Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Prokopčuka: "Varbūt ir tāds sapnis - noskriet Rio un beigt karjeru"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Prokopčuka: "Varbūt ir tāds sapnis - noskriet Rio un beigt karjeru"
Jeļena Prokopčuka
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas labākā gargabalniece Jeļena Prokopčuka (38) sarunā ar "Latvijas Radio" atzīst, ka starts 2016. gada Riodežaneiro olimpiādē nav viņas mērķis - par to iespējams tikai sapņot. Fizioloģiju izmainīt nevar, bet varbūt vajag parunāt ar gudriem cilvēkiem, lai karstā laikā tik daudz neciestu rezultāts.

Trīskārtējā olimpisko spēļu dalībniece pēdējās divās olimpiādēs (Londonā un Pekinā) nepiedalījās, jo karsts laiks viņai rada pārāk lielas grūtības un negatīvi ietekmē arī rezultātu. "Pagaidām par Rio es varu tikai sapņot. Zinu, ka 25 grādi, starts deviņos, finišs divpadsmitos, laiks būs karsts," saka Jeļena Prokopčuka. "Varbūt ir tāds sapnis - noskriet Rio un beigt karjeru, bet nevaru teikt, ka tas ir mērķis. Varbūt vajag parunāt ar gudriem cilvēkiem, ko var uzlabot, lai tik daudz nezaudētu karstā laikā. Savu fizioloģiju es nevaru izmainīt."

Pēc astoņu gadu pārtraukuma Prokopčuka pērn atkal startēja Eiropas čempionātā un 10 000 metru skrējienā ierindojās 11. vietā. "Patiešām bija ļoti grūti, jo ķermenis negribēja strādāt tādā režīmā. Taču lēmums bija pieņemts un darīju visu, ko varēju. Biju laimīga, ka Eiropas čempionā biju daļa no Latvijas komandas. Šogad atkal gribu paskriet stadionā, jo tas atstāj ļoti labu ietekmi uz maratona rezultātu," atzīst mūsu izcilniece.

Prokopčukas nākamais starts ieplānots 10 000 metros 6.jūnijā, kad notiks Eiropas kausa sacensības Itālijā.

Kā jau ziņots, trīskārtējā Latvijas labākā sportiste Jeļena Prokopčuka janvārī izcīnīja 2. vietu Osakas maratonā. Sasniegtais laiks (2:24:07) šogad ir 21. labākais pasaulē un 4. labākais starp Eiropas sportistēm.

Izmantotie resursi:
"Latvijas Radio"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-03-11 12:47, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Tak uz Londonu vajadzeeja gatavoties
labi, ka zini labāk, kā vajadzēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-11 13:07, pirms 10 gadiem
Protams ja izvēle tagad būtu starp Londonu un RIO tad skaidrs ka Londona Ļenai būtu labāka vieta kur gūt augstākus sasniegumus!

     [+] [-]

, 2015-03-11 14:26, pirms 10 gadiem
Vai tad Londona neizpalika dēļ mātes cerībām? Kurā gadā bērns dzima?