Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens apsolījis datorspēles līdz vēlai naktij vairs nespēlēt

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens apsolījis datorspēles līdz vēlai naktij vairs nespēlēt
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" padomnieks Helmuts Marko atklājis par vienošanos, kuras rezultātā Makss Verstapens turpmāk pa nakti vairs nespēlēs datorspēļu simulācijas, kā tas bija pirms Ungārijas GP. Pats sportists gan saka, ka nekāda aizlieguma to darīt viņam nav.

Izskanēja versija, ka Verstapena sniegumu trasē un agresīvos izteikumus pa radio pret komandu Ungārijas posmā izraisīja tieši ilgā palikšana nomodā iepriekšējā naktī. Līdz pat trijiem Verstapens piedalījās "iRacing" tiešsaistes simulācijā, aizvadot Spā 24 stundu sacensības.

Marko steidza skaidrot, ka čempionam tā ir ierasta prakse, jo miega režīms sportistam esot atšķirīgs no citiem. Tomēr tagad "Red Bull" pārstāvis piebilst, ka ar pilotu sarunāts turpmāk pa nakti datorspēles vairs nespēlēt.

"Makss pagājušajā nedēļas nogalē bija vājš un, protams, nepagāja ilgs laiks, pirms parādījās kritika," saka Marko. "Nav brīnums, jo pirms tam pusi nakts viņš pavadīja, spēlējot simulācijas sacīkstes. Tik vēlu viņš to darīja tikai tādēļ, ka cits braucējs no viņa komandas nevarēja braukt. Lai vai kā, mēs norunājām, ka nākotnē vairs tik vēlu simulācijas netiks spēlētas."

Tikmēr Verstapens atklāj, ka arī turpmāk F1 posmu nedēļas nogalēs piedalīsies simulācijās.

"Mēs par šo tēmu runājām," apstiprina čempionāta līderis. "Drīzumā neviena simulāciju sacīkste jebkurā gadījumā nav paredzēta, tāpēc nevienam par to nevajag satraukties. Nē, nav tā, ka man būtu uzlikts aizliegums vai kas tāds. Es nesaku viņiem, ko viņiem jādara savā privātajā laikā un nedēļas nogalēs, un tas pats attiecas uz mani. Braukt līdz trijiem naktī man nav nekas jauns, tas manā dzīvē ir svarīgi."

Verstapens uzsver, ka arī pirms posma Imolā, kur guva uzvaru, spēlējis simulāciju līdz vēlai naktij. Tagad, kad Ungārijā viņš finišēja tikai piektais, šī tēma uzpeldējusi publiski.

"Tā ir vienmēr, kad neuzvari, cilvēki sāk meklēt iemeslus - viņš bija augšā līdz trijiem naktī vai sver kilogramu par daudz," atzīst pilots. "Vienmēr var atrast argumentus, ja neizcīni uzvaru. Bet, piemēram, Imolā es uzvarēju abās sacīkstēs. Šādi daru jau kopš 2015. gada, nekas manā sagatavošanās procesā kopš tā laika nav mainījies. Tā esmu izcīnījis trīs titulus. Domāju, ka labi zinu, ko varu un, ko nevaru. Pret sevi vienmēr esmu ļoti stingrs, ja runājam par to, ko drīkst un, ko nedrīkst darīt. Man ir gana liela pieredze "Formulā 1", lai to saprastu."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv