Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils Lūši" uzlabo sniegumu, uzvar aizraujošā cīņā un pagarina finālsēriju

Jānis Celmiņš

"Jēkabpils Lūši" uzlabo sniegumu, uzvar aizraujošā cīņā un pagarina finālsēriju
Foto: SK "Jēkabpils Lūši"

Uzvaru Latvijas volejbola čempionāta finālsērijas trešajā spēlē šodien svinēja “Jēkabpils Lūši”, kuri ar rezultātu 3:1 pieveica “RTU/Robežsardze-Jūrmala”. Sērijā nu rezultāts kļuvis 2-1, joprpjām par labu jūrmalniekiem, nākamā spēle jau trešdien viņu laukumā.

Pēc divām zaudētām finālsērijas spēlēm, šodien tās pagarinājumu Jēkabpils komandai varēja dot vien panākums. Lai svinētu pirmo uzvaru sērijā, pēdējiem kronētajiem Latvijas čempioniem jau ar pirmajām epizodēm bija jāapliecina sava vēlme un varēšana.

Tā arī notika - cīņu labāk iesāka tieši pirmo divu finālsērijas spēļu zaudētāji. Labi servējot, stabili tiekot galā ar pretinieku servēm un Edvīnam Skrūderam regulāri iesaistot spēlē pirmā tempa uzbrucējus, “Jēkabpils Lūši” jau pie 7:4 lika Raimondam Vildem pieprasīt pirmo 30 sekunžu pārtraukumu. Lai gan jūrmalnieki prata pārsvaru sadeldēt, vadību nosargāja mājinieki. Labi blokā tika pieturēts lielākais jēkabpiliešu drauds pirmajās divās sērijas spēlēs Renārs Pauls Jaunsons, labi servēja Armands Āboliņš, uzbrukumā drošāk darbojās Kristaps Šmits un seta vidū mājinieki pirmo reizi sasniedza piecus punktu handikapu – 13:8. Seta otrajā pusē viesi vairākkārt pietuvojās līdz divu punktu deficītam, taču neko vairāk paveikt nespēja, pirmais sets par labu “Jēkabpils Lūši” komandai – 25:22.

Arī otrā seta ievadā drošāki bija “Jēkabpils Lūši”. Kamēr “RTU/Robežsardze-Jūrmala” turpināja darboties pašpārliecināti, mājinieki iekrāja trīs punktu pārsvaru (4:1, 5:2). Attīstīt šo pārsvaru Mārča Obrumaņa vadītajai komandai neizdevās un pirmajā tehniskajā pārtraukumā jau vadībā bija viesi (8:7), turklāt pirmo reizi visā spēlē. Seta turpinājumā rezultāts auga līdzīgi, vadībā pabija abas komandas, bet galotnē arī šoreiz veiksmīgāki bija laukuma saimnieki – 25:22.

Kā tas volejbolā nereti gadās, komandai, kura uzvarējusi divus setus pēc kārtas, trešajam saņemties ir ļoti sarežģīti. Izņēmums nebija arī šī reize. Raimonda Vildes vadītā komanda prata piecelties un seta vidū bija iekrājusi piecu punktu pārsvaru – 11:6. Lai gan jēkabpilieši spēli prata līdzsvarot, galotnē veiksme smaidīja viesiem – 27:25.

Vēl vairāk pagarināt cīņu jūrmalniekiem gan nebija lemts. Ceturtais sets, lai gan ļoti līdzvērtīgs un aizraujošs, atkal noslēdzās par labu mājiniekiem. Visu setu atrazdamies vadībā (dažbrīd pat ar +6), viņi gan pārsvaru nosargāt nespēja, visam izšķiroties ļoti nervozā galotnē. Tajā veiksmīgāki bija mājinieki – 36:34. Zīmīgi, ka punktu mačam pielika Kristaps Šmits, kurš pirmajās divās finālsērjas spēlēs nespēja parādīt savu labāko sniegumu.

Tieši viņš šodien bija brangākais punktu guvējs Jēkabpils vienības rindās. 22 gūti punkti viņam, bet 16 Jānim Medenim, kurš spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa. Jūrmalas komandas labā lauvas tiesu (33 un 20) punktu guva attiecīgi Renārs Pauls Jansons un Aleksandrs Avdejevs.

Sērijas ceturtā spēle norisināsies jau 1. aprīlī Jūrmalā. Spēles laiks vēl tiks precizēts.

Latvijas čempioni volejbolā

GadsČempionefināliste
2009.VK Rīga/Lāse-RElvi/Kuldīga
2010.Biolars/Olaine-OzolniekiLāse-R/Rīga
2011.Lāse-R/RīgaPoliurs/Ozolnieki
2012.VK BiolarsPoliurs/Ozolnieki
2013.Biolars/JelgavaPoliurs/Ozolnieki
2014.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2015.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2016.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2017.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2018.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze
2019.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze
2020.--
2021.??

2020. gadā čempioni noteikti netika.

     [+] [-]

, 2021-03-28 22:29, pirms 3 gadiem
4.setā visādi varēja būt.
KOmandas uzņem arvien labāku formu.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-28 23:02, pirms 3 gadiem
Lūši cīnījās kā īsti zvēri. Malači!!!

     [+] [-]

, 2021-03-28 23:44, pirms 3 gadiem
Jansons šogad, protams, labs, bet bez leģionāra viņiem nebūtu variantu pat pret šādu lūšu sastāvu (domāts traumas)...