Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

ASV 3x3 basketbolistes pieveic krievietes, neveiksmīga diena Francijai

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

ASV 3x3 basketbolistes pieveic krievietes, neveiksmīga diena Francijai
Ališa Greja. Foto: FIBA

Tokijas olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīra otrajā dienā vēl divas uzvaras izcīnījusi ASV izlase, kas pirmo zaudējumu sagādāja Krievijas Olimpiskās komitejas izlasei, bet divi zaudējumi tika francūzietēm, kuras zaudēja Japānas un Ķīnas komandām.

Pirmajā sacensību dienā pa divām uzvarām izcīnīja ASV un Krievijas Olimpiskās komitejas komandas, bet tālu no diviem panākumiem arī nebija Itālijas basketbolistes, kuras pēc veiksmīgā sākuma tomēr piekāpās Francijai. Šorīt itālietes ar 22:14 pārspēja pastarītes no Rumānijas, bet par trešo panākumu, kas principā nodrošinātu vietu vismaz ceturtdaļfinālā, cīnījās ar Ķīnas basketbolistēm.

Spēli labi sāka Ķīnas basketbolistes, izvirzoties vadībā ar 4:1. Itālietes koncentrējās uz caurgājieniem, īpaši izceļoties Relinai D'Alī. Tikmēr ķīnietēm bija auguma pārsvars, kas palīdzēja cīņās tiešā groza tuvumā. Itālietēm īpaši lielas problēmas sagādāja Žitiņas Žaņas apturēšana, kura pēc divām spēlētām minūtēm palīdzēja izvirzīt savu komandu vadībā ar 8:2. Ķīnietes ļoti labi darbojās aizsardzībā, vairs neļaujot itālietēm tikt pie brīviem metieniem. D'Alī izdevās pāris labi uzbrukumi, itālietēm sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (6:8).

Ķīnas basketbolistes uzreiz ieslēdza spēli uz groza apakšu, izmantojot auguma pārsvaru. Tikmēr D'Alī ar ātriem caurgājieniem turēja Itāliju spēlē (9:11). Ķīnu tuvāk uzvarai ar precīzu tālmetienu pievirzīja Lili Vaņa un Šuju Jaņa. Uz ķīniešu izrāvienu Itālija nespēja vairs neko nopietnu likt pretī. Tādējādi savu otro uzvaru turnīrā izcīnīja Ķīna - 22:13. Žaņa bija rezultatīvākā savā komandā ar astoņiem punktiem, bet Itālijas komandas labā D'Alī guva sešus.

Otrajā sacensību dienā pie svarīgas uzvaras tika Japānas basketbolistes, kuras sagādāja otro zaudējumu Francijai. Spēles sākumā francūzietes izvirzījās vadībā ar 8:4, bet spēles otrajā pusē Japānas izlase lauza cīņas gaitu. Stefānija Mavuli ar sekmīgiem uzbrukumiem izvirzīja mājinieces vadībā ar 11:9, bet pēc tam Mai Jamamoto realizēja tālmetienu (14:10). Ana Marija Filipa ar tālmetienu vēl saglabāja labas iespējas Francijas izlasei, bet spēles galotnē tā arī nespēja likvidēt nelielo deficītu. Tādējādi Japānas izlase uzvarēja ar 19:15. Japānas komandā trīs spēlētājas guva pa pieciem punktiem, bet Francijas izlasē Marī Pažē atzīmējās ar sešiem punktiem.

Francūzietēm gana daudz nepatīkamu brīžu nākamajā spēlē sagādāja arī Ķīna, kas spēja izcīnīt uzvaru ar 20:13. Tomēr pēc rādītā snieguma iepriekšējās spēlēs par otrās sacensību dienas centrālo spēli kļuva ASV duelis pret Krievijas Olimpiskās komitejas komandu, kas potenciāli varēja būt arī cīņa par pirmo vietu grupu turnīrā. Abas komandas līdz tam bija tikušas pie trim uzvarām. Spēles ievadā Anastasija Logunova izvirzīja vadībā Krievijas Olimpiskās komitejas komandu ar 3:0. ASV izlase ilgu laiku bija spiesta atspēlēties, ko izdevās paveikt vien pēc trīs ar pusi spēlētām minūtēm, kad tālmetienu realizēja Kelsija Plama (5:5).

Ališa Greja pirmo reizi izvirzīja ASV izlasi vadībā, bet Jūlija Kozika atbildēja ar precīzu tālmetienu. Spēles otrajā pusē krievietes atjaunoja trīs punktu pārsvaru (10:7), bet Greja izmantoja savas iespējas no soda metiena līnijas, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Sekmīgi turpināja spēlēt arī Kozika, izvirzot savu komandu vadībā ar 14:11, bet tad ASV izlase veica piecu punktu izrāvienu, vairs neatdodot vadību pretiniecēm un gūstot panākumu līdz šim grūtākajā spēlē ar 20:16 un nostabilizējoties pirmajā vietā turnīra tabulā pēc divām sacensību dienām. Greja bija rezultatīvākā ASV izlasē ar astoņiem punktiem, bet tikpat guva arī Kozika.

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm, 25. jūlijs

SpēleRezultāts
Japāna-Mongolija19:10
Rumānija-Itālija14:22
Mongolija-ROC5:21
Ķīna-Itālija22:13
Rumānija-ASV11:22
Japāna-Francija19:15
Ķīna-Francija20:13
ROC-ASV16:20

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm

VietaValstsUGP
1.ASV480
2.ROC377
3.Japāna376
4.Ķīna372
5.Itālija266
6.Francija157
7.Rumānija043
8.Mongolija038

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums