Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Frūms: ''Vieglatlētikā ir jāiegulda daudz lielāki līdzekļi cīņai ar dopingu''

Krišs Upenieks

Frūms: ''Vieglatlētikā ir jāiegulda daudz lielāki līdzekļi cīņai ar dopingu''
Kristofers Frūms
Foto: AFP/Scanpix

''Tour de France'' 2015. gada uzvarētājs Kristofers Frūms izteicis savu viedokli par skandāliem dopinga sakarā britu vieglatlētikā. ''Dopinga pārbaudes vieglatlētikā nenotiek tādā līmenī, kādā tās ir riteņbraukšanā. Ir jāiegulda daudz lielāki līdzekļi anti-dopingā''.

Lielbritānijas sporta ministrija augusta sākumā nāca klajā ar paziņojumu, ka liegs valsts finansējumu uz mūžu visiem britu sportistiem, kas būs lietojuši dopingu. Šāds lēmums pieņemts pēc skandāla vieglatlētikā. Izdevuma "Sunday Times" rīcībā nonākuši vairāk nekā 12 tūkstoši analīžu, kas vieglatlētiem veiktas no 2001. līdz 2012. gadam. Šajā laikā no olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļām apmēram trešdaļu izcīnījuši vieglatlēti ar aizdomīgiem datiem dopinga testos.

Savu komentāru par situāciju ar dopingu Lielbritānijas sportā sniedza riteņbraucējs Kristofers Frūms, kurš šogad otro reizi pēdējo trīs gadu laikā kļuva par ''Tour de France'' uzvarētāju. ''Cik es saprotu, tad vieglatlētikā pārbaudes nenotiek tādā līmenī, kādas tās ir riteņbraukšanā. Ir jāiegulda daudz lielāki līdzekļi anti-dopingā. Tas būtu solis pareizajā virzienā,'' tā Frūms.

Lielbritānijas vieglatlētikas federācija gada laikā tērē aptuveni 1,3 miljonus mārciņu anti-dopingā, kamēr riteņbraukšanā šis cipars ir tuvu sešiem miljoniem britu mārciņu.

Frūms izteicās, ka riteņbraukšanā ir pozitīvas pārmaiņas: ''Ticu, ka ir lietas, kas riteņbraukšanā ir mainījušas diezgan būtiski, salīdzinot ar laiku gadus 10-15 atpakaļ, kad šis sporta veids bija netīrs. Pārbaudes ir patiesi attīstījušas, un UCI [Starptautiskā riteņbraukšanas savienība - aut.] ir ieviesusi 24 stundu testus. Esmu pārliecināts, ka sistēma pašlaik strādā,'' noslēgumā piebilst britu riteņbraucējs.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Chris Froome: Athletics should...

  +1 [+] [-]

, 2015-08-13 12:24, pirms 9 gadiem
Jā sistēma strādā - lieto visi, nevienu nepieķer, labi atstrādāta sistēma.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-13 15:13, pirms 9 gadiem
rihardilio rakstīja: Jā sistēma strādā - lieto visi, nevienu nepieķer, labi atstrādāta sistēma.
visi lieto,bet atlautos medikamentus,vitaminus u.t.t.Ari vieglatletika ir atlautas vielas ko lietot.