Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka pēc sekmīgā ''Tour de Ski'' posma: ''Man ir parocīgi smagie apstākļi''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiduka pēc sekmīgā ''Tour de Ski'' posma: ''Man ir parocīgi smagie apstākļi''
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotajas privātā arhīva.

Pēc šodien Valdifiemmi aizvadītās “Tour de ski” sestā posma 15km klasiskā stila distances ar masu startu, kur piesnigusī trase atkal neļāva līderēm slēpot ātri un izretināt pamatgrupu, vēlreiz ļoti labu sniegumu parādījusī un augsto 15. vietu ieguvusī Patrīcija Eiduka norādīja, ka temps bijis viņai atbilstošs, ka nācies patērēt spēkus pēc kritiena, lai noķertu pamatgrupu, bet kopumā ir apmierināta ar savu sniegumu.

“Šodien arī smērētājiem bija grūti, jo nezināja, kādiem laikapstākļiem īsti gatavoties. Pēc prognozēm solīja gan lietu, gan sniegu, un neviens īsti nezināja, kas tad galu galā nāks no augšas. Beigās tas bija sniegs, kas atkal visu sarežģīja. Es pat gribētu teikt, ka bija līdzīga situācija kā Davosā, bet ne tik traka,” stāsta Patrīcija Eiduka.

“Dažām citām smērētāji testēja arī tā saucamās “Zero skies”, kam nav apakšā smēres. Tas ir tāds rezerves variants jeb “back-up” plāns, ja nevar īsti “sasmērēties”, tad var ņemt tās, un būs daudzmaz labi. Bija meitenes, kuras arī ar tādām brauca. Šoreiz man smērētāji ļoti labi sagatavoja slēpes, jo man ļoti labi turēja, kas man ir ļoti svarīgi šādā trasē ar šādiem kāpumiem, jo, ja tev “netur” slēpes, tad tas prasa ļoti daudz spēka” uzsver augsto 15. vietu ieguvusī Latvijas slēpotāja.

“Kopumā visā startā temps man bija ļoti atbilstošs, gāja labi. Pirmajos apļos bija vairāk tāda kā taktiskā braukšana. Vienīgi trešā apļa beigās nokritu un pazaudēju grupu. Tajā brīdī es sapratu, ka man šī pamatgrupa nenormāli ātri ir jānoķer, jo savādāk viena pati es nepabraukšu. Grupas noķeršana diezgan daudz prasīja no manis, bet biju priecīga, ka man izdevās ātri vien atgriezties pamatgrupā, taču biju “aizsista ciet” un cerēju, ka izvilkšu līdz beigām un noturēšos grupā,” norāda labi nocīnījusies Patrīcija.

“Bija brīža, kad gribējās ātrāk uzbraukt, bet vienkārši nevarēju neko vairāk izdarīt. Bija vienkārši jānoturas līdz finišam savā pozīcijā un viss. Kopsummā šīs sacensības vērtēju diezgan labi. Man ir parocīgi šie smagie apstākļi, kad slīdamība ir ļoti slikta, ko parāda arī laiks, bija 10 minūtes lēnāks nekā pagājušajā gadā. Un šīs 10 minūtes ir milzīga atšķirība. Jāatzīst, ka biju uztraukusies par šodienas klasiku, bet viss veiksmīgi sanāca un esmu priecīga.”