Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātu medaļnieki Norvēģijas izlasē varētu netikt uz Pasaules kausa posmu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionātu medaļnieki Norvēģijas izlasē varētu netikt uz Pasaules kausa posmu
Foto: Modica/NordicFocus

Ir nosaukti tie Norvēģijas izlases distanču slēpotāji, kuriem ir garantēta vieta sastāvā dalībai Pasaules kausa posmā Rukā. Viņu vidū nav Haralda Amundsena un Šjūra Rētes.

# Norvēģijas izlasē allaž treneriem ir bijis grūts uzdevums komandas komplektēšanā. Nav viegli izvēlēties starp tik daudziem titulētiem slēpotājiem.

# Tā kā Norvēģijas slēpotājs pagājušā gadā neuzvarēja pasaules kausa kopvērtējumā, ne arī Skandināvijas kausā, jo tas netika rīkots ierobežojumu dēļ, tad norvēģiem nav papildu vietas dalībai pasaules kausa posmos un būs jāiztiek ar maksimālu kvotu – sešām vietām.

# Pirmos dažām dienām Norvēģijas izlases šefs Espens Bjervigs nosauca tos piecus, kuriem ir garantēta vieta. Distancē tie ir Johannes Hesflots Klēbo, Emīls Iversens, Pols Gulbergs, Hans Kristers Holunds un Simens Hegstads Krīgers. Spirntā - Johannes Hesflots Klēbo, Emīls Iversens, Pols Gulbergs, Ēriks Valness un Hovards Taugbels.

# Sastāvā nav vieta garantēta pasaules čempionāta medaļniekiem Haraldam Amundsenam un Šjūram Rētem.

# 2020.gada pasaules U23 čempions Amundsens pagājušā sezonā ieguva 3.vietu Norvēģijas čempionātā un bija astotais Pasaules kausa posmā Falunā janvāra beigās, tādējādi nopelnot vietu komandā pasaules čempionātā, kur 15km distancē izcīnīja bronzas medaļu.

# Kaut arī Rēte šī gada čempionātā medaļu nenopelnīja, iegūstot divas sestās ietas, tomēr viņš ir 2019.gada pasaules čempions skialtonā. Taču Šjūram ir arī krietni jaunāki augstvērtīgi rezultāti, proti, šīgada janvārī viņš uzvarēja Norvēģijas čempionātā 15km, bet trijos startos pasaules kausa posmos ieguva šādas vietas – otro, trešo un piekto.

# Jebkura izlase, ieskaitot arī spēcīgo Krievijas, Rēti un Amundsenu sagaidītu ar atplestām rokām un iekļautu savā sastāvā.

# Noslēdzošās sestās vietas liktenis Norvēģijas izlasē dalībai Pasaules kausa posmā Somijā noskaidrosies pēc pazīstamajām sezonas atklāšanas sacensībām Beitostēlenā.

Izmantotie resursi:
langrenn.com