Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Šifrinai iespējas palielināt fenomenālo rekordu slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šifrinai iespējas palielināt fenomenālo rekordu slalomā
Mikaēla Šifrina pēc uzvaras Alpu kombinācijā. Foto: Getty images

Šodien pasaules čempionātā kalnu slēpošanā Kortīnā d’Ampeco sievietes sacentīsies noslēdzošajā disciplīnā slalomā, kur piekto uzvaru pēc kārtas mēģinās izcīnīt amerikāniete Mikaela Šifrina.

Mikaela Šifrina pirmo zelta medaļu izcīnīja 2013.gadā, kad 17 gadu vecumā Šaldmingā viņa bija nepārspēta slalomā. Nākamajos trīs čempionātos 2015., 2017. un 2019.gadā viņa atkal šajā disciplīnā aiz muguras atstāja visas konkurentes, svinot ne tikai ceturto uzvaru slalomā, bet ceturto panākumu pēc kārtas, sasniedzot fenomenālu rekordu. Sievietēm trīs uzvaras pēc kārtas kādā disciplīnā ir izcīnījušas trīs kalnu slēpotājas – šveiciete Ērika Hessa kombinācijā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos, francūziete Mariella Goičela kombinācijā sešdesmitajos un vāciete Kristla Kranca slalomā un kombinācijā trīsdesmitajos. Leģendārajai vācietei Kranclai ir četras uzvaras slalomā un piecas kombinācijā, un viņai, ļoti iespējams, varēja piederēt fenomenālā piecu uzvaru sērija pēc kārtas kombinācijā, taču pēc uzvaras Olimpiskajās spēlēs 1936.gadā Garmišpartenkirhenē Krancla dažas dienas vēlāk nestartēja pasaules čempionātā Insbrukā, jo Vācija pēc Olimpisko spēļu uzņemšanas pasaules čempionātā nepiedalījās (Krancla uzvarēja kombinācijā 1934., 1935., 1937., 1938. un 1939.gadā – aut.piez.).

Šifrina šajā čempionātā visos līdzšinējos savos startos ir bijusi trijniekā, nopelnot pilnu medaļu komplektu, un šodien var palielināt medaļu krājumu līdz četrām, par vienu pārspējot pagājušā čempionāta veikumu. Interesanti, ka šosezon viņa pasaules kausa posmos ir ieguvusi visas godalgotās vietas, turklāt no pieciem startiem divas reizes vienā un tajā pašā vietā nav ierindojusies, ieņemot 1., 2., 3., 4. un 5.vietu. Amerikāniete nenoliedzami tiek uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm, taču viņai sīvu konkurenci sastādīs vēl vismaz četras kalnu slēpotājas – pasaules kausa kopvērtējuma un slaloma līdere Petra Vlhova (Slovākija), viena posma uzvarētāja šosezon Mišela Gisina (Šveice), slaloma vicelīdere un pēdējo trīs posmu otrās vietas ieguvēja Katarina Līnsbergere (Austrija) un šveiciete Vendija Holdenera, kura šosezon regulāri ierindojās sešiniekā no 3.-6.vietai. Ja gadījumā uzvarēs vai trijniekā iekļūs kāda cita no iepriekš nenosauktajā, tad tas tiks uzskatīts par pārsteigumu. Vīriešiem vakar milzu slalomā jau bija pārsteigumi, jo divi no trijniekā iekļuvušajiem nekad PK posmos nebija kāpuši uz pjedestāla šajā disciplīnā, bet uzvarētājs Matjē Fevrs godalgas iegūšanas garšu nebija izbaudījis gandrīz pusotru gadu.

Tikmēr Latvijas līdzjutēji cer, ka beidzot veiksmīgs starts sanāks 17 gadus vecajai Dženiferai Ģērmanei, kura vienīgā no Latvijas šobrīd var sasniegt labu rezultātu. Iepriekšējos čempionātos mums sieviešu konkurencē tādas, kas varēja uzrādīt vismaz pienācīgu rezultātu, bija četras vai piecas, bet tagad palikusi tikai Dženifera. Iepriekš to varēja arī šodienas starta listē atrodamā Liene Bondare, bet pēdējo divdesmit mēnešu laikā bez divām Latvijas slēpošanas federācijas rīkotajām sacensībām viņa ir startējusi tikai vienās, un rezultāti ir kritušies. Taču varbūt Liene pārsteigs un sarūpēs sev dāvanu rītdienas Dzimšanas dienā.

     [+] [-]

, 2021-02-20 12:11, pirms 3 gadiem
kuri nr. startā mūsējām?