Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Āboltiņa divreiz kāpj uz goda pjedestāla Tālo Austrumu kausā

Ints Megnis
Ints Megnis

Āboltiņa divreiz kāpj uz goda pjedestāla Tālo Austrumu kausā
Agnese Āboltiņa. Foto: Infoski.lv, Emīls Lukšo

Latvijas šī brīža vadošā dāmu kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa pirmdien un otrdien kāpusi uz goda pjedestāla Ķīnā notiekošajās Tālo Austrumu kausa sacensībās, gūstot vienus no lielākajiem panākumiem karjerā.

Vispirms pirmdien slalomā Āboltiņa guva trešo vietu, par 2,34 sekundēm piekāpjoties uzvaru izcīnījušajai zviedrietei Līvai Cēderai. Savukārt otrdien Āboltiņa vēlreiz guva trešo vietu, vien 0,53 sekundes zaudējot uzvaru guvušajai austrālietei Pjērai Hadsonai. Zīmīgi, ka pēc pirmā brauciena latviete bija 0,49 sekundes priekšā vēlākajai uzvarētājai.

Pirmdien Āboltiņa saņēma 23,49 FIS kategorijas punktus, bet otrdien savā kontā ierakstīja 19,82 punktus. No 20 punktiem viņa izslēpoja otro reizi nedēļas laikā un arī karjerā. Pirmā reize bija citā Ķīnas kūrortā notikušās Tālo Austrumu kausa sacensībās, kur tika gūta ceturtā vieta slalomā un arī nopelnīti tieši 19,82 punkti.Tāpat viņa pirmajā kūrortā guva devīto un 16. vietu milzu slaloma sacensībās, augstākā rezultāta izcīnīšanas reizē nopelnot cienījamus 25,04 punktus.

Tikmēr vīriem slalomā pirmdien 12. vietu izcīnīja Žaks Gedra (32,92 punkti), bet dienu vēlāk viņš nefinišēja pirmajā braucienā. Pirmajā kūrortā viņam labākā bija desmitā vieta slalomā, bet FIS punktos viņš trīs no četrām reizēm sasniedza labāku rezultātu nekā pirmdien, labākajā no mēģinājumiem nopelnot 28,92 punktus.

Trešdien un ceturtdien Gedru un Āboltiņu sagaida vēl divas sacensības milzu slalomā.Tālo Austrumu kausa, kas ir ekvivalents Eiropas kausam, kopvērtējumā dāmām tagad Āboltiņa ir ceturtajā vietā kopvērtējumā un arī ceturtā tieši slaloma ieskaitē.

Kā zināms, šosezon pauzi no sporta paņēmis Latvijas labākais vīru kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, bet labākā starp dāmām Lelde Gasūna atlabst no traumas. Līdz ar to dāmām šobrīd par pirmo numuru valstī var saukt Āboltiņu, bet vīriem sezonas sākumā pārliecinošāko sniegumu rādījis tieši Gedra.