Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvija grupas pēdējā spēlē sagrauj Honkongu un play off tiksies vēlreiz ar Šveici

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvija grupas pēdējā spēlē sagrauj Honkongu un play off tiksies vēlreiz ar Šveici
Latvijas komanda. Foto: curling.lv

Vakar vēlu vakarā Skotijā notiekošajā pasaules čempionātā jauktajām komandām Latvijas kērlinga izlase pēdējā grupas spēlē ar 11:3 sagrāva Honkongu un play off kārtā tiksies ar Šveici, ar kuru jau spēlēja grupu turnīrā.

Vakar informējām, ka Aberdīnā notiekošajā pasaules čempionātu kērlingā jauktajām komandām Latvijas izlase grupu turnīra piektajā un sestajā spēlē izcīnīja uzvaras, pārspējot Čehiju ar 9:4 un Šveici ar 7:5. Pēc šīm uzvarām Latvijas komanda jau nodrošināja vismaz otro vietu grupā un iekļūšanu izslēgšanas jeb play off kārtā.

Lai arī grupas pēdējā spēlē pret Honkongu rezultāts beigās ir graujošs, tomēr spēles iesākums nebūt par to neliecināja. Spēles sākumā vadībā izvirzījās Honkonga, uzvarot pirmo endu ar 1:0. Nākamajā pārāka bija Latvijas komanda, uzvarot ar 3:0 un izvirzoties vadībā ar 3;1. Trešajā endā ar 2:0 labāki bija pretinieki, panākot pēc trīs endiem neizšķirtu 3;3.

Spēles izšķirošais ends bija ceturtais, kurā latvieši honkongiešus pārspēja ar 5:0, panākot līdz ar to pārliecinošu vadību 8:3. Nākamajos divos endos arī uzvarēja mūsu komanda, rezultātam kļūstot 11:3, kas tad arī bija beigu rezultāts. Līdz ar to Latvija septiņās spēlēs izcīnīja sešas uzvaras, vienīgo reizi zaudējot Norvēģijai ar 3:6, un grupā ieguva otro vietu.

34 komanda bija sadalītas četrās grupās (divās deviņas, divās astoņas komandas). Izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas trīs labākās komandas jeb kopumā 12 komandas. Grupu uzvarētāji uzreiz kvalificējās ceturtdaļfinālam, bet otro un trešo vietu ieguvējas play off kārtā noskaidros nākamās četras ceturtdaļfinālistes. Šīs astoņas grupās otrās un trešās vietas ieguvušās komandas pēc rādītājiem tika sadalītas no 5. līdz 12. vietai un tādējādi sadalīti pa pāriem, kur piektā spēlē ar divpadsmito, sestā ar vienpadsmito, septītā ar desmito un astotā ar devīto. Latvija bija sestā, bet Šveice vienpadsmitā, tāpēc abām jātiekas vēlreiz. Grupā ar 7:5 uzvaru izcīnīja Latvija. Šīs spēles uzvarētājs ceturtdaļfinālā spēlēs pret Norvēģiju, kura bija labākā komanda A grupā.

Latvijas komandā spēlē skips Arnis Veidemanis, Evelīna Barone, Roberts Reinis Buncis un Daina Barone.

Izmantotie resursi:
https://livescores.worldcurling.org...