Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Āboltiņa un Gedra gūst vietas Tālo Austrumu kausa divdesmitniekā

Ints Megnis
Ints Megnis

Āboltiņa un Gedra gūst vietas Tālo Austrumu kausa divdesmitniekā
Agnese Āboltiņa. Foto: infoski.lv

Latvijas kalnu slēpotāji Agnese Āboltiņa un Žaks Gedra Ķīnā izcīnījuši vietas divdesmitniekā Tālo Austrumu kausa sacensībās milzu slalomā.

Kā zināms, slaloma sacensībās Āboltiņa vairākas reizes kāpa uz goda pjedestāla un arī pirmoreiz karjerā izslēpoja no 20 FIS kategorijas punktiem. Tomēr trešdien un ceturtdien milzu slalomā viņai tik labi nesekmējās. Vispirms pirmajā dienā latviete nefinišēja pirmajā braucienā, bet otrajā ieņēma 18. vietu, kas deva 48.30 FIS punktus.

Savukārt Gedra pirmajā dienā izcīnīja 29. vietu (58,89 FIS punkti), bet otrajā pacēlās uz 19. pozīciju (40,25 FIS punkti).

Tālo Austrumu kausa, kas ir ekvivalents Eiropas kausam, kopvērtējumā dāmām Āboltiņa atkāpusies uz septīto vietu, kaut pirms abām milzu slaloma sacensībām vēl bija ceturtā.

Kā zināms, šosezon pauzi no sporta paņēmis Latvijas labākais vīru kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, bet labākā starp dāmām Lelde Gasūna vien nesen atsākusi treniņus pēc traumas. Līdz ar to dāmām šobrīd par pirmo numuru valstī var saukt Āboltiņu, bet vīriem sezonas sākumā pārliecinošāko sniegumu rādījis tieši Gedra.

Vairāki citi Latvijas kalnu slēpotāji šajās dienās sacenšas FIS līmeņa sacensībās. Ar sacensībām Itālijā sezonu sākusi Liene Bondare, kura divas reizes finišējusi desmitniekā slalomā, labākajā no mačiem tiekot pie 39,63 FIS punktiem. Vīriem turpat sacentās Miks Zvejnieks, kurš divreiz četros mačos tika divdesmitniekā, labākajā no reizēm saņemot 31,90 FIS punktus.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka otrdien FIS kategorijas sacensībās Somijā uzvarēja Evelīna Gasūna, bet trešdien viņa tika pie vēl vienas uzvaras, saņemot 34,44 FIS punktus un tuvāko sekotāju apsteidzot par vairāk nekā trim sekundēm. Šeit startēja arī daudzi jaunie Latvijas izlases sportisti, kuri nespēja tikt zem 100 FIS punktiem.