Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgas MVP Levinska pievienosies NCAA komandai "Arizona State"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Baltijas līgas MVP Levinska pievienosies NCAA komandai "Arizona State"
Marta Levinska. Foto: Nacionālā līga volejbolā

2020. gada Baltijas sieviešu volejbola līgas čempione un finālčetrinieka vērtīgākās spēlētājas balvas ieguvēja Marta Levinska parakstījusi nodomu vēstuli ("National Letter of Intent"), lai augusta beigās uzsāktu studijas Arizonas Valsts universitātē un spēlētu NCAA volejbola komandā Tempes "Arizona State".

Kā jau ziņots, šopavasar sarunā ar portālu Sportacentrs.com talantīgā volejboliste teica: "Šobrīd mērķis ir laba izglītība, tikai pēc tam domāšu par tālāko. Izskatās, ka mācīšos Amerikā. Esmu izdomājusi, ka gribu mācīties psiholoģiju. Vīruss šobrīd ievieš korekcijas arī šajā jautājumā, daudzas lietas atliekas, taču es ceru, ka viss beigsies labi un došos uz ASV. Ja kaut kas tomēr nesanāks, esmu gatava vēl gadu palikt Latvijā. Šobrīd grūti kaut ko prognozēt, taču lielāka skaidrība varētu būt pēc pāris mēnešiem. Pilna stipendija un volejbols ir tas, kas mani šobrīd interesē. Bija vairāki piedāvājumi, no kuriem bija jāizvēlas. Vēlos pamēģināt, lai vēlāk nebūtu jānožēlo, ka bija tāda iespēja, bet palaidu to garām. Tālāk jau redzēs, ja man galīgi nepatiks, mājās varu atgriezties jebkurā laikā."

Marta Levinska nolēmusi studēt un spēlēt Arizonas Valsts universitātē. Tā nav NCAA volejbola "Top 25" komanda, toties atrodas spēcīgajā "Pac-12" konferencē. NCAA rangā "Arizona State" patlaban ieņem 53. vietu, spēcīgākajā divīzijā ir 335 komandas. NCAA ietvaros klasiskā volejbolā līmenis ir augstāks nekā pludmales volejbolā, bet zemāks nekā sieviešu basketbolā.

"Arizona State" volejbola komandu trenē serbiete Sanja Tomaševiča, kura savulaik bija augsta līmeņa volejboliste un tika atzīta par 2008.-2009. sezonas Eiropas "Challenge Cup" labāko servētāju. "Marta ir ļoti fiziska sportiste, kurai piemīt spēja ņemt spēli savās rokās un būt par līderi laukumā. Viņa ir tā, kura arī smagos mačos ved komandu un gūst punktus, kad ir jāuzvar čempionātā. Viņa ir kreile ar spēcīgu roku - kas tāds mums nav bijis ilgu laiku. Mēs ceram, ka šoruden viņa pievienosies komandai," saka komandas galvenā trenere.

Aizvadītajā sezonā Marta Levinska spēlēja Rīgas Volejbola skolas vienībā, kas triumfēja Baltijas līgā. 12. klases skolniece, 185 centimetrus garā diagonāles pozīcijas spēlētāja bija izteikta komandas uzbrukuma līdere un pelnīti tika atzīta par Baltijas līgas finālčetrinieka MVP. Levinska ir divkārtējā Latvijas labākā volejboliste (2018, 2019).

Izmantotie resursi:
Levinska: "Volejbols ir kā radīts meitenēm - meitenīgs, sievišķīgs…"
Arizona State University / ncaa.com

  +2 [+] [-]

, 2020-04-21 10:34, pirms 4 gadiem
Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2020-04-21 10:41, pirms 4 gadiem
Pirmkārt, man nepatīk izvēlētā komanda. Otrkārt, es gribēju kaut ko labu Eiropā.

  +5 [+] [-]

, 2020-04-21 10:44, pirms 4 gadiem
v-bols rakstīja: Pirmkārt, man nepatīk izvēlētā komanda. Otrkārt, es gribēju kaut ko labu Eiropā.
Bet meitene grib izglītību, tāpēc Tev neko neprasīja.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-21 14:52, pirms 4 gadiem
Ļoti labs lēmums par NCAA, prieks ka gudra meitene! cerams arī augstskola izvēlēta max labākā. Lai veicas!

  -1 [+] [-]

, 2020-04-21 14:53, pirms 4 gadiem
jopcik, cik liela mute!

     [+] [-]

, 2020-04-21 19:14, pirms 4 gadiem
Šī te varētu būt mums izlasei noderīga? https://huskers.com/sports/womens-v... Par viņas tēvu NBA basketbolistu Aleksu nesen bija raksts Sporta avīzē.