Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Mauriņš: "Priecē, ka Siguldā konkurenti par favorītiem tagad uzskata mūs"

Rolands Eliņš

Mauriņš: "Priecē, ka Siguldā konkurenti par favorītiem tagad uzskata mūs"
Kristaps Mauriņš. Foto: LKSF

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretārs Kristaps Mauriņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda gandarījumu par Latvijas izlases paveikto Pasaules kausa posmā Siguldā, kur tika izcīnītas četras zelta medaļas piecās sacensībās, kā arī viens sudrabs. Viņš arī norādīja, ka nākamnedēļ Eiropas čempionātā Siguldā varētu klāties grūtāk, jo vairs netiek paredzēti tik zema gaisa temperatūra, taču mērķi tāpat Latvijas izlasei būs augstākie.

"Rezultāti laikam runā paši par sevi," pēc PK posma noslēdzošās disciplīnas - komandu stafetes - smaidīja Kristaps Mauriņš. "Ir tāda "wow"! sajūta. Protams, bija gaidītas cīņas par medaļām katrā disciplīnā, taču zelti un trases rekordi nāca cits pēc cita, un tas ir iespaidīgi. Ja paskatāmies dažus gadus atpakaļ, tad arī Siguldas trasē Latvijas izlases sportisti goda pjedestālam netika pat tuvumā, bet tagad jau arī pārējo konkurentu acīs pamatoti tiekam uzskatīti par favorītiem mājas trasē, un tas ļoti priecē."

"Pirmkārt, šajā nedēļas nogalē ir patiešām auksts," par Latvijas kamaniņu sportistu dominanci šajā PK posmā izteicās Mauriņš. "Trase ir ļoti ātra, redzam, ka trases rekordi krīt cits pēc cita, un tas mūsu sportistiem dod lielākas priekšrocības, jo viņi jau ir braukuši pa tik ātru Siguldas trasi, kamēr ārzemniekiem ir gluži vienkārši grūtāk."

Nākamnedēļ, kad Siguldā norisināsies Eiropas čempionāts, gan sagaidāms siltāks laiks, kas šo ātrās trases priekšrocību vietējiem sportistiem nedaudz mazinās, atzina Mauriņš. "Priekšrocības jau tāpat mums būs, tas ir loģiski, taču citiem sportistiem būs arī vēl viena nedēļa gatavoties un izmēģināt trasi. Domāju gan, ka mūsu sportisti paši ir uzlikuši tik augstu latiņu, ka tagad nekas cits neatliek, kā tēmēt uz šādu panākumu atkārtojumu."

Mauriņš piekrita, ka nākamnedēļ paredzētais EČ būs svarīgāks par tikko aizvadīto PK posmu, taču tas jebkurā gadījumā atstāj nozīmīgu iespaidu uz sezonu kopumā: "Tagad iegūtie kopvērtējuma punkti palīdzēs iekļūt augstākās starta grupās pasaules čempionātam, līdz ar to šodienas ieguvumi nav tikai medaļas, jāskatās sezonas griezumā kopumā."

Latvijas kamaniņu izlasē pēcolimpiskā sezona nāca ar pamatīgu paaudžu maiņu, uz kuru Mauriņš bija norādījis jau rudenī, un rezultāti sezonas sākumā to arī apliecināja. Mauriņš gan novērtēja, ka tas bijis objektīvu iemeslu dēļ un sezonas kopgriezumā gaidāmi uzlabojumi.

"Domāju, ka sezonas otrajā pusē rezultāti būs krietni labāki," teica Mauriņš. "Sezonas pirmais posms Austrijā - tā mums nekad nav bijusi parocīga trase, tur ir gandrīz vai pretstats Siguldai. Pēc tam Ziemeļamerikas posmos liela daļa mūsu jauno sportistu savukārt startēja pirmoreiz. tagad sezonas atlikušajā daļā palikušas tikai tādas trases, kurās esam braukuši jau daudz, līdz ar to man ir pozitīvs skats nākotnē. Protams, šodienas panākumiem arī vajadzētu palielināt ticību sev un pašpārliecinātību, arī sniegt patīkamas emocijas."

Latvijai izdevās gūt uzvaru arī jaunajā disciplīnā dāmu divniekos, kur uzvarēja Sanija Ozoliņa un Anda Upīte. LKSF ģenerālsekretārs atzīmēja šo panākumu kā zīmi, ka tiek iets pareizajā virzienā, taču arī atgādināja, ka Latvijas izlasē ir vēl divi spēcīgi pāri šajā disciplīnā: "Viņām tagad bija junioru PK posms Austrijā, kas attiecīgi liedza startēt Siguldā, jo notikumi pārklājās, taču vismaz vēl viena ekipāža pievienosies lielajai izlasei sezonas otrajā pusē un tēmēs uz pasaules čempionātu."

Dāmu divniekos pagaidām vēl nav tik liela konkurence, un Siguldā startēja tikai septiņas ekipāžas. Tas ir jāņem vērā, domājot arī par komandu stafeti, kas šosezon pagaidām vēl tiek aizvadīta pēc ierastā formāta (sieviešu vieninieks, vīriešu vieninieks un vīriešu divnieks), taču nākamsezon jau Pasaules kausa ietvaros sagaidāma komandu stafetes paplašināšana līdz četriem posmiem.