Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

SOK prezidents Bahs pārliecināts par "tīro" Krievijas sportistu dalību olimpiādē

SOK prezidents Bahs pārliecināts par "tīro" Krievijas sportistu dalību olimpiādē
SOK prezidents Tomass Bahs
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs tic, ka Krievijai izdosies atrisināt ar dopinga lietošanu saistītās problēmas un valsts vieglatlēti piedalīsies 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) pagaidām ir diskvalificējusi Krievijas Vieglatlētikas federāciju no starptautiskajām sacensībām, ieskaitot Riodežaneiro olimpiskās spēles, saistībā ar masveidīgu aizliegto vielu lietošanu. IAAF šādu lēmumu pieņēmusi balstoties uz Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas veikto pētījumu, kurā atklāta "valsts atbalstīta aizliegto vielu lietošana". IAAF padomes balsojumā par Krievijas Vieglatlētikas federācijas diskvalificēšanu lēmums ticis pieņemts teju vienprātīgi (22 pret 1).

SOK prezidents Tomass Bahs tikās ar Krievijas Olimpiskās komitejas prezidentu Aleksandru Žukovu, lai pārrunātu neatkarīgās komisijas pētījuma rezultātiem. Pēc tikšanās Bahs paziņoja, ka ir pārliecināts par Krievijai izvirzīto uzdevumu veiksmīgu izpildīšanu.

"Esam pārliecināti, ka Krievijas Olimpiskās komitejas ierosinātās iniciatīvas kopā ar atbildīgajām organizācijām - WADA un IAAF - pēc iespējas ātrāk nodrošinās risinājumu, lai "tīrie" Krievijas sportisti varētu piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs," izteicies Bahs.

Krievijas Olimpiskā komiteja uzsvērusi, ka visi sportisti, treneri un amatpersonas, kas iesaistītas dopinga lietošanas gadījumos, tiks sauktas pie atbildības un sodītas atbilstoši starptautiskajiem antidopinga noteikumiem. "Esam apņēmības pilni nodrošināt, lai "tīrie" sportisti piedalītos olimpiādē," norādījis Žukovs. "Ikviens, kurš tiks atzīts par vainīgu aizliegto vielu lietošanā, un ikviens, kurš būs to veicinājis vai līdzdarbojies, tiks sodīts."

Izmantotie resursi:
BBC Sport

  +3 [+] [-]

, 2015-11-15 12:03, pirms 9 gadiem
scenārijs zināms un nepārsteidz, rietumu mīkstās vērtības pret austrumu agresivitāti un nesodāmību

     [+] [-]

, 2015-11-15 12:15, pirms 9 gadiem
Un tā krievs turpinās lietot dopingu...

     [+] [-]

, 2015-11-15 12:17, pirms 9 gadiem
Lai, noteiktu, kuri ir tīrie sportisti jāveic pārbaudes visiem pēc kārtas. Vienīgi, kas taisās, to darīt. Pasaules dopinga aģentūra?

     [+] [-]

, 2015-11-15 12:46, pirms 9 gadiem
Vispār, ja tā padomā, Pekinas PČ jau notika kaut kāda Krievijas vieglatlētikas virzība uz pareizo pusi- medaļas dabūja tikai Šubenkovs, divas augstlēcējas un nez no kurienes uzradies džeks 400m/b. Skandālos iesaistītajās disciplīnās nekā nebija- soļošanā, kur pēdējos gados krievi parasti savāca vismaz pusi no visām medaļām, vispār neviens nestartēja (neskatoties uz to, ka sezonas pirmajā pusē uzrādīti ļoti pieklājīgi rezultāti), tas pats lielā daļā mešanas disciplīnu, arī dāmas vidējās un garajās distances pa lielam neko neparādīja.

     [+] [-]

, 2015-11-15 12:46, pirms 9 gadiem
marka3x3 rakstīja: Lai, noteiktu, kuri ir tīrie sportisti jāveic pārbaudes visiem pēc kārtas. Vienīgi, kas taisās, to darīt. Pasaules dopinga aģentūra?
Esi mierīgs, viņi netaisās. Viņiem tas nav interesanti.

Kamēr būs dopings un runas par to, ka "mums liekas, ka viņi kaut ko lieto", tik ilgi viņi varēs pelnīt naudu un manipulēt ar sportu. Tieši tas viņiem ir interesanti.

     [+] [-]

, 2015-11-15 12:49, pirms 9 gadiem
elements rakstīja: ..soļošanā, kur pēdējos gados krievi parasti savāca vismaz pusi no visām medaļām, vispār neviens nestartēja (neskatoties uz to, ka sezonas pirmajā pusē uzrādīti ļoti pieklājīgi rezultāti)..
Soļošanas tiesāšana ir zem, katras kritikas. Dod kartiņas, kam nevajag, kamēr citiem ļauj skriet.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-15 13:10, pirms 9 gadiem
LAIKAM JAU PIRMĀS SUMMIŅAS KĀDAM SĀK IEPLŪST.

     [+] [-]

, 2015-11-15 14:08, pirms 9 gadiem
Nu putinam pāris miljoniņus no gāzes vai naftas atsviest šiem pērkamajiem ir tīrais nieks.Varu galvot,ka tāpat viss turpināsies un krievi rīs dopingu un uzvarēs.

  -2 [+] [-]

, 2015-11-15 14:17, pirms 9 gadiem
NHL THE BEST rakstīja: Nu putinam pāris miljoniņus no gāzes vai naftas atsviest šiem pērkamajiem ir tīrais nieks.Varu galvot,ka tāpat viss turpināsies un krievi rīs dopingu un uzvarēs.
Protams,protams,tikai krievi lieto dopingu,paareejie neviens nekad nav meeginaajis,visi taadi godiigi...neesi naivs,ja arii esi tad vismaz neraksti komentaarus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-15 18:56, pirms 9 gadiem
alex777 rakstīja: +1
-1