Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Granerūds uzvar pirmajā Četru tramplīnu turnejas posmā tramplīnlēkšanā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Granerūds uzvar pirmajā Četru tramplīnu turnejas posmā tramplīnlēkšanā
Halvors Egners Granerūds. Foto: Picture Alliance/Scanpix

LETA--DPA. Norvēģijas tramplīnlēcējs Halvors Egners Granerūds ceturtdien Vācijā svinēja uzvaru 71. Četru tramplīnu sacensību posmā, Pasaules kausa līderim polim Davidam Kubackim finišējot trešajam.

Granerūds vējainos apstākļos aizlēca 142,5 un 139 metru tālumā, nopelnot 312,4 punktus.

Viņš pārliecinoši apsteidza poļus Pjotru Zilu un 2020.gada Četru tramplīnu turnejas uzvarētāju Davidu Kubacki.

Granerūdam tā bija karjerā pirmā uzvara šajā seriālā, otrā šajā Pasaules kausa sezonā un 15. - karjerā.

Zila atpalika par 13,4 punktiem, aizlēcot 132,5 un 137 metru tālumā, bet Kubackis ar 140,5 un 136 metrus tāliem lēcieniem 50 lēcēju konkurencē ierindojās uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Ceturtajā un sestajā vietā ierindojās vācieši Karls Geigers un Andreass Vellingers, bet 2015.gada seriāla čempions no Austrijas Štefans Krafts ierindojās piektajā vietā.

Pašreizējais turnejas čempions japānis Rjoju Kobajaši samierinājās ar 15.vietu.

Četru tramplīnu seriāls svētdien turpināsies citā Vācijas pilsētā Garmišpartenkirhenē, bet 4. un 6.janvārī sacensības notiks Austrijā, attiecīgi Insbrukā un Bišofshofenā.

Sievietēm Gadu mijas tūrē austriete Eva Pinkelniga izcīnīja otro pēc kārtas uzvaru mājas trasē Villahā, pārspējot vācieti Katarinu Althausu un Niku Križnaru no Slovēnijas.

Pasaules kausa līdere Pinkelniga veica divus lēcienus 94,5 metru tālumā un ir tūres kopvērtējuma līdere pirmspēdējām divām sacensībām sestdien un svētdien Slovēnijas trasē Ljubno.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-12-30 12:25, pirms gada
Būs liels brīnums, ja Granerūds uzvarēs šīs sezonas 4TT. Tas ir ņemot vērā cik ļoti viņam nepatīk Insbrukas tramplīns, un kur viņš jau 2020/2021 sezonā noraka savas 4TT titula cerības.
Vislielākās cerības uzvarēt šīs sezonas 4TT ir Kubackim, kurš šosezon ir ļoti stabils visos līdz šim aizvadītos posmos.