Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Divu olimpisko spēļu medaļnieks kārtslēkšanā Brass diskvalificēts par dopingu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Divu olimpisko spēļu medaļnieks kārtslēkšanā Brass diskvalificēts par dopingu
Tjagu Brass. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. . Iepriekšējo divu olimpisko spēļu medaļnieks kārtslēkšanā Tjagu Brass no Brazīlijas par dopinga lietošanu ticis diskvalificēts uz 16 mēnešiem, vēsta Vieglatlētikas integritātes savienība (AIU).

30 gadus vecā Brasa dopinga analīzēs atrasts ostarīns, kas palīdz muskuļu augšanai. Tests, kurā tika konstatēta aizliegtā viela, tika veikts pagājušā gada 2.jūlijā Dimanta līgas sacensībās un kopš 28.jūlijā viņam bija pagaidu diskvalifikācija.

Sportists norādīja, ka aizliegtā viela viņa ķermenī nonākusi ar uztura bagātinātāju palīdzību, kas arī bijis iemesls samazināt sākotnēji plānotu četru gadu diskvalifikāciju uz 16 mēnešiem.

AIU piespriestā 16 mēnešu diskvalifikācija ir spēkā no pagājušā gada jūlija un noslēgsies šī gada 27.novembrī, liedzot sportistam startēt Parīzes olimpiskajās spēlēs.

2016.gadā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Brass uzvarēja savu skatītāju priekšā, ar 6,03 metru augstu lēcienu labojot olimpisko rekordu un Dienvidamerikas rekordu. Piecus gadus vēlāk viņš Tokijā izcīnīja bronzu ar pārvarētiem 5,87 metriem.

2022.gadā Brass olimpiskajām godalgām pievienoja arī sudraba medaļu pasaules čempionātā telpās.