Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Bots: ''Neuztraucamies par tiem, kas elpo pakausī, bet skatāmies uz labākajiem''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bots: ''Neuztraucamies par tiem, kas elpo pakausī, bet skatāmies uz labākajiem''
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: Mareks Gaļinovskis

Latvijas labākā ekipāža vīriešu konkurencē Mārtiņš Bots/Roberts Plūme nesatraucas par iespējamo konkurenci Latvijas izlasē, domājot par to, kā panākt pasaules labākās ekipāžas, sarunā ar LETA teica Latvijas vadošā divnieka dalībnieks Mārtiņš Bots.

Pirms došanās uz Amerikas kontinentu sarunā ar LETA Bots uzsvēra, ka abi ar Plūmi mazāk uztraucas par to, vai viņiem netuvojas otrs Latvijas divnieks Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, kas iepriekšējā sezonā Eiropas čempionātā Siguldā finišēja tieši arī Bota un Plūmes, izcīnot trešo vietu un bronzas medaļas.

"Mērķis vienmēr ir mukt projām no konkurentiem, bet mēs personīgi skatāmies uz priekšu - uz labākajām vāciešu un austriešu ekipāžām. Tās ir jānoķer un jāieņem vietas labāko trijniekā," teica Bots.

"Nav lieki jāuztraucas, ka kāds elpo pakausī. Ir jādodas uz sacensībām ar vēsu prātu un jāizdara savs darbs," viņš piebilst.

Viņa pārinieks Plūme uzsver, ka sezonai puiši ir gatavi.

"Ir ieguldīts liels darbs, tāpat arī trasē ir aizvadīti daudzi braucieni, gan testējot jaunu tehniku, gan vienkārši attīstot savas prasmes. Mērķi ir visaugstākie," viņš saka.

Iepriekšējā sezonā divnieks Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, uz goda pjedestāla, ieskaitot sprinta sacensības kāpa sešreiz, uzvarot pirmajā posmā Siguldā un izcīnot sudraba medaļas otrajā posmā, kas bija arī Eiropas čempionāts.

Duets bija arī neatņemama Latvijas stafetes komandas sastāvdaļa, uzvarot Eiropas meistarsacīkstēs, ieņemot trešo vietu pasaules čempionātā un palīdzot Latvijai finišēt otrajai Pasaules kausa kopvērtējumā.

"Atbildības nasta nespiež, tāpat arī neviens no malas nekādus mērķus neuzspiež," saka Bots. "Sezona ir sākusies no jauna, visi ir uz vienas līnijas, visiem Pasaules kausa kopvērtējumā ir nullīte."

Viņš skaidro, ka "mērķis ir katrās sacensībās izdarīt maksimālo, ko varam". Mērķis ir regulāri apgūt goda pjedestālu Pasaules kausa posmos un būt tur arī kopvērtējumā, taču "lielais mērķis ir pasaules un Eiropas čempionāts, kam mēs vasarā un rudenī gatavojāmies", uzsver Bots.

Plūme piebilst, ka gan Eiropas, gan pasaules čempionāta trase rudenī jau ir apmeklēta treniņnometnē, "katrā no trasēm četras dienas braucot pa divām reizēm dienā".

"Eiropas meistarsacīkšu trase Īglsā mums ir pazīstama - ļoti daudz tajā esam bijuši, taču šoruden tā bija diezgan slikti sagatavota, un lielas atziņas bija grūti iegūt, bet par trasi pierakstu ir kaudzēm," bilst kamaniņu braucējs.

Viņš atgādina, ka Altenbergā pagājušajā sezonā duetam ir izdevies iekļūt labāko trijniekā.

"Un es neredzu iemeslus, kāpēc lai mēs to neizdarītu arī šogad," saka Plūme.

Latvijas izlase uz Ameriku devās 27.novembrī.

Pasaules kausa sezona sāksies ar posmu ASV trasē Leikplesidā, kas notiks no 7. līdz 9.decembrim, bet pēdējie divi no Pasaules kausa posmiem februāra beigās un marta sākumā notiks Siguldā.

Eiropas čempionāts no 12. līdz 14.janvārim notiks Pasaules kausa ceturtā posma ietvaros Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules čempionāts no 26. līdz 28.janvārim norisināsies Vācijas trasē Altenbergā.

Izmantotie resursi:
LETA