Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjodam sestā vieta gan Vinterbergā, gan sezonas kopvērtējumā

Emils Ozerinskis

Aparjodam sestā vieta gan Vinterbergā, gan sezonas kopvērtējumā
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis

Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā vīru individuālajās sacensībās noslēgusies ar kārtējo Maksa Langenhana uzvaru. Latvijas vadošais sportists Kristers Aparjods Vinterbergas trasē no trešās vietas pirmajā braucienā atslīdēja uz sesto vietu summā.

Neveiksmīgs starptautiskās sezonas noslēgums bija divkārtējajam pasaules junioru čempionam Kasparam Rinkam, kurš pēc samērā labas trases augšdaļas neatšifrēja Vinterbergas trases izskaņu, iedzīvojot kritienu un pēdējā pasaules kausa posmā pie ieskaites netiekot.

Pēc pirmā brauciena Gints Bērziņš ierindojās 11. pozīcijā, bet Kristers Aparjods bija cīņā par godalgoto pjedestālu, atrodoties tikai aiz Maksa Langenhana un Volfganga Kindla. Līdz līderpozīcijai Aparjodu šķīra nepilna desmitdaļa.

Otrajā braucienā Bērziņam neizdevās atkārtot savu pirmā brauciena sniegumu, pieļaujot kļūdu trases otrajā daļā, kas neļāva ķert rokā Leonu Feldereru. Ar kopējo rezultātu 1:44,215 Bērziņš ierindojās tajā pašā 11. vietā, kas bija ieņemta pēc pirmā piegājiena.

Kristeram Aparjodam otrajā braucienā kamana nenesa tik strauji lejā pa trasi kā to varēja vēlēties. Aparjods zaudēja pozīciju Dominikam Fišnalleram un Jonasam Milleram, kurš no sestās vietas uzrāpās līdz sudraba pozīcijai, bet viņa tautietis Niko Gleišers no septītās vietas aicīnījās līdz bronzai. Divu braucienu kopsummā ar 1:34,769 Aparjods ierindojās sestajā vietā.

Vācijas kamaniņu sportists Maks Langenhans guva savu piekto uzvaru pasaules kausa posmos pēc kārtas. Viņa rezultāts Vinterbergā bija 1:43,364. Sezonas kopvērtējumā, par spīti nestartēšanai divos posmos, Langenhans ieņēma trešo vietu.

Par pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju un sudraba globusa ieguvēju kļuva Itālijas sportists Dominiks Fišnallers, kurš finišā priecājās par Fēliksa Loha noturēšanu aiz sevis, apsteidzot vācieti cīņā par sezonas uzvarētāja titulu.

Starptautiskā kamaniņu sporta sezona noslēgsies ar stafetes braucieniem, bet Latvijas sportistus līdzjutējiem klātienē būs iespējams vērot Latvijas čempionātā 3. un 4. martā Siguldā.

Pasaules kausa 9. posms Vinterbergā, vīrieši

VSportistsValstsLaiks
1.Makss LangenhansVācija1:43.364
2.Jonass MellersAustrija+0.179
3.Niko GleiršersAustrija+0.239
4.Volfgangs KindlsAustrija+0.329
5.Dominiks FišnallersItālija+0.383
6.Kristers AparjodsLatvija+0.405
11.Gints BērziņšLatvija+0.851
Kaspars RinksLatvijaDNF

Piedalījās 28 sportisti.

Pasaules kausa kopvērtējumā, tāpat kā sezonas pēdējā posmā, Kristers Aprjods ieņēma sesto vietu. Otrais labākais Latvijas kamaniņu sportist Gints Bērziņš sasniedza devīto vietu.

Pasaules kausa kopvērtējums, vīrieši

VSportistsValstsPunkti
1.Dominiks FišnallersItālija812
2.Fēlikss LohsVācija767
3.Makss LangenhansVācija685
4.Volfgangs KindlsAustrija660
5.Niko GleiršersAustrija638
6.Kristers AparjodsLatvija600
9.Gints BērziņšLatvija467
33.Kaspars RinksLatvija57

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/

     [+] [-]

, 2023-02-26 15:36, pirms gada
Jauns tituls,Latvijas vadošais sportists.

     [+] [-]

, 2023-02-26 18:58, pirms gada
Galvenais šo kursu tuvāko gadu laikā jānotur, un kaut kas jāpieliek klāt, galvenajam startam OG.

     [+] [-]

, 2023-02-26 19:07, pirms gada
Mūsējiem otrie bruacieni nebija slikti, bet kamanas lejasdaļā galīgi neslīdēja, tur arīizskaidrojams, kāpēc beigās bij tā kā bija. Visumā jau labi!