Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Brūns atgriežas sektorā un izcīna trešo vietu "Ventspils šķēpos"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Brūns atgriežas sektorā un izcīna trešo vietu "Ventspils šķēpos"
Ansis Brūns
Foto: AP/Scanpix

Sezonas pirmās sacensības aizvadījis šķēpmetējs Ansis Brūns, kurš tikko saārstējis februārī sarauto Ahileja cīpslu. Sarunā ar Sportacentrs.com sportists atzina, ka pirms pāris dienām vēl pats nav zinājis, ka startēs šī gada "Ventspils šķēpos".

- Bija visai liels pārsteigums ieraudzīt tevi dalībnieku sarakstā. Vai sākotnēji prognozes par atgriešanos mačos nebija piesardzīgākas?
- Man jau arī šis bija pārsteigums (Smejas). Iepriekšējā nedēļā olimpiskās vienības fizioterapeits teica, ka varu meklēt datumus sacensībām, jo kāja ir sadzijusi. Varbūt tā vēl nav pietiekami spēcīga, bet saplēst neko vairs nevar, tāpēc arī jāmēģina startēt. Sāku meklēt, zināju, ka būs "Ventspils šķēpi”, bet nezināju precīzu datumu. Trešdien guļu uz kušetes, fizioterapeitam fonā skan radio un tur saka, ka piektdien būs "Ventspils šķēpi”. Uzreiz zvanīju trenerim, teicu, ka jāstartē un tā pēc divām dienām esmu šeit. Paldies Dievam, ka kaut kas arī sanāca.

- Sajūtas tāda, it kā uz pirmo randiņu dotos?
- Jā, jā, maksimāls satraukums! (Smejas) Vispār nezināju, ko ar šīm sacensībām darīt. No skrejceļā tagad biju metis tikai reizi, visu laiku tikai pa zālāju.

- Un kādas sajūtas ir tagad, kad mači jau aiz muguras?
- Man jau škrobe, ka pēdējais metiens nesanāca. Līdz tam biju ar visu apmierināts, bet pēdējais man nepatika (labākajā mēģinājumā 74,65m – Aut.). Vajadzēja tomēr vairāk savākties. Starp metieniem bija ļoti lielas pauzes, jo startējām kopā ar junioriem, turklāt nav jau vēl tā fiziskā sagatavotība, lai līdzvērtīgi varētu izpildīt visus sešus metienus. Pirmajos divos biju daudz ātrāks un spēcīgāks nekā pēdējā. Tam vairs nevarēju savākties. Vēl jāpatrenējas, jo uz ātrumu un izturību vēl nekas nav darīts, visu laiku tikai trenēta kāja. Darbojies esmu tikai ar sieviešu svariem. Piemēram, raušanā 70 kilogrami, kas tā kā ir pamaz čalim, kurš grib tēmēt uz Rio olimpiskajām spēlēm. (Smejas)

- Vienu metienu izlaidi. Tas tika darīts taktisku apsvērumu dēļ?
- Jā, kā jau teicu, biju noguris, bet gribēju savākties uz pēdējo metienu. Ja būtu izmetis arī piekto, tad diez vai būtu metis pēdējo.

- Tātad šobrīd jūti, ka pietrūkst spēka, bet ar veselību viss ir kārtībā?
- Bokseris teiktu, ka var vienreiz labi iedot pa degunu, bet sērijai spēka vēl nesanāk. Man šobrīd ir līdzīgi – vienam labam metienam gan jau esmu gatavs. Tā kā ceru, ka kaut ko labu, ar astotnieku priekšā, šovasar tomēr uzmetīšu, bet stabilitātes vēl noteikti nebūs. To jāgaida nākamajā sezonā.

- Par plāniem laikam jau vēl nav jēgas prasīt – diez vai pats šobrīd daudz zini par nākamajiem startiem?
- Droši varu apsolīt, ka metīšu Latvijas čempionātā Ventspilī, bet par pārējo gan vēl neko nezinu. Skaidrs, ka iešu pie fizioterapeita un turpināšu trenēties,

Par "Ventspils šķēpu” uzvarētāju vīru konkurencē kļuva Jānis Svens Grīva, labākajā mēģinājumā raidot šķēpu 76,26 metrus tālu, otrajā vietā ar 75,59 metriem bija Rolands Štorbinders, bet Brūnam 74,65 metrus tāls raidījums ļāva atgriešanas mačos izcīnīt trešo vietu.

Dāmām labāko rezultātu uzrādīja Sinta Ozoliņa, šķēpu raidot 57,82 metrus, bet nākamie divi labākie rezultāti piederēja lietuvietēm Indrei Jakubaitītei (54,52m) un Livetai Jašūnaitei (52,83m). Ventspilī startēja arī Ilze Gribule, kura labākajā mēģinājumā meta 46,49 metrus tālu.

Ventspils šķēpi 2015 rezultāti

     [+] [-]

, 2015-07-24 23:24, pirms 9 gadiem
Starts tiešām pārsteigums .. Un atkal redzam kāda loma škēpā veiksmei un tehnikai - jaunais favorīts un nopietni trenējies Štrobinders aizmet tikpat cik netrenējies džeks pēc ahila ..

  +1 [+] [-]

, 2015-07-24 23:29, pirms 9 gadiem
Vaaji rezultaati... Sintai arvien mazaak ceriibu aizbraukt uz pasaules chempi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja