Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Klēbo uzvar sestajā "Tour de Ski" posmā pēc kārtas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Klēbo uzvar sestajā "Tour de Ski" posmā pēc kārtas
Juhanness Klēbo. Foto: AP/Scanpix

LETA. Norvēģijas distanču slēpotājs Juhanness Klēbo sestdien Itālijā "Tour de Ski" seriāla sestajā posmā bija ātrākais 15 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopīgu startu.

Norvēģis, kurš uzvarēja arī piecos iepriekšējos sacensību posmos, finišu sasniedza pēc 39 minūtēm un 59,2 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja uzvarētāja tautietis Pols Golbergs, kurš atpalika no Klēbo vien 0,4 sekundes, bet labāko trijnieku, zaudējot 1,2 sekundes, noslēdza itālis Frančesko de Fabiāni.

Klēbo tā bija jau 17.uzvara "Tour de Ski" posmos, kas ir rekords. Ja viņš uzvarēs svētdien noslēdzošajā posmā, kurā slēpotājiem būs jāveic deviņi kilometri ar kāpumu Čermisa kalnā, tad norvēģis kļūs par pirmo slēpotāju, kuram izdevies triumfēt sacensībās, esot ātrākajam visos posmos.

"Tour de Ski" kopvērtējuma līderis joprojām ir Klēbo, kurš iekrājis minūti un divas sekundes lielu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Zviedrijas slēpotāju Kalli Halfvarsonu.

Tikmēr Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ieņem Golbergs ar 975 punktiem, otrais ar 947 punktiem ir Klēbo, bet trešajā pozīcijā ierindojas Itālijas pārstāvis Federiko Pellegrīno ar 697 punktiem.

Jau ziņots, ka Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka šodien izcīnīja 19.vietu 15 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopīgu startu, kamēr par uzvarētāju sieviešu konkurencē kļuva vāciete Katarīna Henninga.

Pirmie divi "Tour de Ski" sacensību posmi, kuros slēpotāji sacentās sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasiskajā distancē desmit kilometru slēpojumā ar kopēju startu, notika Šveices trasē Valmistairā. Pēc vienas dienas pauzes trešais un ceturtais posms norisinājās Vācijas trasē Oberstdorfā, slēpotājiem aizvadot desmit kilometru klasiskā stila sacensības ar atsevišķu startu un 20 kilometru iedzīšanu brīvajā stilā.

Trīs noslēdzošie posmi notiek Itālijas trasē Valdifjemmē. Septītajā posmā slēpotājiem jāmēro deviņu kilometru distance brīvajā stilā ar kāpumu Čermisa kalnā.

Izmantotie resursi:
LETA