Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kamaniņu izlases treneris Mauriņš: "Olimpiskās spēles tuvojas – ir pielikuši visi"

Kamaniņu izlases treneris Mauriņš: "Olimpiskās spēles tuvojas – ir pielikuši visi"
Kristaps Mauriņš. Foto: LKSF

Par Pasaules kausa sezonas ievadu kamaniņu sportā Latvijas izlasei nav liela pamata būt neapmierinātai, taču pēc Jaunā gada rezultātiem vajadzētu būt vēl labākiem, sarunā ar portālu Sportacentrs.com norāda komandas treneris Kristaps Mauriņš.

Latvijas kamaniņu sportisti šīs sezonas trīs posmos tikuši pie četriem goda pjedestāliem – brāļi Andris un Juris Šici pirmajā etapā Īglsā bija otrie sprinta sacensībās, Kristers Aparjods Altenbergā bija trešais kungu sacensībās, bet pagājušajā nedēļā dāmu konkurencē Kendija Aprjode guva bronzu Oberhofā un to pašu paveica arī mūsu stafetes komanda. Šonedēļ sezonas ceturtais posms vēl vienā Vācijas trasē Vinterbergā.

Tiesa, viens no Latvijas izlases līderiem Aparjods iedzīvojies savainojumā, kas, iespējams, viņam liks izlaist sezonas atlikušo daļu, tostarp atbildīgākās sacensības – pasaules čempionātu.

"Ja neskaita Kristeru, ar pārējiem viss ir kārtībā. Dažiem sportistiem ik pa brīdim pietrūkst stabilitātes nobraukt divus braucienus vienlīdz labi. Priecē, ka lielais darbs tehnikas ziņā atmaksājas, jo ragavas iet. To var redzēt pēc pirmo Pasaules kausa posmu rezultātiem. Līdz ar to sportistiem ir tikai labi jānobrauc un tad vietām vajadzētu būt," gandarījumu neslēpj Mauriņš.

Latvijas izlases treneris gan pauž cerību, ka uz sezonas otro pusi komandas rezultātiem vajadzētu būt vēl labākiem, jo vēl vienas sacensības tiks aizvadītas Īglsā un Oberhofā. Savukārt pasaules čempionāts janvāra beigās notiks Kēnigszē, kur Pasaules kausa dalībnieki iegriezīsies jau pašā janvāra sākumā.

"Man gribētos domāt un ticēt, ka uz sezonas otro pusi vajadzētu būt vēl labākiem rezultātiem. Covid-19 dēļ starpsezonā neizdevās aizbraukt uz ārzemju treniņnometnēm. Tagad, atbraucot uz Vāciju, jūtam, ka tas ir nedaudz iegriezis. Tie pieci braucieni, ko mums iedod oficiālajā treniņnedēļā, ir nedaudz par īstu, lai uzķertu trasi. Sezonas otrajā daļā vairākās trasēs būs vēl vienas sacensības un tad būs krietni vieglāk adaptēties. Eiropas trases mums būs vēl parocīgākas," domā Mauriņš. "Aizbraucām uz Altenbergu, tur treniņos ārā bija arī mīnusiņš. Pa tādu ledu šosezon nebijām braukuši – lielākajai daļai pirmajos braucienos acis bija lielas."

Izlases vadība ar pirmajiem trim sezonas posmiem kopumā ir apmierināta, jo izdevies iegūt vairākas medaļas un iekarot pirmo sešinieku.

"Grūti pateikt, vai pasaules čempionātā arī varam domāt par medaļām. Uz to ejam. Jaunā gada sākumā Kēnigszē tieši būs posms. Paskatīsimies, kā tur klāsies. Pa to nedēļu centīsimies sagrābt maksimāli daudz informācijas, cik vien varam – ar domu par pasaules čempionātu," atklāj Mauriņš.

Treneris neslēpj, ka jūtama 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu tuvošanās – progresējuši vairāki tiešie konkurenti.

"Olimpiskās spēles tuvojas – izskatās, pielikuši ir visi. Arī mēs, protams, nestāvam uz vietas. No konkurentiem ļoti progresējis vācietis Fēlikss Lohs, ja salīdzina ar iepriekšējām divām sezonām. Viņš uzvarējis visās sacensībās. Spēcīgi ir austrieši, kā arī krievi, bet no viņiem gaidījām kaut ko vairāk, jo pērn vīriešu konkurencē Romāns Repilovs un Semjons Pavļučenko dominēja, taču šosezon viņi nav bijuši pat pirmajā trijniekā. Pielikuši ir visi. Sezonas otrajā pusē vēl pievienosies amerikāņi, kuri arī sastādīs konkurenci," vieglas dienas negaida Mauriņš.

Latvijas izlase uzreiz pēc šīs nedēļas posma Vinterbergā krāmēs čemodānus un dosies ceļā uz dzimteni, lai Ziemassvētkus sagaidītu mājās un pie viena trenētos Siguldā.