Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Ribakina sakauj Mugurusu, Badosa kortu pamet ratiņkrēslā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ribakina sakauj Mugurusu, Badosa kortu pamet ratiņkrēslā
Tokijas 30 grādu karstums sakāva Paulu Badosu. Foto: AP/Scanpix

Spānija bija vienīgā valsts, kas Tokijas olimpisko spēļu sieviešu tenisa turnīra ceturtdaļfinālos bija pārstāvēta ar divām tenisistēm (Garbinji Mugurusu un Paulu Badosu), taču nevienai neizdevās tikt pusfinālos, turklāt Badosa Tokijas svelmē izturēja tikai vienu setu jeb deviņus geimus. Cīņu par medaļām turpinās ukrainiete Eļina Svitoļina, Kazahstānas pārstāve Jeļena Ribakina, Šveices tenisiste Belinda Benčiča un čehiete Marketa Vondrušova.

Pasaules sestā rakete Eļina Svitoļina ar 6:4, 6:4 apspēlēja 61. numuru Kamilu Džordži, izmantojot agresīvās itālietes 36 nepiespiestās kļūdas. Ukrainas tenisa līderei komfortablā mačā abos setos bija divu breiku pārsvars, vienu zaudējot (attiecīgi 5:1 un 4:1). Ilgi tūrē esošajām tenisistēm tā bija tikai trešā tikšanās, Svitoļinai esot minimālā vadībā ar 2-1.

9. vietā esošā Garbinje Mugurusa pirms sešām nedēļām Jeļenu Ribakinu (WTA 20.) ar 6:4, 6:3 apspēlēja Berlīnē uz zālāja seguma, bet šodien Tokijā uz cietā seguma cieta sakāvi ar 5:7, 1:6. Spānijas tenisiste spēja iegūt tikai vienu breikbumbu (neizmantotu 2. seta trešajā geimā). Mugurusai pēc zaudējuma 1. setā bija medicīnas pārtraukums ārpus korta. Iemesls nav zināms, taču nojaušams – Mugurusai šogad vairākos turnīros bijušas problēmas ar muguru.

Anastasija Pavļučenkova (WTA 18.) turnīra pirmajos trīs mačos kopā zaudēja tikai septiņos geimos, bet šodien atdūrās pret sev neparocīgo Šveices spēlētāju Belindu Benčiču (WTA 12.), viņai zaudējot ar 0:6, 6:3, 3:6. Pavļučenkova pirmo geimu ieguva, kad rezultāts bija 0:6, 0:1 un 15:40. Viņa ar divām pirmajām servēm atspēlēja breikbumbas, vēlāk uzvarēja setā, bet izšķirošajā setā cieta sakāvi. Benčiča uzvarējusi piecās no septiņām savstarpējām spēlēm.

Marketa Vondrušova (WTA 42.) ar 6:3 uzvarēja Paulu Badosu (WTA 29.), kura nolūza Tokijas svelmē. Spānijas tenisiste labi sāktā cīņā no 3:1 zaudēja piecos geimos pēc kārtas, izsauca kortā ārstus un maču pārtrauca, turklāt pat nebija spējīga pašas spēkiem tikt prom no korta – tas notika ratiņkrēslā.

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Benčiča ir vienīgā no pusfinālistēm, kura Tokijā vēl piedalās citās disciplīnās. Viņa ar Viktoriju Golubiču iekļuva dubultspēļu turnīra pusfinālā. Vienspēļu pusfināli notiks ceturtdien, bet medaļu spēlēs sestdien.

Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīrs uz cietā seguma, sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(4) Elina Svitolina (UKR) – Camila Giorgi (ITA)6:4 6:4
(15) Elena Rybakina (KAZ) – (7) Garbine Muguruza (ESP)7:5 6:1
(9) Belinda Bencic (SUI) – (13) Anastasia Pavlyuchenkova (ROC)6:0 3:6 6:3
Marketa Vondrousova (CZE) – Paula Badosa (ESP)6:3 RET

Pusfinālu pāri

Spēle
(4) Elina Svitolina (UKR) – Marketa Vondrousova (CZE)
(9) Belinda Bencic (SUI) – (15) Elena Rybakina (KAZ)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2021-07-28 15:53, pirms 3 gadiem
...nu, 100% aizraujoši...kura paņems zeltu? ...fvzin...