Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola izlases kapteine Dolotova karjeru turpinās Čehijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas volejbola izlases kapteine Dolotova karjeru turpinās Čehijā
Elvita Dolotova (Nr. 8). Foto: SVK "Jelgava"

Viena no Sieviešu volejbola kluba "Jelgava" un Latvijas sieviešu valstsvienības līderēm Elvita Dolotova sportistes gaitas turpinās Čehijas klubā Brno "Královo Pole", kas pagājušo Čehijas čempionāta regulāro sezonu noslēdza astotajā vietā.

23 gadus vecā Daugavpilī dzimusī volejboliste šosezon "Jelgavas" rindās uzvarēja Latvijas līgas regulārajā čempionātā, tiekot atzīta par tā labāko cēlāja pozīcijas spēlētāju. Latvijas izlasē Dolotova ir kapteine kopš 2017. gada.

"Šovasar es pabeidzu universitāti un sev teicu, ka ir pienācis laiks izmēģināt spēlēt ārzemēs. Čehijas līgā spēlē ļoti daudz spēcīgu spēlētāju, tāpēc es ļoti labprāt piekritu "Královo Pole" piedāvājumam," izvēli pārcelties uz Čehiju skaidroja Dolotova.

Deviņu gadu vecumā volejbolu spēlēt sākusī sportiste 2016. gadā pievienojās "Latvijas Universitātes" komandai, bet pagājušajā sezonā pārstāvēja "Jelgavas" krāsas. Jelgavnieces aizkļuva līdz Baltijas līgas ceturtdaļfinālam, kā arī pirms koronavīrusa pandēmijas bija labākās Latvijas līgas ieskaitē.

Kopā ar Latvijas izlasi līdz šim Elvita ir spēlējusi pasaules un Eiropas čempionātu kvalifikācijas turnīros, kā arī piedalījusies Universiādes sacensībās Taivānā. "Protams, es gribētu pēc iespējas vairāk sasniegt arī ar valsts komandu, bet mēs redzēsim, kā mums veiksies nākotnē," Čehijas kluba mājaslapā izteicās Elvita.

Papildus intensīvajiem volejbola treniņiem un studijām universitātē Dolotova šosezon strādāja arī pusslodzes darbu, ieņemot grāmatvedības asistentes amatu.

Izmantotie avoti:
https://www.vkkpbrno.cz/clanky/120-...