Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Aiz Ķibermaņa finišējušie britu bobslejisti sūrojas par niecīgo finansējumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aiz Ķibermaņa finišējušie britu bobslejisti sūrojas par niecīgo finansējumu
Breds Hals. Foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu bobsleja četrinieku sacensībās Oskara Ķibermaņa pilotētā ekipāža ierindojās piektajā vietā, bet Lielbritānijas pilots Breds Hals ieguva sesto vietu. Viņš to pielīdzināja medaļai, ņemot vērā viņu un konkurentu ieguldītās finanses. Hals pauda cerību, ka turpinājumā saņems lielāku atbalstu.

Pirms 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Lielbritānijas bobslejisti no varasiestādēm saņēma vairāk nekā piecus miljonus mārciņu, tomēr uzticību neattaisnoja – Breds Hals ierindojās tikai 17. vietā. Finansējums tika krietni samazināts. Pekinas olimpiskā cikla laikā bobslejisti saņēma vienīgi 120 tūkstošus mārciņu un bija spiesti cerēt uz pūļa finansējumu.

"Ļoti ceru, ka viņi kārtīgi pārskatīs procesu. Esam pieveikuši daudzas valstis, kurām bija krietni lielāki budžeti. Pēdējos trīs gadus esam dzīvojuši no personīgā finansējuma, un tie ir 10% no tā, ko pretinieki iztērē vienā gadā," teica Hala stūmējs Niks Glīsons, kurš ekipāžā bija arī 2018. gadā.

Lielbritānijā krietni lielāku atbalstu saņēmis skeletons, kam šajā olimpiskajā ciklā tika piešķirti 6,425 miljoni mārciņu. Tomēr rezultāti izpalika – augstākā iegūtā vieta bija 15. Lielbritānijai ir skeletona tradīcijas, un kopš 2002. gada, kad sporta veids atgriezās olimpiskajā apritē, izcīnīti trīs zelti, viens sudrabs un trīs bronzas.

"Protams, būtu fantastiski atgriezties mājās ar medaļu kaklā – kurš gan to negribētu? Taču, skatoties patiesībai acīs un vērtējot visu, kam esam gājuši cauri, visu, kas bijis jāupurē, sestā vieta mums ir kā medaļa," norādīja Glīsons.

Pasaules kausa kopvērtējumā Hals bija piektais divniekos un ceturtais četriniekos (Ķibermanim attiecīgi astotā un sestā vieta).

Pekinas trasē dominēja Vācija, kas zeltu ieguva deviņās no desmit disciplīnām.

Pekinas olimpiskās spēles, bobsleja četrinieki

VPilotsValstsLaiks
1.F.FrīdrihsVācija3:54.30
2.J.LohnersVācija+0.37
3.Dž.KripssKanāda+0.79
4.K.HāfersVācija+0.85
5.O.ĶibermanisLatvija+0.97
6.B.HalsLielbritānija+1.42
7.R.GaitukevičsROC+1.85
8.M.AdrianovsROC+2.25
9.K.SpringsKanāda+2.69
10.H.ČērčsASV+2.76

Piedalījās 28 ekipāžas.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/winter-ol...

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 15:52, pirms 2 gadiem
Nu, 5 miljonus notrallinat ir jāmāk!

  +3 [+] [-]

, 2022-02-21 17:02, pirms 2 gadiem
Būtu jauki, ja autors noskaidrotu un pierakstītu klāt arī mūsu bobslejistu un skeletonistu finansējumu, citādi daži naivi cilvēciņi domā, ka renes sporta veidi peldas naudā un ir vainojami pie visu pārējo sporta veidu pagrimuma.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 17:46, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Būtu jauki, ja autors noskaidrotu un pierakstītu klāt arī mūsu bobslejistu un skeletonistu finansējumu, citādi daži naivi cilvēciņi domā, ka renes sporta veidi peldas naudā un ir vainojami pie visu pārējo sporta veidu pagrimuma.
valsts noslēpums
bet britu varasiestādēm ļoti pareiza pieeja

     [+] [-]

, 2022-02-21 17:54, pirms 2 gadiem
Viņdien bija raksts par Kanādas skeletona izlasi, kas šogad sacensību izdevumus apmaksāja no savas kabatas un olimpiskās trases piebraukšanas mačos bija bez trenera. Bija minēts arī sporta veida kopējais finansējums.

https://www.cbc.ca/sports/olympics/...

     [+] [-]

, 2022-02-21 18:21, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Būtu jauki, ja autors noskaidrotu un pierakstītu klāt arī mūsu bobslejistu un skeletonistu finansējumu, citādi daži naivi cilvēciņi domā, ka renes sporta veidi peldas naudā un ir vainojami pie visu pārējo sporta veidu pagrimuma.
Tici man, mūsējiem finansējums krietni lielāks kā britiem, ja tie nemelš

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 19:45, pirms 2 gadiem
Kāpēc nevins sportists un federacijas (bez Vācija, protams.) nav ieinteresētas padarīt šo sporta veidu lētāku un godīgu?
Visiem jābrauc ar vienādiem bobiem kā monobobā...

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 19:50, pirms 2 gadiem
raitīc rakstīja: Kāpēc nevins sportists un federacijas (bez Vācija, protams.) nav ieinteresētas padarīt šo sporta veidu lētāku un godīgu?
Visiem jābrauc ar vienādiem bobiem kā monobobā...
Lielvalstīm zudīs interese. Nevarēs vairs izcelties uz tehnikas/finansiālā pārākuma rēķina. Tā jau TV nerāda to šļūkāšanu, mūsējie tikai pavilkušies veco lauru un Ekmaņa dziedāšanas iespaidā. Bezjēdzīgi dārgs un sevi neattaisnojoša pasākums

     [+] [-]

, 2022-02-21 21:01, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Tici man, mūsējiem finansējums krietni lielāks kā britiem, ja tie nemelš
Mūsu skeletonistiem ir vairākas reizes mazāks mazāks finansējums. Dukurs nosauc skaitļus (no 16:30) https://www.youtube.com/watch?v=6Tv...