Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Ziediņa/Zvilna kļūst par pasaules junioru čempionēm meiteņu divniekos

Emils Ozerinskis

Ziediņa/Zvilna kļūst par pasaules junioru čempionēm meiteņu divniekos
Selīna Elizabete Zvilna un Viktorija Ziediņa. Foto: FIL

Latvijas kamaniņu sporta pārstāvjiem ļoti ražīgais 14. janvāris noslēdzās ar zeltu un bronzu pasaules junioru čempionātā Bludenzā meiteņu divnieku ekipāžu sacensībās. Par čempionēm Austrijā notiekošajās sacensībās kļuva Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna.

• Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna uz starta gāja kā pirmās un uzstādīja latiņu, kuru konkurentēm ķert bija ļoti sarežģīti. Latvijas meiteņu duets uzrādīja pirmā brauciena labāko rezultātu ar 34,422 sekundēm. Otrajā braucienā labu laiku latviešu jaunās sportistes turējās visām konkurentēm priekšā, pašā otrā brauciena izskaņā zaudējot brauciena labāko laiku (34,446), tomēr summā ar 1:08,868 Ziediņai/Zvilnai pietika junioru pasaules čempionu troņa ieņemšanai.

• Divu braucienu summā aiz Ziediņas/Zvilnas ierindojās Vācijas ekipāža Lisa Zimmermana/Dorotija Švarca, piekāpjoties uzvarētājām par 0.019 sekundēm.

• Pēc pirmā starta otro pozīciju ieņēma Marta Robežniece/Kitija Bogdanova, kuras no savām komandas biedrenēm atpalika tikai divas simtdaļas. Otrais piegājiens Robežniecei/Bogdanovai tik semīgs nesanāca. Trases otrajā pusē tika pieļauta kļūdiņa, kas ļāva garām aizlauzties Vācijas sportistēm. Rezultātā, iepaliekot no uzvarētājām 0.135 sekundes, Robežniece/Bogdanova kļuva par pasaules junioru čempionāta bronzas ieguvējām.

• Pirmā brauciena starpfinišu laiki uz vietu labāko sešiniekā ļāva pretendēt Artai Polei/Agnijai Bogdanovai, tomēr meitenes rupji kļūdījās pirmā brauciena izskaņā un pieļāva kritienu. Otrajā mēģinājumā latviešu meitenes uzrādīja septīto labāko laiku, tomēr kopvērtējumā ielaists bija krietni par daudz, liekot Polei ar Bogdanovu pabeigt pasaules junioru čempionātu pēdējā 14. vietā.

• Jaatzīme, ka šobrīd junioru sacensībās jaunizveidotajā dāmu divnieku disciplīnā konkurence ir lielāka nekā pasaules kausa mačos. Eiropas čempionātā pieaugušo konkurencē startēja astoņas ekipāžas, tostarp divas tikai pasaules kausa ieskaitē braucošās ASV dāmu kamanas. Savukārt pasaules junioru čempionātā cīņā devās 14. meiteņu komandas.

Pasaules čempionāts junioriem Bludenzā

V.EkipāžaValstsLaiks
1.V. Ziediņa/S. E. ZvilnaLatvija1:08.868
2.L. Zimmermana/D. ŠvarcaVācija+0.019
3.M. Robežniece/K. BogdanovaLatvija+0.135
4.A. Krauze/M. MačinaVācija+0.203
5.N. Falkenšteinere/A. HūbereItālija+0.683
6.N. Kitrenko/V. KovalaUkraina+1.375
14.A. Pole/A. BogdanovaLatvija+5.570

Startēja 14 meiteņu divnieku ekipāžas.

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/

     [+] [-]

, 2023-01-14 17:19, pirms gada
Lieliski, apsveicu! Kamaniņu braucēji turpina iepriecināt. Klusībā ceru uz EČ zeltu rītdienas stafetē un kādu medaļu arī dāmām.

     [+] [-]

, 2023-01-14 21:24, pirms gada
Jau februāris???