Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

OS futbols: Žiņakam "hat-trick", glābjot Franciju, Brazīlijai bezvārtu neizšķirts

Rolands Eliņš

OS futbols: Žiņakam "hat-trick", glābjot Franciju, Brazīlijai bezvārtu neizšķirts
Andrē Pjērs Žiņaks. Foto: AFP/Scanpix

Tokijas olimpiskajās spēlēs turpinās vīriešu futbola turnīrs, kurā aizvadītas otrās spēles visās apakšgrupās, un interesanti atzīmēt, ka pēc 66% aizvadīto grupu turnīra spēļu joprojām neviena izlase nav garantējusi vietu ceturtdaļfinālā.

Francijas olimpiskā izlase šodien nonāca uz izkrišanas sliekšņa, spēlē pret DĀR olimpisko izlasi esot iedzinējos ar 0:1, 1:2 un 2:3, turklāt rezultāts 2:3 Francijai par sliktu bija vēl arī 86. minūtē. Taču visās trīs reizēs atspēlēties palīdzēja Andrē-Pjēra Žiņaka gūtie vārti. Viņš noformēja sev "hat-trick" un panāca neizšķirtu, kā arī atzīmējās ar rezultatīvu piespēli kompensācijas laikā, kad Savaņē izrāva Francijai uzvaru ar 4:3.

Francijai tas bija ļoti svarīgs panākums, jo mājinieki japāņi pēc tam ar 2:1 pieveica Meksiku, gūstot savu otro uzvaru šajā apakšgrupā. Japānai tagad ir visnotaļ labas izredzes izkļūt no grupas, kamēr Francijai būs jāpacenšas tikt garām Meksikai. Žiņaks ar kopā četriem gūtiem vārtiem tagad nostājies rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā.

Tikmēr Brazīlijas izlase un pirmajā kārtā "hat-trick" iesitušais Rišarlišanos palika sausā pret Kotdivuāru. Brazīlijai kopš 13. minūtes nācās spēlēt mazākumā un, lai arī pretinieki arī 79. minūtē nopelnīja noraidījumu, spēle tā arī noslēdzās ar neizšķirtu 0:0.

D apakšgrupas otrajā spēlē Vācija ar 3:2 tika pie uzvaras pār Saūda Arābiju, uzvaras vārtus iesitot mazākumā 75. minūtē. Vācijai līdz ar to viss izšķirsies grupas pēdējās spēlē pret Kotdivuāru, taču arī Brazīlija vēl nav garantējusi vietu nākamajā kārtā, ja negaidīti zaudē Saūda Arābijai ar lielu vārtu starpību.

Spānija tikmēr tika pie uzvaras pār Austrāliju, vienīgos vārtus gūstot Mikelam Ojarzabalam, kurš vēl pavisam nesen spēlēja vērā ņemamu lomu savas izlases panākumos "Euro 2020" sacensībās. Šajā grupā pie uzvaras tika arī Argentīna (1:0 pret Ēģipti), un tajā viss izšķirsies pēdējā kārtā, un arī Spānija vēl teorētiski var palikt aiz borta.

Nākamās spēles OS vīriešu futbola turnīrā paredzētas 28. jūlijā.

OS, futbola grupu turnīrs, 25.07, vīrieši

KomandasRez.KomandasRez.
Ēģipte-Argentīna0:1Francija-DĀR4:3
Jaunzēlande-Hondurasa2:3Brazīlija-Kotdivuāra0:0
Austrālija-Spānija0:1Japāna-Meksika2:1
Rumānija-Dienvidkoreja0:4Saūda Arābija - Vācija2:3

OS, futbola grupu turnīrs, vīrieši

A grupaPB grupaPC grupaPD grupaP
Japāna6Dienvidkoreja3Spānija4Brazīlija4
Meksika3Hondurasa3Austrālija3Kotdivuāra4
Francija3Jaunzēlande3Argentīna3Vācija3
DĀR0Rumānija3Ēģipte1Saūda Arābija0