Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Sieviešu tenisa dubultspēļu turnīrā uzvar galvenās favorītes Krejčīkova un Sinjakova

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sieviešu tenisa dubultspēļu turnīrā uzvar galvenās favorītes Krejčīkova un Sinjakova
Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu sieviešu tenisa dubultspēļu turnīrā uzvarēja ar pirmo numuru izsētā Čehijas komanda Barbora Krejčīkova/Kateržina Sinjakova, bet jaukto dubultspēļu sacensībās triumfēja Krievijas Olimpiskās komitejas izlases duets Anastasija Pavļučenkova/Andrejs Rubļovs.

Krejčīkova un Sinjakova finālā ar 7:5, 6:1 pieveica Šveices tenisistes Belindu Benčiču un Viktoriju Golubiču, izšķirošo izrāvienu veicot pēc devītā geima, kad no 4:5 uzvarēja sešos geimos pēc kārtas. Viņas 2. setā vienīgo geimu zaudēja ar servi pie 3:0, uzvaru nodrošinot ar piekto mačbumbu.

Šogad arī "French Open" triumfējušās čehietes uzvarējušas 12 no pēdējiem 13 mačiem, vienīgo zaudējumu piedzīvojot Vimbldonas ceturtdaļfinālā ar 7:6(6), 4:6, 7:9 Veronikai Kudermetovai un Jeļenai Vesņinai, toreiz neizmantojot četras mačbumbas.

Viņas Krievijas tenisistēm revanšējās šonedēļ olimpisko spēļu pusfinālā ar 6:3, 3:6, 10:6. Krejčīkova un Sinjakova izcīnīja Čehijai pirmo olimpisko zelta medaļu tenisā (neskaitot Čehoslovākijas rezultātus).

Abām Tokijā bija olimpiskā debija. Krejčīkova piedalījās arī vienspēļu turnīrā, kur astotdaļfinālā ar 6:1, 2:6, 3:6 zaudēja šodienas pretiniecei Benčičai. Šveices tenisiste vēlāk kļuva par čempioni un ir vienīgā spēlētāja, kura Tokijā izcīnīja divas medaļas.

Dubultspēļu turnīra bronzas medaļas ieguvējas tika noskaidrotas vakar, kad brazīlietes Laura Pigosi un Luisa Stefani dramatiskā spēlē atvairīja četras mačbumbas pret Kudermetovu un Vesņinu.

Vesņina šodien ar vienu mačbumbu zaudēja jaukto dubultspēļu finālā, kur viņa kopā ar Aslanu Karacevu divu Krievijas duetu cīņā piekāpās Pavļučenkovai un Rubļovam – 3:6, 7:6(5), 11:13.

Pavļučenkova un Rubļovs visas četras uzvaras Tokijā guva ar supertaibreika palīdzību, pēdējās divās cīnās atspēlējot vienu mačbumbu. Pusfinālā tas izdevās pret Ešliju Bārtiju un Džonu Pīrsu (5:7, 6:4, 13:11).

Karacevs un Rubļovs debitēja olimpiskajās spēlēs, bet Pavļučenkovai bija otrās spēles, visiem izcīnot pirmo medaļu. Savukārt šodien 35. dzimšanas dienu atzīmējušajai Vesņinai Japānā bija ceturtās olimpiskās spēles, iegūstot otro medaļu. Viņa 2016. gadā Riodežaneiro uzvarēja sieviešu dubultspēlēs (ar Jekaterinu Makarovu).

Teniss Tokijas olimpiskajās spēlēs

DisciplīnaZeltsSudrabsBronza
Sieviešu vienspēlesBelinda Benčiča (SUI)Marketa Vondrušova (CZE)Eļina Svitoļina (UKR)
Sieviešu dubultspēlesKrejčīkova/Sinjakova (CZE)Benčiča/Golubiča (SUI)Pigosi/Stefani (BRA)
Vīriešu vienspēlesAleksandrs Zverevs (GER)Karens Hačanovs (ROC)Pablo Karenjo Busta (ESP)
Vīriešu dubultspēlesMektičs/Pavičs (CRO)Čiličs/Dodigs (CRO)Daniels/Venuss (NZL)
Jauktās dubultspēlesPavļučenkova/Rubļovs (ROC)Vesņina/Karacevs (ROC)Bārtija/Pīrss (AUS)

Medaļu sadale

#KomandaZSBK
1Krievijas OK1203
2Čehija1102
Horvātija1102
Šveice1102
5Vācija1001
6Austrālija0011
Brazīlija0011
Jaunzēlande0011
Spānija0011
Ukraina0011

Z – zelts, S – sudrabs, B – bronza, K – kopā

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!