Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RVS/LU uzvar un iekļūst Baltijas līgas finālā, Jelgavas volejbolistes finišē sestās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

RVS/LU uzvar un iekļūst Baltijas līgas finālā, Jelgavas volejbolistes finišē sestās
RVS/LU volejbolistes. Foto: Facebook.com

Šodien Baltijas Sieviešu volejbola līgā (BSVL) uzvaru pusfinālā ar 3-0 (25:18, 26:24, 27:25) pār Kauņas VDU izcīnīja RVS/LU, kamēr VK ''Jelgava'' cīņā par piekto vietu ar 1-3 (25:19, 18:25, 23:25, 19:25) piekāpās Igaunijas jaunatnes izlasei ''Audentes SG/NK''. Rīt plkst .15:00 RVS/LU finālā cīnīsies pret Tallinas “TalTech”/“Tradehouse” un Tartu TU/ “Bigbank” mača uzvarētājām. Spēles tiešraide ''Sportacentrs.com TV'' kanālā.

Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) finālā šodien iekļuva RVS/LU, kas pusfinālā ar 3-0 (25:18, 26:24, 27:25) pārspēja Kauņas VDU. Pirmajā setā latvietes ne reizi neļāva pretiniecēm būt vadībā un visnotaļ pārliecinoši uzvarēja visā setā.

Aizraujošāk cīņa par uzvarām setos noritēja otrajā un trešajā. Otrajā setā RVS/LU volejbolistes izvirzījās vadībā ar 17:12, taču pretiniecēm izdevās izlīdzināt spēli - 23:23. Seta galotni veiksmīgāk aizvadīja rīdzinieces, uzvarot ar 26:24. Trešajā setā bija spraiga cīņa par uzvaru, kurā katra no komandām veica izrāvienus. Pāris Lietuvas volejbolistu kļūdas izšķirošajos momentos deva iespēju izcīnīt uzvaru setā un spēlē RVS/LU.

“Prieks par komandu, ka grūtajos apstākļos šādi varam spēlēt,” pēc mača teica RVS/LU galvenais treneris Andrejs Odinokovs. “Šodien labi spēlējām, taču arī pretinieces bija spēcīgas. Uzdevums bija noturēt savu spēli. Viss nenostrādāja, jo lietuvietes izcili spēlēja aizsardzībā. Trešajā setā bija eksperimenti, kas nesanāca, un labi, ka uzvarējām trijos setos.”

Sestajā vietā turnīru noslēdza VK ''Jelgava'' volejbolistes, kas cīņā par piekto vietu ar 1-3 (25:19, 18:25, 23:25, 19:25) piekāpās Igaunijas jaunatnes izlasei ''Audentes SG/NK''. Lai arī pirmo setu uzvarēja latvietes, nākamajos trīs pārākas bija igaunietes. Par izšķirošo kļuva trešais sets, kura galotne pārākās ar 25:23 bija pretinieces.

“Šodien pirmajā setā septiņu cilvēku sastāvā, spēlējot bez rezervistēm, uz svaiguma vēl uzvarējām, bet tad sāka izpausties arī tas, ka vakar spēle beidzās ap deviņiem vakarā, bet šodien bija jāspēlē jau 12:00. Pagurām fiziski. Un beigās pietrūka arī emociju,” pēc zaudējuma pauda Jelgavas galvenais treneris Aldis Bērziņš.

Svētdien, plkt.15.00, RVS/LU komanda cīņā par zelta medaļām tiksies ar Tallinas “TalTech”/“Tradehouse” un Tartu TU/ “Bigbank” mača uzvarētājām. Spēles tiešraide ''Sportacentrs.com TV'' kanālā.

Izmantotie resursi:
RVS/LU iekļūst finālā, VK “Jelgava” finišē...