Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Rīgas maratons šogad tiek veltīts Ukrainai un tās atbalstam

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rīgas maratons šogad tiek veltīts Ukrainai un tās atbalstam
Aigars Nords un Mārtiņš Staķis. Foto: Rīgas maratons

Ar saukli “Kopā!” "Rimi" Rīgas maratons šogad tiks veltīts Ukrainai, 15. maijā dalībniekus no visas pasaules vienojot skrējienā Ukrainas atbalstam. Nozīmīgajā tautas sporta notikumā, kas pulcēs kuplāko skrējēju skaitu kopš pandēmijas, piedalīsies vairāk nekā desmit tūkstoši dalībnieku no Latvijas, Baltijas un citām pasaules valstīm.

"Rimi" Rīgas maratons šogad pirmoreiz kopš 2019. gada atgriezīsies tradicionālajos maija norises datumos, pulcējot vairāk nekā desmit tūkstošus dalībnieku no vismaz 57 pasaules valstīm.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis: “Rīgai nozīmīgs ir fakts, ka arī lielākie pilsētas notikumi demonstrē nepārprotamu atbalsta pozīciju Ukrainai. Īpaši svarīgi, ka maratons šogad būs pasākums, kas veicina sabiedrības integrāciju un Ukrainas bēgļu iekļaušanu mūsu sabiedrībā, jo plānots īpaši aicināt piedalīties patvēruma meklētāju bērnus, kuriem būs nodrošināta arī bezmaksas piedalīšanās. Rīgas maratons vēsturiski bijis spilgta Rīgas vizītkarte, augstākā līmeņa sporta, veselīga dzīvesveida un maraton-tūrisma notikums. Rīgā skriet aicināti skriešanas mīļotāji no visas pasaules, izņemot agresorvalstis Krieviju un Baltkrieviju.”

"Lai arī Krievijas kara Ukrainā laikā par tautas sportu domāt šķiet neiespējami, esam nolēmuši nestāvēt malā un skriet, 2022. gada Rīgas maratonu veltot mūsu draugiem Ukrainā. Solidarizējoties ar Ukrainu, maratona laikā pilsētā koncertēs iemīļoti Latvijas un Ukrainas mūziķi, bet ienākumi no masveidīgākās sešu kilometru distances, kas šogad simboliski tiks ietērpta Ukrainas krāsās, tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Ceram, ka ukraiņiem, kuriem Rīga bija kļuvusi par vienu no populārākajiem maraton-tūrisma galamērķiem, un mums visiem šī gada kopā būšanas maratons būs kaut neliels neliels uzmundrinājums cīņā pret Krievijas agresiju”, komentē Aigars Nords, "Rimi" Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs.

"Rimi" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais: “Aicinām visus korporatīvās vides līderus nestāvēt malā un ņemt dalību šī gada Rīgas kopā būšanas maratonā Ukrainas atbalstam. 2022. gada Rīgas maratonā esam jau paspējuši iesaistīt rekordlielu "Rimi" darbinieku skaitu un plānojam, ka pasākumā maijā būsim viena no lielākajām dalībnieku komandām.”

Lai arī "Rimi" Rīgas maratona atgriešanos starptautiskajā sportiskajā apritē pēc pandēmijas aizēno karš, Rīgas maratons tieši šogad sper platu soli pretī unikālam notikumam - Pasaules čempionātam skriešanā, kura rīkošanas tiesības sīvā konkurencē izcīnītas dažādu pasaules lielpilsētu konkurencē. Visu distanču dalībniekiem šogad maijā tiks piedāvātas jaunas starptautiski sertificētas trases, tomēr īpašas privilēģijas tiks pusmaratona, maratona un “DPD jūdzes” distances dalībniekiem. Organizatori parūpējušies, lai jau šogad visas minētās distances jebkurš interesents varēs skriet Pasaules čempionātam speciāli veidotajās trasēs.

Jaunā pusmaratona trase apzināti iecerēta, lai parādītu Rīgu visā tās krāšņumā, vienā aplī iekļaujot gan Akmens un Vanšu tiltus, gan Pārdaugavas un Dzegužkalna šarmu, gan Vecrīgas panorāmu, Klusā centra graciozitāti, Brīvības pieminekli un bulvāri, kā arī jaunos Rīgas vaibstus Skanstes ielas rajonā.

Pasaules čempionāta trases Rīgas maratona dalībniekiem veidotas sadarbojoties ar Morisu Vintermanu, vienu no vadošajiem trašu mērniekiem pasaulē, kas iesaistījies gan Eliuda Kipčoges “Breaking2” projekta, gan Dohas pasaules čempionāta, gan citu nozīmīgu pasaules sacensību trašu veidošanā.

15. maijā visas distances startēs un finišēs 11. novembra krastmalā, savukārt “DPD jūdze” ar startu un finišu Brīvības pieminekļa pakājē ievadīs Bērnu dienu 14. maijā. Bērnu dienā, kuras reģistrācija tikko atklāta, līdzīgi kā pērn mazajiem ziķeriem piedāvās 200 un 400 metru trasītes, bet paši mazākie sacentīsies “Happy mazuļu” trasītē.

“Šajā izaicinošajā laikā daudz domājam un runājam par to, kas patiešām svarīgi. Atbalsts, empātija un būšana kopā šķiet iegūst jaunu nozīmi. Tostarp ilgtspēja un enerģētiskā neatkarība. Mēs, viens no ilgtspējīgākiem zīmoliem pasaulē, kopīgi ar Rīgas maratonu šogad uzsākam nozīmīgu ilgtspējas programmu “Run for Future by Neste”. Tās mērķis ir padarīt Baltijas lielāko tautas sporta notikumu arīdzan par ilgtspējīgāko. Projekta ietvaros tuvāko gadu laikā iniciēsim virkni inovāciju, pētīsim maratona vides ietekmes aspektus, noteiksim maratona atstāto oglekļa pēdu un pamazām ieviesīsim jauninājumus visā maratona organizācijas procesā. Jau šogad nāksim klajā ar jauninājumiem, kas maratonu padarīs par vienu no vadošajiem notikumiem ilgtspējas iniciatīvu ieviešanā”, norāda Armands Beiziķis, "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs.

"Rimi" Rīgas maratona programma, kas veidota solidarizējoties ar Ukrainu, būs pieejama ne tikai pasākuma dalībniekiem, bet ikvienam rīdziniekam vai pilsētas viesim. 11. novembra krastmalā jeb Rīgas maratona starta un finiša zonā, kā arī pie Brīvības pieminekļa uzstāsies tautā iemīļoti mūziķi un kori no Latvijas un Ukrainas, atskaņojot plaši pazīstamas melodijas.

Informāciju sagatavoja:
Rimi Rīgas maratona organizatori

     [+] [-]

, 2022-03-23 12:22, pirms 2 gadiem
Iespēja skriešanai Pasaules čempionātam sertificētās trasēs ir labs jaunums!

     [+] [-]

, 2022-03-23 13:05, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Iespēja skriešanai Pasaules čempionātam sertificētās trasēs ir labs jaunums!
Varbūt zini - vai šogad varēs startēt cilvēki bez sertifikātiem?

Pats piedalīsies?

     [+] [-]

, 2022-03-23 13:29, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Varbūt zini - vai šogad varēs startēt cilvēki bez sertifikātiem?

Pats piedalīsies?
Mājas lapā par to neatrodu:
https://rimirigamarathon.com/lv/

Droši vien viņi vadīsies pēc tiem noteikumiem, kādi valstī būs aktuāli uz to brīdi. No 1. aprīļa šis tas mainīsies un maijā varbūt vēl kādas izmaiņas.

Pats neskriešu

     [+] [-]

, 2022-03-23 13:34, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Mājas lapā par to neatrodu:
https://rimirigamarathon.com/lv/

Droši vien viņi vadīsies pēc tiem noteikumiem, kādi valstī būs aktuāli uz to brīdi. No 1. aprīļa šis tas mainīsies un maijā varbūt vēl kādas izmaiņas.

Pats neskriešu
Nu jā, tieši pateikts nav, jāseko informācijai.

Domā, ka bija pareizi uzsākt cilvēku šķirošanu amatieru fiziskajās aktivitātēs, dalot sertificēts-nesertificēts? Rīgas maratons bija viens no pirmajiem pasākumiem, kas to azartiski pieņēma un ieviesa, kamēr lielākā daļa citu tautas sporta pasākumi iespēju robežās centās apiet šo prasību.

     [+] [-]

, 2022-03-23 13:44, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nu jā, tieši pateikts nav, jāseko informācijai.

Domā, ka bija pareizi uzsākt cilvēku šķirošanu amatieru fiziskajās aktivitātēs, dalot sertificēts-nesertificēts? Rīgas maratons bija viens no pirmajiem pasākumiem, kas to azartiski pieņēma un ieviesa, kamēr lielākā daļa citu tautas sporta pasākumi iespēju robežās centās apiet šo prasību.
grūti pateikt, kā bija pareizi. Domājams, Rīgas maratons organizatori vēlējās nodrošināt, ka piedalīsies vismaz ar sertifikātu esošie, nevis neviens, kā vēl gadu iepriekš. Jāagaida, bet tik pat labi sertifikāti maija vidū var vairs nebūt aktuāli, ja mainās noteikumi.

     [+] [-]

, 2022-03-23 13:56, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Varbūt zini - vai šogad varēs startēt cilvēki bez sertifikātiem?

Pats piedalīsies?
bez