Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

LČ 3. posms slēpošanā Madonā ar sezonas garāko distanci, startēs Lūsis un Ģērmanis

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šī gada Latvijas čempionāts distanču slēpošanā noslēgsies Madonā, jo šajā nedēļas nogalē, 18. un 19. martā, Latvijas Slēpošanas federācija “Smeceres sila” trasē rīkos Latvijas čempionāta noslēdzošo jeb trešo posmu, kas svētdien būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā un kas būs arī sezonas garākā distance. Dalībnieku vidū būs šajā sezonā augstākajā līmenī biatlonā startējušais talsinieks Gints Lūsis un arī labus rezultātus savulaik olimpiskajās spēlēs uzrādījušais Juris Ģērmanis.

2023. gada Latvijas čempionāta distanču slēpošanā gan pirmais, gan otrais posms FIS statusā tika rīkoti Priekuļos Olimpiskā centra “Cēsis” kompleksā janvāra vidū un februāra vidū. Tagad uz sezonas noslēgumu tas pārceļas uz Madonu, kur nupat tika aizvadīts ļoti spēcīga sastāva Skandināvijas kauss ar pasaules čempionātu medaļniekiem un pasaules kausa posmu godalgoto vietu ieguvējiem. Arī pagājušajā gadā Latvijas čempionāts ar pēdējo trešo posmu noslēdzās “Smeceres sila” trasē.

Latvijas čempionāta trešajā posmā pirmajā sacensību dienā notiks trīs atšķirīgas disciplīnas, proti, bērniem ir paredzēts skikross ar šķēršļiem, jaunieši un veterāni sacentīsies stafetēs, bet juniori un pieaugušie noskaidros ātrākos komandu sprintā. Skikrosā ir brīvais stils, bet komandu sprintā un stafetēs būs jāslēpo klasiskajā stilā. Otrajā dienā jeb svētdien ir paredzēta masu starta distance. Šajā sezonā tā būs jau otrā reize, kad ir kopējais starts. Priekuļos otrajā posmā dalībnieki sacentās klasiskajā stilā, bet šoreiz masu starts ir paredzēts brīvā stila distancē.

Šajā posmā būs arī šīs sezonas garākā distance attiecīgi proporcionāli vecuma grupām. FIS sacensībās vīrieši slēpos 30km, bet sievietēm būs jāveic uz pusi mazāk – 15km, kaut gan veterānēm S40 ir paredzēta pat garāka distance – 20km. LČ dalībniekiem būs tas pats 5km “Skandināvijas kausa” aplis, pa kuru pirms pusotras nedēļas brauca vairāki pasaules Top slēpotāji.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv