Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Krievijas VTB banka pārtrauks sponsorēt IAAF

Rolands Eliņš

Krievijas VTB banka pārtrauks sponsorēt IAAF
Foto: AP/Scanpix

VTB banka, kas ir viena no lielākajām Krievijas bankām un Vienotās basketbola līgas galvenā sponsore, neturpinās atbalstīt Starptautisko vieglatlētikas federācija IAAF. VTb bankas pārstāvji gan uzsver, ka tam nav nekāda sakara ar pašreizējo dopinga skandālu.

VTB banka bija viena no galvenajām IAAF sponsorēm kopš 2006. gada, taču šī gada pasaules čempionāts Pekinā paliks kā pēdējais turnīrs, kurā abas organizācijas sadarbojušās līdzšinējā veidā. IAAF paziņojusi, ka VTB banka nav izrādījusi ne mazāko interesi līguma pagarināšanā.

IAAF mājaslapā pieejamā informācija vēsta, ka VTB banka ir viens no septiņiem lielākajiem vieglatlētikas federācijas sponsoriem.

Vieglatlētikas pasauli šobrīd pāršalcis dopinga skandāls, kurš iesaistīta arī Krievijas Vieglatlētikas federācija, un neatkarīga komisija ieteikusi IAAF diskvalificēt Krievijas pārstāvjus no rindām. Neoficiāli avoti vēsta, ka IAAF savā rītdienas valdes sapulcē šo ieteikumu apstiprinās, taču piedāvās Krievijai atkāpšanās ceļus un variantus, lai līdz 2016. gada olimpiādei diskvalifikāciju varētu atcelt.

VTB bankas valdes pārstāvis Vasilijs Titovs gan norādījis, ka sadarbības pārtraukšanai nav nekāda sakara ar dopinga skandālu un jau iepriekš uzņēmums lēmis par to, ka jaunu līgumu ar IAAF nenoslēgs.

Izmantotie resursi:
IAAF: ВТБ не проявил интереса к продлению...
Russian bank VTB will not extend its...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja