sekundes.

Par uzvarētājām kļuva zviedrietes Emma Riboma un Jonna Sundlinga, kuras trasē pavadīja 18 minūtes un 47,78 sekundes.Viņas par 4,57 sekundēm apsteidza kvalifikācijas uzvarētājas norvēģietes un par 5,12 sekundēm - Vācijas pirmo komandu ar Lauru Gimmleri un Koletu Ridzeku sastāvā.

Savukārt vīriešu konkurencē Latvijas komanda ar Raimo Vīgantu un Niku Saulīti ierindā sprinta sacensību brīvajā stilā kvalifikācijā ieņēma 23.vietu, nekvalificējoties izslēgšanas cīņām. Startēja 26 dueti, un, lai sasniegtu izslēgšanas sacensības, bija jāiekļūst labāko 15 duetu vidū.

Lahti notiek pēdējais Pasaules kausa posms. Sestdien notiks sprinta sacensības klasiskajā stilā, bet svētdien slēpotāji dosies 20 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopēju startu.

Izmantotie resursi:
LETA