Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Daudz kļūdījos un steidzos izšķirīgajos brīžos"

Agris Suveizda

Ostapenko: "Daudz kļūdījos un steidzos izšķirīgajos brīžos"
Aļona Ostapenko. Foto: olimpiadef64.lv

LETA. Tokijas olimpisko spēļu pirmās kārtas mačā pieļautas pārlieku daudz kļūdas un arī sasteigtas vairākas izšķirīgās izspēles, kas kaut kādā mērā arī veicinājis neveiksmi, sarunā ar Latvijas medijiem teica tenisiste Aļona Ostapenko (WTA 30.), kura ar 4:6, 7:6(2), 4:6 piekāpās krievietei Jeļenai Vesņinai (WTA 305.).

"Vesņina aizvadīja labu spēli, bet mans sniegums nebija labākajā līmenī. Daudz kļūdījos un steidzos izšķirīgajās bumbās," sniegumu vienspēļu pirmās kārtas spēlē komentēja Ostapenko. "Žēl, ka tik ātri piedzīvoju zaudējumu olimpiskajās spēlēs, jo tā notiek reti, tāpēc gribas nospēlēt pēc iespējas labāk."

Tenisiste neslēpa, ka spēles laikā nedaudz nervozējusi, tomēr nevairījās paslavēt pretinieci, kura profesionālajā tūrē atgriezās vien šogad. Iepriekš viņa pēdējo spēli WTA tūrē aizvadīja 2018.gadā, bet vēlāk pasaulē laida bērniņu, kā rezultātā tenisu nācās nolikt otrajā plānā. "Zināju, ka nebūs viegli, jo viņa iepriekš nebija spēlējusi aptuveni trīs gadus. Vesņinai nebija ko zaudēt. Nebija viegli spēlēt pret viņu, jo abas serves spēja izpildīt pirmās serves līmenī, tāpēc neredzēju daudz izredžu nobreikot," skaidroja tenisiste, kura laukumā vairākkārt skaļi atklāja, ka ir ļoti karsts.

"Šodien laikam nervu bija par daudz, bet man ļoti gribējās uzvarēt. Bez tā, iespējams, nospēlētu labāk," pieļauj tenisiste. "Vienmēr gribas labi nospēlēt un atvest atpakaļ kādu medaļu. Iespējams, tāpēc izjutu nelielu spiedienu." Pirms trešā seta tenisisti Tokijā ietur karstuma pauzi un dodas uz ģērbtuvēm atvēsināties. Sarunā ar Krievijas medijiem Vesņina pēc spēles atklāja, ka pārtraukums viņai nācis par labu, jo izdevies atvilkt elpu un atdzesēties. Tikmēr Ostapenko šī pauze, iespējams, patraucēja, jo tieši otrā seta galotnē tenisiste vairākkārt izpildīja spēcīgas un netveramas serves. "Varbūt pauzi nevajadzēja, jo tobrīd kortā jau bijām pavadījušas divas stundas, tāpēc prasījās vēsumu. Domāju, ka uz korta bija kādi +40 pēc Celsija," par svelmi atklātajā tenisa kortā stāsta Ostapenko.

Tāpat Ostapenko neslēpa, ka "hard" seguma laukumi, kādi ir Tokijā, nav viņas favorīti. "Šis man uz "hard" seguma bija pirmais turnīrs pēc zālāja. Ja būtu vēl kāds turnīrs starpā, gan jau varētu vieglāk pierast. Pirmais turnīrs - uzreiz olimpiskās spēles. Bija nedaudz grūti pierast," neslēpj tenisiste. Dubultspēļu turnīrā Ostapenko un Sevastovai būs spēkošanās ar austrālietēm Samantu Stosuru un Elenu Peresu. Arī šī spēle notiks svētdien. Abām tenisistēm treniņos līdz šim vēl nav izdevies piestrādāt pie sadarbības. "Cerams, ka izcīnīsim uzvaru, jo gribas vēl olimpiskajās spēlēs pārstāvēt savu valsti," uzsvēra Ostapenko. "Pret Stosuru dubultspēlēs esmu spēlējusi iepriekš. Otru partneri gan nepazīstu. Zinu, kā Stosura spēlē. Esmu paskatījusies dažas viņas spēles. Galvenais, lai man un Nastjai pietiek enerģijas spēlei, jo abām bija ilgi mači."

Kopumā Ostapenko izbaudīja olimpisko ceremoniju, bet ir dažas lietas, kas īsti neapmierina. Tostarp ir iepriekš publiski izbrāķētās kartona gultas un ne visi ēdieni sportistei iet pie sirds. Lielāko prieku sagādā valdošā enerģija Latvijas delegācijā, kas ir tikai 33 sportistu kupla. Tieši nelielais personu skaits ļauj sportistiem labāk iepazīt pārējos delegācijā esošos.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2021-07-25 14:00, pirms 3 gadiem
RUS komentētāji samērā labi salīdzināja Ostapenko ar asfalta rulli, kas var pārbraukt jebkurai pāri, bet tajā pašā laikā pie vissīkākā akmentiņa iemaukt grāvī

     [+] [-]

, 2021-07-25 15:07, pirms 3 gadiem
Neko darīt sports ir sports un var sanākt arī šādi, jebkurā gadījumā paldies meitenei, nav mums daudz tāda līmeņa sportistu tenisā un citur. Izdosies nākošreiz.