Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Olimpiskajam un pasaules čempionam Kolonjam šī būs pēdējā sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Olimpiskajam un pasaules čempionam Kolonjam šī būs pēdējā sezona
Dario Kolonja. Foto: Scanpix/EPA.

Šveices Slēpošanas federācija ir izplatījusi paziņojumu presei, ka četrkārtējais olimpiskais čempions distanču slēpošanā Dario Kolonja pēc šīs sezonas beigs karjeru.

# Kolonja ir izvēlējies šo svarīgo lēmumu paziņot šobrīd pirms sezonas, lai turpmāk varētu pilnībā koncentrēties uz sacensībās tuvāko mēnešu laikā.

# Ziemas Olimpiskās spēles 2022.gada februārī Pekinā titulētajam šveicietim būs ceturtās karjerā, un ambīcijas viņam ir lielas.

# 1986.gadā dzimušais Kolonja ir viens no savas paaudzes izcilākajiem slēpotājiem. Taču viens viņa sasniegums ir izcils, kas nav izdevies pilnīgi nevienam visā slēpošanas vēsturē – uzvarējis vienā distancē (15km) trijās Olimpiskajā spēlēs pēc kārtas.

# Dario ir arī 2013.gada pasaules čempions skiatlonā, kā arī 26 reizes uzvarējis pasaules kausa posmos.

# Vienam no zināmākajiem Šveices sportistiem ir 4 kopvērtējuma uzvaras prestižajā seriālā “Tour de ski”, ko nav paveicis neviens no vīriešu slēpotājiem, bet ko ir sasniegusi tikai poliete Justīna Kovaļčika.

# Kolonjam ir arī četri pasaules kausa kopvērtējuma tituli.

Izmantotie resursi:
Homepage