Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Bona izcīna sesto vietu PK junioriem, Sirsniņa 13. vietā Kontinentālajā kausā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bona izcīna sesto vietu PK junioriem, Sirsniņa 13. vietā Kontinentālajā kausā
Frančeska Bona. Foto: Dietmar Reker|FIL

LETA. Latvijas kamaniņu braucēja Frančeska Bona piektdien Altenbergā Pasaules junioru kausa sacensībās, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas junioru čempionāts, finišēja sestā, bet Eiropas meistarsacīkšu ieskaitē ieņēma piekto vietu. Margita Sirsniņa piektdien Austrijā otrajā Kontinentālā kausa posmā izcīnīja 13.vietu, kamēr Amanda Ogorodņikova un Agnija Bogdanova ierindojās attiecīgi 15. un 16. pozīcijā.

Uzvaru gan Pasaules kausa posmā, gan Eiropas čempionātā izcīnīja vāciete Antonija Pīčmane, kura braucienos sasniedz otro un trešo labāko laiku, summā finišējot minūtē un 25,221 sekundē.

Otrajā pozīcijā uzvarētājai sekoja tautiete Alīna Breitigama, kura atpalika no Pīčmanes 0,010 sekundes, bet labāko trijnieku, zaudējot 0,177 sekundes, noslēdza austriete Doroteja Švarca.

Bona pēc pirmā brauciena bija devītā, taču otrajā braucienā viņai izdevās trešais labākais laiks. Divu braucienu summā viņa finišēja minūtē un 25,518 sekundēs, piekāpjoties uzvarētājai 0,297 sekundes.

Tikmēr Zane Kaluma, atpaliekot no labākā rezultāta īpašniece 1,644 sekundes, Pasaules kausā ieņēma 18.vietu un Eiropas čempionāta ieskaitē ierindojās 16.pozīcijā.

Pasaules kausā startēja 29 kamaniņu braucējas, no kurām Eiropas čempionāta ieskaitē piedalījās 23 sportistes.

Jau ziņots, ka uzvaru Pasaules junioru kausa posmā un Eiropas čempionātā izcīnīja Latvijas divnieks Kaspars Rinks un Vitālijs Jegorovs, kamēr sieviešu sacensībās Marta Robežniece/Kitija Bogdanova ierindojās ceturtajā vietā.

Sestdien notiks vēl sacensības vīriešiem, kā arī komandu stafete.

Kontinentālais kauss

Kontinentālajā kausā sacenšas kamaniņu braucēji no 14 līdz 18 gadiem.

Uzvaru izcīnīja Vācijas sportiste Melina Hēnše, kura bija labākā abos braucienos un summā finišēja minūtē un 8,622 sekundēs. Otro vietu ieņēma viņas tautiete Laura Koha, zaudējot uzvarētājai 2,40 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdza vēl viena Vācijas kamaniņu braucēja Helēna Trampe, kura atpalika no labākā rezultāta īpašnieces 0,243 sekundes.

Sirsniņa pēc pirmā brauciena ieņēma devīto vietu, taču otrajā braucienā sasniedza tikai 18.labāko rezultātu, summā piekāpjoties 3,489 sekundes.

Tikmēr Ogorodņikova un Bogdanova atpalika no Vācijas kamaniņu braucējas vairāk nekā astoņas sekundes. Sacensībās startēja arī Anna Aizupe, kura, atpaliekot vairāk nekā 18 sekundes, finišēja 23. no 24 braucējām, kuras sasniedza finišu abos braucienos.

Vīriešu sacensībās Edvards Marts Markitāns no sacensību uzvarētāja vācieša Niklasa Cēnera atpalika 2,262 sekundes un ierindojās 16.pozīcijā. Uldis Jakseboga zaudēja vairāk nekā četras sekundes un sacensības noslēdza 25.vietā, bet par vienu pozīciju zemāk finišēja Roberts Lazdāns.

Sestdien sacentīsies vēl meiteņu un zēnu divnieku ekipāžas.

Pirms divām nedēļām vēsturē pirmais Kontinentālais kausa posms attiecīgajai vecuma grupai notika Siguldā.

Šosezon paredzēti vēl pieci Kontinentālā kausa posmi, kuri noritēs Phjončhanā (Dienvidkoreja), Vistlerā (Kanāda), Pārksitijā (ASV), Vinterbergā (Vācija) un vēlreiz Phjončhanā.