Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Leldei Gasūnai 45. vieta pasaules čempionāta milzu slalomā

Ints Megnis
Ints Megnis

Leldei Gasūnai 45. vieta pasaules čempionāta milzu slalomā
Lelde Gasūna. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Lelde Gasūna ceturtdien ieņēma 45. vietu Zviedrijā notiekošā pasaules čempionāta milzu slaloma disciplīnā, kamēr viņas jaunākā māsa Evelīna palika 51. pozīcijā.

Pēc pirmā brauciena Lelde Gasūna bija 51. pozīcijā, bet otrajā uzrādīja 45. rezultātu un uz šo vietu pakāpās arī summā. Sasniegtais rezultāts viņai deva 99,53 FIS kategorijas punktus.

Tikmēr Evelīna Gasūna pēc pirmā brauciena bija 57. pozīcijā, bet otrajā uzrādīja 51. laiku. Viņa saņēma 122,14 FIS punktus.

Sacensībās startēja arī Liene Bondare un Agnese Āboltiņa, kuras pēc pirmā brauciena bija attiecīgi 62. un 64. pozīcijā starp gandrīz 100 sportistēm, otrajam nekvalificējoties. No labāko sešdesmitnieka un vietas otrajā trasē Bondare atpalika par aptuveni pussekundi, bet Āboltiņa par vēl trim desmitdaļām.

Pēc pirmā brauciena līdere bija vāciete Viktorija Rebensburga, par 0,19 sekundēm esot priekšā slovākietei Petrai Vlhovai. Tomēr otro braucienu veiksmīgāk veica Vlhova un summā apsteidza konkurenti par 0,14 sekundēm, iegūstot pasaules čempionāta zeltu.

Tikmēr pie bronzas tika amerikāņu zvaigzne Mikeila Šifrina, kura pēc pirmā brauciena bija vien ceturtā.

23 gadus vecā Vlhova kļuvusi par pirmo slovākieti, kas triumfējusi pasaules čempionātā. Pirms tam šajās meistarsacīkstēs viņa bija ieguvusi sudrabu Alpu kombinācijā.

Piektdien gaidāms milzu slaloms vīriem, kurā Latviju pārstāvēs kvalifikāciju pārvarējušais Žaks Gedra. Kā vēstīts, kvalifikācijas otrajā braucienā viņš sasniedza ātrāko rezultātu starp gandrīz 100 sportistiem.

     [+] [-]

, 2019-02-14 21:23, pirms 5 gadiem
Es tā saprotu, ka SC tā arī neko neuzrakstīja par komandu sacensībām.