Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Bobslejisti pirmo treniņnometni aizvada bez Ķibermaņa

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bobslejisti pirmo treniņnometni aizvada bez Ķibermaņa
Izlases sastāvs treniņnometnē. Foto: Latvijas Bobsleja un skeletona federācija

Noslēdzot olimpisko sezonu, bobslejistiem bija neilgs atpūtas periods, kurā sportisti treniņus aizvadīja pēc individuālas programmas, bet no 6. jūnija komanda aizvada gaidāmās sezonas pirmo treniņnometni, pulcējot stiprākos bobslejistus Usmā, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Pirmajā treniņnometnē piedalās visi šobrīd spēcīgākie Latvijas komandas dalībnieki, izņemot pilotu Oskaru Ķibermani, kuram šī brīža prioritāte ir traumu sadziedēšana. No stūmēju testos atlasītajiem kandidātiem, treniņnometni Usmā iesāka seši atlēti, no kuriem šobrīd treniņu procesu gan turpina tikai pieci.

"Tā ir normāla dabiskā atlase," situāciju vērtē komandas treneris Sandis Prūsis. "Tā tas vienmēr ir bijis, ka jaunie kandidāti atbrauc, apskatās, kā notiek treniņi, un tad paši izsecina, vai šis sporta veids ir domāts viņiem un vai bobslejā ir vieta viņiem. Pārējie cītīgi turpina trenēties."

Jūnija beigās sportisti aizvadīs treniņus individuāli, bet jūlija sākumā Ventspilī notiks otrā treniņnometne. Pasaules kausa izcīņas jaunā sezona sāksies novembra vidū ar pirmajiem trīs posmiem Ziemeļamerikas trasēs, savukārt sezonas noslēgums - astotais posms februāra vidū risināsies Siguldā.

Atgādinām, ka patlaban 29 gadus vecais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ir divkārtējais Eiropas čempions (zelts divniekā - 2020, zelts četriniekā - 2022) un divkārtējais pasaules čempionāta medaļnieks (sudrabs četriniekā - 2019, bronza divniekā - 2020).

Izmantotie resursi:
bobslejs.lv

     [+] [-]

, 2022-06-18 09:39, pirms 2 gadiem
Cik tad ir stūmēju kopumā?

  -1 [+] [-]

, 2022-06-18 10:38, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Cik tad ir stūmēju kopumā?
Iepriekš ziņoja, ka no atlasēm ir 8 jaunie, bet nav teikts, ka visi ir stūmēji, varbūt kāds pamēģinās pilotēt + "vecie".

https://sportacentrs.com/ziemas_spo...

     [+] [-]

, 2022-06-18 16:32, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Iepriekš ziņoja, ka no atlasēm ir 8 jaunie, bet nav teikts, ka visi ir stūmēji, varbūt kāds pamēģinās pilotēt + "vecie".

https://sportacentrs.com/ziemas_sports/bobslejs/01062022-prusis_cer_uz_kibermana_atgriesanos_pasau
Un cik tas būtu?