Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta medaļnieks slēpošanā uzvar atlasē, bet viņu nepaņem uz PK posmu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionāta medaļnieks slēpošanā uzvar atlasē, bet viņu nepaņem uz PK posmu
Haralds Amundsens pasaules čempionātā, kur izcīnīja bronzas medaļu 15km. Foto: Nordic Focus

Šī gada pasaules čempionāta medaļnieks distanču slēpošanā Haralds Amundsens pirms dažām dienām Beitostēlenā uzvarēja FIS sacensībās 15km brīvajā stilā, kas bija arī Norvēģijas atlases sacensības, taču vieta sastāvā dalībai Pasaules kausa posmā Rukā viņam neatradās.

Haralds Amundsens šogad martā Vācijā pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļu 15km brīvajā stilā ar intervāla startu. Nedēļas nogalē Amundsens uzvarēja šajā pašā distancē Norvēģijas atlases sacensībās, kā arī ieņēma 7.vietu 15km klasiskajā stilā. Taču tik un tā viņam neatradās vieta Norvēģijas izlasē startam Pasaules kausa sezonas atklāšanas posmā šajā nedēļas nogalē Rukā. Tā vietā viņš startēs Norvēģija kausā.

Jau ziņojām, ka Norvēģijas izlasē no sešām vietām distancē piecas jau bija aizņemtas - Johannes Hesflots Klēbo, Emīls Iversens, Pols Gulbergs, Hans Kristers Holunds un Simens Hegstads Krīgers. Līdz ar to palika tikai viena brīva vieta. Pēc uzvaras atlasē 15km slidsolī pasaules čempionātā bronzu nopelnījušais Amundsens ieguva pārliecību, ka viņš tiks paņemts komandā, bet treneri bija citās domās. Amundsena vietā tika izvēlēts Madonā pirms diviem gadiem startējušais pasaules vicečempions sprintā Ēriks Valness, kurš atlasē uzrādīja sliktākus rezultātus nekā Amundsens – 4.vieta 15km klasikā un 15.vieta 15km slidsolī.

Izmantotie resursi:
langrenn.com

     [+] [-]

, 2021-11-24 19:10, pirms 2 gadiem
"Hā Hāā"
-Nelsons no The Simpsons-