Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Vītola: "Ceru, ka šis būs labs atspēriens sezonas turpinājumam"

Rolands Eliņš

Vītola: "Ceru, ka šis būs labs atspēriens sezonas turpinājumam"
Elīna Ieva Vītola Siguldā ieguva otro vietu. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas sportiste Elīna Ieva Vītola pēc iegūtās otrās vietas Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā Siguldā sarunā ar medijiem pauda gandarījumu par šodien paveikto un izteica cerību, ka tas būs labs atspēriens sezonas turpinājumam.

"Viss bija labi, viss kārtībā, tiku galā ar uztraukumu," pēc apbalvošanas smaidīja sudraba medaļu ieguvusī Elīna Ieva Vītola. "Varbūt tik labi sanāca tādēļ, ka mājas posms, zināju, ka visa ģimene un draugi atnākuši skatīties. Zināju jau treniņos, ka trasē man viss iet labi, atliek tikai pašai braukt un izbaudīt sacensības, tad arī viss būs."

"Sacensības izbaudīju, man ļoti patika," viņa atzina. "Ar rezultātu esmu apmierināta, turklāt nākamnedēļ šeit jau būs vēl vienas sacensības, kurās varēs mēģināt vēl nedaudz pielikt. Bet šobrīd neko nevaru teikt, abi braucieni bija labā līmenī."

Vītola finišā divu braucienu summā uzvarētājai Dajanai Eitbergerei piekāpās tikai par 0.09 sekundēm. Viņa izjauca Vācijas triumfu, esot vienīgā citu valstu pārstāve labāko četriniekā, turklāt pēc tam sekoja vēl cita mājiniece - Sigita Bērziņa ieguva piekto vietu, kamēr Kendija Aparjode bija septītajā pozīcijā.

"Ledus trasē patiešām bija ļoti ātrs," Vītola smejoties noteica. "Vakardien Nāciju kausā ledus vēl nebija tik ciets, kamēr šodien braucu pirmo braucienu un jutu, jā, tagad ir cita lieta, jābrauc nedaudz citādi. Viss jādara nedaudz maigāk, jo ledus ir tik ciets, ka mazākā kustība un var sanākt sakļūdīties. Man gan pašai labāk patīk braukt tieši uz šāda ledus nekā uz mīksta, liekas, ka arī skatītājiem interesantāk. Uz mīksta ledus tad vienam slīd labāk, otram sliktāk, bet šeit... Nu, varbūt tomēr priekšroku dotu nedaudz siltākam ledum, jo šobrīd pašai ir gluži vienkārši auksti," viņa pasmējās.

Pēc šodienas sacensībām Vītola pakāpusies uz astoto vietu Pasaules kausa kopvērtējumā, turklāt tikai par punktu atpaliek no septītās vietas. Šis viņai ir pirmais goda pjedestāls šosezon, turklāt iepriekš nebija izdevies iekļūt arī labāko sešiniekā, lai gan sezona tika sākta pietiekami veiksmīgi - ar septīto vietu Insbrukā.

"Pēc sezonas pirmā posma likās, ka viss būs forši un viss iet ļoti labi, taču tad bija tie divi Ziemeļamerikas posmi, kuros varbūt līdz galam viss nesanāca," atzina Vītola. "Viens brauciens tur bija labāks, otrs atkal sliktāks, un kopā viss nesalikās. Bet tagad pēc nelielā svētku pārtraukuma ir izdevies ļoti labs starts, un domāju, ka šī otrā vieta būs pamatīgs atspēriens sezonas turpinājumam."

Pasaules kausa 4. posms Siguldā

VSportisteValstsLaiks
1.Dajana EitbergereVācija1:23.999
2.Elīna Ieva VītolaLatvija+0.094
3.Jūlija TaubicaVācija+0.144
4.Anna BereitereVācija+0.154
5.Sigita BērziņaLatvija+0.319
6.Sandra RobačereItālija+0.367
7.Kendija AparjodeLatvija+0.526
8.Andrea VetereItālija+0684

PK kopvērtējums, sievietes, vieninieki

V.SportisteValstsPunkti
1.J. TaubicaVācija465
2.D. EitbergereVācija427
3.M. EgleAustrija393
4.E. SvīnijaASV351
5.A. BerreitereVācija324
6.A. VetereItālija262
7.M. FrēbeleVācija241
8.E. VītolaLatvija240
9.S. BričereASV237
10.E. FārkharsoneASV221
15.K. AparjodeLatvija159
17.S. BērziņaLatvija148

     [+] [-]

, 2023-01-07 14:04, pirms 2 gadiem
Morāli jau protams labs stimuls, bet tā ir tikai Sigulda....
Citur labi ja desmitniekā iebraux😔

     [+] [-]

, 2023-01-07 14:10, pirms 2 gadiem
Nu tā varētu būt, ka dāmam labāk patīk ciets nekā mīksts. 🤔

     [+] [-]

, 2023-01-07 14:12, pirms 2 gadiem
Prieks par Vītolu. Nav Latvijas klasiskais variants, ka mājās vai izšķirošajā brīdī kaut kas drusku pietrūkst.