Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules junioru čempionātā 5km uzvar krieviete, Volfa ārpus sešdesmitnieka

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules junioru čempionātā 5km uzvar krieviete, Volfa ārpus sešdesmitnieka
Pirmo trīs vietu ieguvējas priecīgas par sasniegto. Foto: Erik Borg.

Norvēģijas pilsētā Lignā pasaules junioru un U23 čempionāts distanču slēpošanā juniorēm (2002.g. un jaunākas) 5km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu uzvaru līdzīgā cīņā izcīnīja krieviete - olimpisko spēļū medaļnieces Natālijas Ņeprjajevas jaunākā māsa Darja Ņeprjajeva, bet Latvijas pārstāve Estere Volfa no 82 dalībniecēm ierindojās 66.vietā.

Pirmajā čempionāta startā 15km brīvajā stilā ar masu startu Estere Volfa un čempionātā pirmo reizi startējusī Elza Bleidele diemžēl palika pēdējās vietās jebTop5 no beigām. Šodien Bleidele nepiedalījās, bet dalībnieku pulku papildināja vairākas vājas slēpotājas – četras lietuvietes, dažas ukrainietes, spānietes un argentīnietes. Līdz ar to cēsniecei palielinājās iespējas apsteigt vairāk nekā četras konkurentes, kā tas bija 15km distancē.

Par uzvaru līdzīgi cīnījās krievu slēpotājas ar skandināvietēm. Beigās līderpozīcijas noturēja Darja Ņeprjajeva, svinot uzvaru un par trim sekundēm apsteidzot savu tautieti Jeļizavetu Bekiševu, kura beigās pakāpās uz otro vietu. Tikmēr norvēģiete Emma Merka uzrādīja trešo laiki, izcīnot bronzu un atstājot 4.vietā zviedrieti Lisu Ēriksoni.

Jau no pirmajām kontrolatzīmēm Volfa ierindojās septītā desmita beigu pusē un tā arī finišēja, ieņemot 66.vietu, uzvarētājai zaudējot gandrīz divas ar pusi minūtes – 2:23,0, kā arī nopelnot 173 FIS punktus. Aiz muguras viņai palika lietuvietes, argentīnietes, spāniete, turciete, kazahietes, ukrainietes un baltkrievietes.

No 2004.gadā dzimušajām četras iekļuva trīsdesmitniekā, tajā skaitā austrāliete Zana Evansa, bet 2005.gadā dzimusī amerikāniete un somiete ieguva 31.un 35.vietu. Neslikts starts padevās vienīgajai igaunietei Johannai Udrasai, kura bija pārliecinoši labākā no baltietēm un kura spēja iekļūt ne tikai piecdesmitniekā, bet arī četrdesmitniekā, ieņemot 38.vietu.

Pasaules junioru čempionāts distanču slēpošanā, 5km klasiskajā stilā ar intervāla startu juniorēm

V.SportisteValstsRezultāts
1.Darja ŅeprjajevaKrievija14:30.1
2.Jeļizaveta BekiševaKrievija+2.9
3.Emma MerkaNorvēģija+4.0
4.Lisa ĒriksoneZviedrija+7.8
5.Helēna HofmaneVācija+8.3
6.Anna HeggenaNorvēģija+12.3
66.Estere VolfaLatvija+2:23.0

Startēja 82 dalībnieces

  +2 [+] [-]

, 2022-02-25 14:48, pirms 2 gadiem
cik nožēlojami darbojas starptautiskās pederācijas, kas atļauj sacensībās piedalīties okupantiem.
kauns un negods visām pederācijām!

     [+] [-]

, 2022-02-26 01:00, pirms 2 gadiem
Tieši, tā. Jauniešu un junioru sacensībās biatlonā arī krievi nav izslēgti. Nožēlojami. Pie tam vēl ASV.

     [+] [-]

, 2022-02-26 17:53, pirms 2 gadiem
tās fašitu valsts parstāves ,jādiskvalificē!