Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai ies secen pēdējais starts pirms olimpiskajām spēlēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eidukai ies secen pēdējais starts pirms olimpiskajām spēlēm
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotājas privātā arhīva.

Janvāra vidū paredzētais Pasaules kausa posms distanču slēpošanā Francijā nenotiks, jo saceltās lielās ažiotāžas dēļ saistībā ar Covid-19 paveidu omikronu un varas iestāžu pieņemtajiem stingrajiem ierobežojumiem Francijas Slēpošanas federācija ir pieņēmusi lēmumu PK posmu nerīkot. Šajā posmā bija plānojusi startēt arī Patrīcija Eiduka.

Pirms sešām dienām ar iegūto 37.vietu sprintā klasikā Patrīcija Eiduka saskaņā ar plānu pabeidza dalību “Tour de ski” divus posmus pirms beigām. Latvijas vadošā slēpotāja bija plānojusi pirms Olimpiskajām spēlēm Pekinā startēt vēl vienās sacensībās – Pasaules kausa posmā Francijā no 14. līdz 16.janvārim, kur pasaules rangā sešdesmitniekā esošajai latvietei bija ļoti parocīgas distances. Pirmajā dienā bija paredzēts sprints slidsolī, kas būs arī Olimpiskajās spēlēs, bet otrajā – iecienītā 10km distance brīvajā stilā ar intervāla startu. Posmu bija paredzēts noslēgt ar 10km iedzīšanu klasikā.

Diemžēl ieplānotā pēdējā pārbaude pirms Olimpiskajām spēlēm Pasaules kausa posmos 15 reizes trīsdesmitniekā tikušajai Eidukai ies secen. Francijā ir diezgan saspīlēta situācija, līdz ar to organizatoriem nekas cits neatlika, kā sacensības atcelt.

Sākotnēji tika domāts par posma pārcelšanu vēlāk vai arī norisi šajos pašos datumos citā vietā. Saziņā ar nacionālajām slēpošanas federācijām FIS nonāca pie slēdziena Francijā paredzēto posmu nepārcelt ne uz vēlāk laiku, ne arī uz citu vietu.

Nedēļu vēlāk, 22. un 23.janvārī, jānotiek Pasaules kausa posmam Planicā (Slovēnija), bet tur ir sprints klasikā un skiatlons. Šobrīd tiek apspriests variants kādu no atceltajiem startiem Francijā pievienot Planicai.