Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Sevastova un Ostapenko: "Žēl, ka viss jau ir beidzies"

Agris Suveizda

Sevastova un Ostapenko: "Žēl, ka viss jau ir beidzies"
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko. Foto: olimpiadef64.lv

LETA. Pēc zaudējuma Tokijas olimpisko spēļu dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā visvairāk žēl, ka sacensības noslēgušās jau pirmajā dienā, sarunā ar žurnālistiem no Latvijas atklāja Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova. Latvijas duets ar 6-4, 1-6, 5:10 piekāpās austrālietēm Samantai Stosurai un Elenai Peresai.

Iepriekš abas tenisistes zaudējumus piedzīvoja arī vienspēļu pirmajā kārtā, kā rezultātā Tokijas olimpiskajās spēlēs izdevās aizvadīt tikai vienu sacensību dienu. "Žēl, ka viss sākās un uzreiz arī beidzās," vilšanos par sniegumu Tokijā neslēpa Sevastova. "Šodien mums bija iespēja uzvarēt, bet dažus geimus otrajā setā nenospēlējām īpaši labi. Arī taibreiku varējām paņemt."

Vienspēlē abas tenisistes aizvadīja trīs setus, kortā pavadot vairāk nekā divas stundas. Gan Ostapenko, gan Sevastova norādīja, ka nogurumu no iepriekšējiem mačiem noteikti varēja just. "Ja būtu svaigākas un spēlētu nākamajā dienā, iespējams, emocijas būtu pierimušas. Varbūt arī mentāli mēs būtu "svaigākas"," pieļauj Ostapenko. "Uzskatu, ka kopumā nospēlējām labi, lai arī, protams, varējām labāk. Arī man žēl, ka viss beidzās vienā dienā. Zaudē spēli un brauc uz mājām."

Jau vienspēlēs dažās epizodēs tiesnešu lēmumi bija šaubīgi, bet vēl lielāku sašutumu radīja dubultspēles notikumi. Īpaši otrajā setā, kad tiesnese skaidri redzamā situācijā netraktēja autu, punktu piešķirot austrālietēm. Citā epizodē bumbiņa divreiz bija skārusi korta segumu, bet punkts tāpat tika piešķirts austrālietēm. "Par vienu epizodi mēs bijām ļoti pārliecinātas, jo laukumā bija redzams bumbiņas nospiedums," atminas Ostapenko. "Ļāvu bumbiņai piezemēties un gaidīju, kad nokliegs "auts", bet tiesnese neko nepateica. Tas notika otrajā setā pie rezultāta 0-3, kad bija vienādi (40:40). Ja mēs to geimu paņemtu, nevar zināt, kā izvērstos spēle. Iespējams, mēs izlīdzinātu rezultātu, bet diemžēl tiesneši kļūdās. Šādas kļūdas var mainīt spēles ritējumu un arī rezultātu. Arī vienspēlē, manuprāt, tiesnese pieļāva vismaz piecas kļūdas epizodēs, kur bumbiņa bija tuvāk viņai. Pati nobrīnījos, jo tiesnese ir laba un labi redz bumbas, bet dažās epizodēs kļūdījās."

Nedaudzajās dienās, kas pavadītas Tokijā, tenisistēm treniņos tā arī neizdevās piestrādāt pie dubultspēļu taktikas. Laukumā to gan nevarēja manīt, taču Sevastova norādīja, ka aizvadītais mačs nebija nedz labākais, nedz sliktākais abu izpildījumā. "Lai arī ilgi neesam spēlējušas kopā, sākām solīdi, bet šeit bija grūti spēlēt. Serve un kļūda vai serve un uzvarēta izspēle. Arī austrālietes neaizvadīja savu labāko maču, bet Peresai ir lielāka pieredze dubultspēlēs, pie tam viņa ir kreile," uzsver Sevastova. "Viņām priekšrocību deva gan kreile Peresa, gan augstu atlekušās bumbas. Ja bumba neatlektu tik augstu, iespējams, būtu vieglāk spēlēt," spekulē Ostapenko.

Liepājniece Sevastova atklāja, ka tuvākajā laikā neplāno piedalīties dubultspēlēs, jo vēlas kārtīgi izārstēt gūtās traumas. Abas pieļāva iespēju, ka dubultspēlē atkal spēkus varētu apvienot neilgi pirms Billijas Džīnas Kingas kausa. No Tokijas abas tenisistes prom dosies ne vien ar skumjām, bet arī priecīgām emocijām, jo bija iespēja piedalīties atklāšanas ceremonijā, kā arī izbaudīt olimpisko atmosfēru atlētu ciematā. "Organizatori bija uzcēluši lielas tribīnes, bet Covid-19 apstākļos atmosfēras nav. Paldies tiem, kuri bija un veidoja atmosfēru," pauž Sevastova.

Uzvarētājas krietni labāk spēlēja pēc otrās serves, uzvarot desmit no 16 izspēles, kamēr Ostapenko/Sevastova - septiņas no 18. Latvijas duetam bija vairāk nepiespiesto kļūdu (27 pret 20 pretiniecēm), un Austrālijas duets uzvarēja 66 izspēlēs, kamēr latvietes - 51 izspēlē. Arī vienspēlē abas Latvijas spēlētājas zaudēja pirmajā cīņā. Ostapenko (WTA 30.) pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 4-6, 7-6 (7:2), 4-6 cieta neveiksmi pret Krievijas Olimpiskās komitejas sportisti Jeļenu Vesņinu (WTA 305.). Savukārt Sevastova (WTA 53.) pirms tam ar 6-2, 4-6, 2-6 cieta zaudējumu pret francūzieti Fionu Ferro (WTA 64.). Pirms pieciem gadiem Riodežaneiro par čempionēm dubultspēlē kļuva Krievijas sportistes Vesņina un Jekaterina Makarova. Piekto reizi olimpisko spēļu vēsturē sacensības notiks uz cietā seguma kortiem.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2021-07-25 17:03, pirms 3 gadiem
Taisnojajaties cik gribat!

     [+] [-]

, 2021-07-25 17:05, pirms 3 gadiem
Žēl!

     [+] [-]

, 2021-07-25 17:07, pirms 3 gadiem
Šoreiz nesanāca, neko darīt, bet meitenes cīnījās - gan ar pretiniecēm, gan lielo karstumu. Paldies un veiksmi turpmāk.

     [+] [-]

, 2021-07-25 17:24, pirms 3 gadiem
varbūt cīnījās, varbūt liekulība un noliešana- jāskatās tablo, tas neapmānīs

  -1 [+] [-]

, 2021-07-25 17:35, pirms 3 gadiem
Nolaisties uz zemes vajag

  +2 [+] [-]

, 2021-07-25 17:45, pirms 3 gadiem
Žēl, ka jums nav normāla psihologa, kurš jums tās smadzenes sakārtotu!

  -2 [+] [-]

, 2021-07-25 18:00, pirms 3 gadiem
Daudz darba vēl priekšā, cerams, ka neviena no viņām nav nošļurājusies ar kovidbidlu preparātu!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-25 18:17, pirms 3 gadiem
Ostapenko vajag aiziet pie acu ārsta, lai izraksta brilles. Bumba uz līnijas, kaut ko skatās un izlaiž. Cik jau šosezon rēcīgus čelendžus ņēmusi, bumba pusmetru autā, ņem čelendzu

  +1 [+] [-]

, 2021-07-25 19:16, pirms 3 gadiem
Priecē nesaspīlētā gaisotne starp abām. Troļļiem nav iespēja rakt zem abām.

     [+] [-]

, 2021-07-25 21:23, pirms 3 gadiem
nicks rakstīja: Priecē nesaspīlētā gaisotne starp abām. Troļļiem nav iespēja rakt zem abām.
Pajāja neiespringstot !

     [+] [-]

, 2021-07-25 22:30, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Šoreiz nesanāca, neko darīt, bet meitenes cīnījās - gan ar pretiniecēm, gan lielo karstumu. Paldies un veiksmi turpmāk.
žēl, ka pretiniecēm karstums netraucē, tikai mūsu meitenēm..

     [+] [-]

, 2021-07-25 23:16, pirms 3 gadiem
Uzvarētāju mentalitāte, kurai teorētiski vajadzētu būt abām Latvijas tenisa prīmām, šoreiz laikam bija palikusi Rīgas lidostā... Negribētos jau LOK uzskatīt par tūrisma aģentūru, bet kaut kādas pārdomas iezogas...

     [+] [-]

, 2021-07-26 00:24, pirms 3 gadiem
Apskatoties izlozē, ka pretīm stāsies Vesnina, uzreiz iedomājos, ka to Aļona iznesīs divos setos, atdodot minimumu geimu (atceroties piemēram FED kausa spēli ar Krieviju Sibīrijā), un kas sanāca - čiks, kaut kas jau sen iet uz greizo pusi, ko, protams, redzam; par Anastāsiju bija šaubas, bet pēc tāda sākuma, kur bukmeikeri deva uz viņas uzvaru spēles gaitā droši vien 1.05 tāds ass 180 grādu pagrieziens; pēc šiem zaudējumiem arī dubultspēlē mūsējās bija favorītes, bet te nu gan biju pārliecināts, ka agri vai vēlu uzdos... neko darīt, emocijas norimst un skaidrs, ka speciāli jau nezaudēja...