Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis cer uz Ķibermaņa atgriešanos pasaules čempionātā

Prūsis cer uz Ķibermaņa atgriešanos pasaules čempionātā
Sandis Prūsis. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Kaut arī Latvijas vadošajam bobsleja pilotam Oskaram Ķibermanim šomēnes jāguļas uz operāciju galda un priekšā ilgs rehabilitācijas periods, izlases galvenais treneris Sandis Prūsis sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž cerību, ka sportists varētu atgriezties uz pasaules čempionātu. Tas nākamā gada sākumā notiks Sanktmoricā.

Gatavošanos jaunajai sezonai Latvijas bobslejisti sāks nākamnedēļ Usmā, kur pirmo reizi piedalīsies arī divās atlasēs izraudzītie astoņi sportisti. Par atlasē redzēto Prūsis gan nav sajūsmā. “Parasti tam visam ir viens galvenais iemesls – ne visiem ir labi rezultāti. Līmenis bija tāds, kāds bija. Viens no pēdējo gadu švakākajiem.

“Vēl kādu atlasi pagaidām neesam plānojuši rīkot. Redzēsim, kāda situācija būs līdz rudenim. Tas jau netraucē spēcīgam cilvēkam, kurš nav ticis uz atlasi, ar mums sazināties. Mēs viņu jebkurā brīdī varam notestēt nometnes ietvaros, tā nav nekāda problēma,” uzsver Prūsis.

Vispirms bobslejisti aizvadīs treniņnometni Usmā, pēc tam jūlijā un augustā trenēsies Ventspilī, bet septembrī - Rīgā. Nākamnedēļ izlasei pievienosies arī astoņi potenciālie tās dalībnieki, kurus Prūsis ar kolēģiem izraudzījās divās atlasēs. Kā liecina iepriekšējā pieredze, lai jaunie kandidāti nobriestu un varētu kļūt par pilnvērtīgiem bobslejistiem, nepieciešami aptuveni 2-3 gadi.

“Es uz šiem skaitļiem [par jaunajiem izlases dalībniekiem] nekoncentrējos, jo aizritēs nedēļa, un viņu var būt krietni mazāk. Tas šobrīd nav tik būtiski,” norāda Latvijas izlases treneris. “Viņus esmu redzējis tikai kādu pusstundu. Pilnībā viņu varējumu varēs izvērtēt, kad sāksies treniņnometne. Arī Usma vēl nebūs rādītājs, jo nopietnāki treniņi sāksies pēc tam. Ir bijuši visādi gadījumi, arī tādi, kuri jau trešajā dienā paziņo, ka vairs nevar izturēt.”

Latvijas vadošajam bobsleja pilotam Oskaram Ķibermanim jūnijā būs ceļgala operācija, un pēc tās būs nepieciešama vairāku mēnešu rehabilitācija. Prūsis gan izsaka cerību, ka sportists varētu paspēt izveseļoties līdz pasaules čempionātam, kas janvāra un februāra mijā notiks Sanktmoricā.

Pavasarī neskaidrības plīvurs bija arī ap pašu Prūsi – pastāvēja varbūtība, ka viņš atstās Latvijas izlasi un pievienosies kāda ārzemju komandai. “Šobrīd vēl palieku,” saka speciālists, kurš piebilst, ka nākotne tiks vērtēta no sezonas uz sezonu, ne pēc pilna olimpiskā cikla. “Cik var sēdēt vienā vietā? Jāmeklē arī citi izaicinājumi. Bija varianti doties uz citām izlasēm, arī tagad vēl ir.

Pasaules kausa izcīņas jaunā sezona sāksies novembra vidū ar pirmajiem trīs posmiem Ziemeļamerikas trasēs, savukārt sezonas noslēgums - astotais posms februāra vidū risināsies Siguldā. Iepriekš netika izslēgta iespējamība, ka Latvijas izlase gaidāmajā sezonā lielāku uzsvaru varētu likt uz startiem Eiropas kausā, īpaši ņemot vērā to, ka Ķibermanis varētu nestartēt vispār.

     [+] [-]

, 2022-06-01 16:16, pirms 2 gadiem
Ja pēc operācijas joprojām ir spēkā 6 mēn rehabilitācija, tad atveseļojies būs, bet daudz jautājumu, vai arī gatavs ar pilnu jaudu stumt. Jānovēl veiksme, lai tas piepildās.

Vismaz iepriekš tika minēti tie 6 mēneši
https://sportacentrs.com/ziemas_spo...

     [+] [-]

, 2022-06-01 17:19, pirms 2 gadiem
nu, cik var te visus biedēt - iešu prom... laiks iet... bija varianti... Klau, būtu varianti, sen būtu aizgājis! Tā pati "pasaka", ko viņš saka par sportistiem (Miņinu, piem.) - tukša vieta nepaliks!

     [+] [-]

, 2022-06-01 21:48, pirms 2 gadiem
Da met tak tai huiņai mieru vienreiz! Visu liku vienā nīdēšanā īdešanā

     [+] [-]

, 2022-06-01 23:08, pirms 2 gadiem
shmopsis rakstīja: Da met tak tai huiņai mieru vienreiz! Visu liku vienā nīdēšanā īdešanā
Tak nē, lai paspiego no Doičlandijas kādas idejas un rullē tik uz priekšu pa reni lejā.

     [+] [-]

, 2022-06-02 05:28, pirms 2 gadiem
picis rakstīja: Tak nē, lai paspiego no Doičlandijas kādas idejas un rullē tik uz priekšu pa reni lejā.
nauda ar tajā renē tieši tāpat pa reni iet lejā,sports kā tāds neatpelna pilnīgi neko. ja nespēj ar savu sportu pats sev pelnīt bez valsts atbalsta tad kas tu pa profesionālu sportistu,tā ir tiešākā definīcija profesionālam sportistam! Un tad tik katru gadu tādas naudas maksā šitiem amatieriem,bet visu laiku tāpat tikai īd un nīd ka nauda nav nekas nav tad klapē ciet to mēslu. un ieguldam normāla komandas sporta veidā!

  +1 [+] [-]

, 2022-06-02 10:52, pirms 2 gadiem
Jēga no renes, ja uz olimpiādi vācieši atkal izvilks kaut kādas pārkrutās slidas ārā, kur pat ar kļūdām var sekundi ielikt.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-02 11:46, pirms 2 gadiem
Tak atļaujiet Oskaram izveseļoties un veselam atgriezties pēc, gada, savādāk tā ir mūsu problēma, ka pusgatavi čaļi iet uz starta ar lielu risku sajāt veselību pavisam, piemērs nav tālu jāmeklē. Lai brauc jaunie un iekrāj pieredzi.

     [+] [-]

, 2022-06-02 12:38, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Tak atļaujiet Oskaram izveseļoties un veselam atgriezties pēc, gada, savādāk tā ir mūsu problēma, ka pusgatavi čaļi iet uz starta ar lielu risku sajāt veselību pavisam, piemērs nav tālu jāmeklē. Lai brauc jaunie un iekrāj pieredzi.
es arī esmu par to, ka jāatveseļojas nesasteidzot. Pat ja rehabilitācija būs veiksmīga un ātra, viņš nebūs trenējies tajā, ko pārējie darīs visu vasaru un rudeni. Droši vien komanda cenšas būt optimistiska, bet realītāte saliks visu pa vietām.

     [+] [-]

, 2022-06-02 13:51, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Tak atļaujiet Oskaram izveseļoties un veselam atgriezties pēc, gada, savādāk tā ir mūsu problēma, ka pusgatavi čaļi iet uz starta ar lielu risku sajāt veselību pavisam, piemērs nav tālu jāmeklē. Lai brauc jaunie un iekrāj pieredzi.
bet Moricā mums baigi labi slīd..