Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Rosa un Klainmena pārliecinoši kļūst par jaunajām olimpiskajām čempionēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rosa un Klainmena pārliecinoši kļūst par jaunajām olimpiskajām čempionēm
Eiprila Rosa un Aliksa Klainmena. Foto: AFP/Scanpix

Par jaunajām olimpiskajām čempionēm pludmales volejbolā kļuvušas ASV volejbolistes Eiprila Rosa un Aliksa Klainmena. ASV duets finālā pārliecinoši ar 2-0 (21:15, 21:16) pārspēja austrālietes Mariafi Artačo Del Solaru un Talikvu Klensiju.

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm atlika noskaidrot vien jaunās olimpiskās čempiones. Par šo godu spēkiem mērojās Eiprila Rosa/Aliksa Klainmena no ASV un Mariafe Artačo Del Solara/Talikva Klensija no Austrālijas. Abi dueti šosezon trīs reizes tikās Kankunas četru zvaigžņu turnīros, divreiz pārākām esot Austrālijas pludmales volejbolistēm.

Spēli labāk sāka ASV pludmales volejbolistes, kad Rosa ar diviem eisiem un Klainmenas sekmīgos spēli izvirzījās vadībā ar 7:2. Pēc Klainmenas kļūdas Austrālijas duets atspēlēja divus punktus, bet drīz vien Klainmena revanšējās aizsardzībā, atjaunojot piecu punktu pārsvaru (11:6). Pēc tehniskā pārtraukuma Klainmenas tika pie eisa, palielinot ASV dueta pārsvaru līdz astoņiem punktiem (16:8). Austrālietes nepadevās, pacēla bumbas aizsardzībā, sadeldējot deficītu līdz pieciem punktiem (13:18). Tas gan varēja ļaut tikai atgūt pārliecību par saviem spēkiem, jo seta galotnē Rosa un Klainmena nebija ķeramas - 21:15.

Otro setu sekmīgi sāka Artačo Del Solara, izvirzot Austrālijas duetu vadībā ar 2:0. Tam sekoja katastrofāla kļūdu sērija, kam par iemeslu bija Rosas lieliskā spēle - 10:2. Vēl seta vidū nekas neliecināja, ka Austrālijas pludmales volejbolistes vēl spētu ko paveikt šajā spēlē, bet tad viņas sāka atgūties. Artačo Del Solara labi nospēlēja aizsardzībā, bet pēc viņas eisa rezultāts jau bija 13:16.

ASV pludmales volejbolistes pamodās, Rosai panākot sešas mačbumbas. Pirmo austrālietes atspēlēja, otrās izspēlē bumbu autā raidīja Rosa, bet trešajā piegājienā servē kļūdījās Artačo Del Solara, kas nozīmēja, ka par jaunajām olimpiskajām čempionēm kļuva ASV pludmales volejbolistes Eiprila Rosa un Aliksa Klainmena - 2-0 (21:15, 21:16).

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, spēle par 3. vietu un fināls

DienalaiksSpēleRezultāts
6. aug.04:00Verge-Deprē/Haidriha (Šveice) - Graudiņa/Kravčenoka (Latvija)2-0 (21:19; 21:15)
6. aug.05:30Rosa/Klainmena (ASV) - Artačo Del Solara/Klensija (Austrālija)2-0 (21:15; 21:16)

Olimpisko spēļu laureāti pludmales volejbolā sievietēm

OSZeltsSudrabsBronza
2020A.Rosa/A.Klainmena (ASV)M.Artačo Del Solara/T.Klensija (Austrālija)A.Verge-Deprē/J.Haidriha (Šveice)
2016L.Ludviga/K.Valkenhorsta (Vācija)Agata/Barbara (Brazīlija)A.Rosa/K.Volša (ASV)
2012M.Meja/K.Volša (ASV)Dž. Keisija/A.Rosa (ASV)L.Franka/Dž.Silva (Brazīlija)
2008M.Meja/K.Volša (ASV)J.Tjana/J.Vaņa (Ķīna)Č.Ksu/K.Žaņa (Ķīna)
2004M.Meja/K.Volša (ASV)S.Bede/A.Behara (Brazīlija)H.Makpīka/E.Jangsa (ASV)
2000N.Kuka/K.Pothārsta (Austrālija)S.Bede/A.Behara (Brazīlija)S.Pireša/A.Semuela (Brazīlija)
1996S.Pireša/Dž. Silva (Brazīlija)M.Rodrigesa/A.Semuela (Brazīlija)N.Kuka/K.Pothārsta (Austrālija)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!