Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Malkomam zelta vārti, Brazīlija futbola finālā papildlaikā pārspēj Spāniju

Rolands Eliņš

Malkomam zelta vārti, Brazīlija futbola finālā papildlaikā pārspēj Spāniju
Brazīlijas izlase priecājas par uzvaru. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpiskajās spēlēs noslēdzies futbola turnīrs vīriešiem, un finālā Brazīlijas izlase ar 2:1 pārspēja Spāniju. Izšķirošos vārtus guva Sanktpēterburgas "Zenit" futbolists Malkoms, to paveicot 108. minūtē.

Pirms pieciem gadiem futbola lielvalsts Brazīlija pirmoreiz kļuva par olimpisko čempioni šajā sporta veidā, toreiz finālā pendelēs pieveicot Vāciju. Tokijā brazīlieši Vāciju apspēlēja jau grupu turnīrā, un Vācija nemaz neizkļuva no grupas, kamēr Brazīlija pēc tam grūtā ceļā nonāca līdz finālam, vispirms ar 1:0 ceturtdaļfinālā pieveicot Ēģipti, bet pēc tam pusfinālā tikai pendelēs tiekot galā ar Meksiku.

Līdzīgi sarežģīts ceļš uz finālu gan bija arī Spānijai, kas izslēgšanas spēlēs papildlaikā pieveica gan Kotdivuāru, gan Spāniju. No papildlaika neizdevās izvairīties arī šodien Jokohamā aizvadītajā finālā. Uz Mateusa Kunjas vārtiem pirmā puslaika izskaņā 61. minūtē atbildēja Mikels Ojarzabals, kurš vēl nesen spēlēja Spānijas izlases sastāvā "Euro 2020" finālturnīrā.

Lai arī bumbu vairāk kontrolēja spāņi, vairāk sitienus pa vārtiem veica Brazīlija, kas turklāt neizmantoja lielisku iespēju gūt vārtus – 38. minūtē Rišarlisons nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Papildlaikā Brazīlijai vārtus guva "Zenit" futbolists Malkoms, un spāņiem vairs neizdevās atspēlēties, Brazīlijai kļūstot par divkārtēju olimpisko čempioni.

Spānijai šis bija pirmais OS fināls kopš 2000. gada, bet par čempioni tā līdz šim kļuvusi tikai vienreiz – 1992. gadā Barselonā aizvadītajās olimpiskajās spēlēs.

Par spīti finālā neiesistajai pendelei Rišarlisons ar pieciem gūtiem vārtiem bija šī turnīra rezultatīvākais spēlētājs, kamēr pa četriem vārtiem guva francūzis Andrē Pjērs Žiņaks, meksikānis Sebastians Kordova un korejietis Hvangs Uijo.

Bronzas medaļu vakardien izcīnīja Meksikas izlase, ar 3:1 pārspējot Japānu.

Kā ierasts, olimpisko spēļu vīriešu futbola turnīrā nepiedalās nacionālās izlases, gan U23 vecuma izlases, kurās var pieteikt trīs spēlētājus virs vecuma ierobežojuma. Ņemot vērā, ka pandēmijas dēļ Tokijas spēles tika par gadu pārceltas, šoreiz turnīrā piedalījās U24 izlases, spēlētājiem, kuri bija izcīnījuši ceļazīmi uz OS, to nezaudējot spēļu pārcelšanas dēļ.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-07 21:07, pirms 3 gadiem
"Līdzīgi sarežģīts ceļš uz finālu gan bija arī Spānijai, kas izslēgšanas spēlēs papildlaikā pieveica gan Kotdivuāru, gan Spāniju."
Spānijai OS bija divas komandas? 🤔

     [+] [-]

, 2021-08-07 23:05, pirms 3 gadiem
var kads paskaidrot kapec futbola ir vecuma limits? basketbola,hokeja spele jebkura vecuma dzeki

     [+] [-]

, 2021-08-07 23:26, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: var kads paskaidrot kapec futbola ir vecuma limits? basketbola,hokeja spele jebkura vecuma dzeki
Princips vienkārš.Konkurence un prestižs ar World cup.Negribēja,lai savā starpā cīnās.Olimpiādi izvēlētos vairāk super stāri.Pieskaitam vēl,ka reāli četros gados 3 lielie turnīri.WC,EČ un OS.
Pāris jau vecāki var spēlēt,un pēc Tokijas liekas vecumu paaugstina uz 24.