Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Čakšs vīlies: ''Pamodos, visu darīju labi, jutos labi. Varbūt kaut kas jādara citādāk''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Čakšs vīlies: ''Pamodos, visu darīju labi, jutos labi. Varbūt kaut kas jādara citādāk''
Gatis Čakšs. Foto: F64

LETA. Latvijas šķēpmetējs Gatiss Čakšs pēc neiekļūšanas Tokijas olimpisko spēļu finālā sarunā ar medijiem neslēpa vilšanos. Lai arī pirms starta esot ievērojis sportisko režīmu, metieni nav izdevušies. Sportistam nav paticis savs kārtas numurs, kurš licis ilgi gaidīt izpildīt metienus, kamēr sapnis par Parīzes olimpiskajām spēlēm joprojām ir dzīvs.

Neveiksmīgas Tokijas olimpiskās spēles izrādījās arī vienīgajam šķēpmetējam vīriešu konkurencēm Gatim Čakšam. Sportists kvalifikācijas sacensībās tālākajā metienā sasniedza rezultātu 78.73 metri, kas deva 18. vietu 32 sportistu konkurencē. Lai iekļūtu finālā, Čakšam bija jāmet vismaz 82.40 metrus tālu.

Pēc sacensībām intervijā medijiem Čakšs bija vīlies par savu rezultātu. "Nevienu metienu nevarēju uziet ar krūti. Pamodos, visu darīju labi, arī jutos labi. Visu darīju pareizi - ieturēju diētu, savlaicīgi gāju gulēt. Varbūt kaut kas jādara nepareizi, tad būs citādāk.''

Pēc pirmā metiena, kurā neizdevās sasniegt rezultātu, Čakšs daudz staigāja pa sektoru. Sportists neslēpa, ka jutis lielu satraukumu. Pēc metieniem viņš piegāja pie tribīnēm, lai uzklausītu treneri, bet sacensībās vairs grūti kaut ko mainīt. "Ar treneri runājām, ka jau pirmajā piegājienā ir jāmet. Zinājām, ka varu, bet...," manāmi sašļucis ir sportists, neslēpjot, ka 16. kārtas numurs kvalifikācijā neatvieglo situāciju debijas reizē. "Jau sen esmu iesildījies, tāpēc gribas ātrāk izmest. Nācās gaidīt vairākas minūtes līdz tiku pie sava metiena. Tas šķita bezgalīgi ilgi."

Pirms starta sarunā ar žurnālistiem no Latvijas Čakšs neslēpa, ka lielākās cerības uz labu rezultātu lolo 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs. Šim mērķim sportists pēc neveiksmīgas debijas olimpiskajās spēlēs nav atmetis ar roku. "Centīšos, cerēšu. Ja ilgi pārdzīvošu, nekur tālu netikšu. Sporta veidu es mīlu, tāpēc tikai jādara," motivācija turpināt treniņus Čakšu nav pametusi.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 55 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2021-08-04 10:47, pirms 3 gadiem
Nekas, Gata spēles būs nākamās. Arī daudz skaļāki vārdi netika finālā.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-04 10:48, pirms 3 gadiem
Ir sportisti un ir tūristi. Tas arī viss.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-04 10:51, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Ir sportisti un ir tūristi. Tas arī viss.
Un vēl aizmirsi sporta eksperti - komentētāji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2021-08-04 10:57, pirms 3 gadiem
Rezultāts, protams, vilšanās, bet šim čalim vismaz ir iekšā, jo pāri 87 metriem tāpat vien nevar aizmest. Lai tik turpina strādāt un tad jau arī lielajās sacensībās kaut kad aizmetīs, ne visiem viss sanāk jau pirmajās spēlēs.

     [+] [-]

, 2021-08-04 10:59, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Un vēl aizmirsi sporta eksperti - komentētāji.
kādam jau ir jāpasaka sūrā patiesība. kamēr šamie murmina ka neko nezin, eskperts hulis noliek uz galda gatavu recepti: aizmet +10m, izknieb kādu mulatieti un brauc mājās pēc lielās prēmijas.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-04 11:00, pirms 3 gadiem
protams...grābeklis visiem vienāds...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-08-04 11:12, pirms 3 gadiem
Parize2024 rakstīja: Vot beidzot kaads bazaru filtre!!!
Kaa lai sho lidz musu turistiem aizdabu?
šobrīd jau šis saprot, bet tad Krāslavas spartakiādē aizmetīs 87m un atkal sajutīsies kā lielasi čempiņš

     [+] [-]

, 2021-08-04 11:16, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Nekas, Gata spēles būs nākamās. Arī daudz skaļāki vārdi netika finālā.
Noteikti uzreiz liec vēl uz aiz nākamajām, nākamās tikai būs otras, tad vēl pieredzi jākrāj
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-04 11:21, pirms 3 gadiem
Varbūt kļūdos, taču man izskatās, ka Latvijas metēju(šķēpu) virtuvē vajadzētu veikt kādas nopietnas pārmaiņas - sākot ar vadību un beidzot ar treniņu metodiku utml. lietām. No malas izskatās, ka n-tos gadus tiek strādāts vienā veidā, pēc vienām metodēm(nebrīnītos, ka par pamatu tiek ņemti vēl kaut kādi vecie Jāņa Lūša pieraksti), neko nemainot un rezultāti paliek arvien švakāki.

  +6 [+] [-]

, 2021-08-04 11:24, pirms 3 gadiem
- Trener, kā jāmet otrajā piegājienā, ja pirmais neizdevās?
- Gati, met tālāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-04 11:27, pirms 3 gadiem
Nekādas problēmas mūsu šķēpmetējiem.Kā parasti,izpildīs kvalifikāciju un aizbrauks Parīzi apskatīt pēc trīs gadiem.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-04 11:28, pirms 3 gadiem
Man liekas, tā kā škēpmetēji peras un ņemas un piecas reizes pa dzīvi met sportu pie malas, bet tad tomēr nē... Nu tā nav nevienā sportā. Šcerbatihs ar savām intrigām drusku var turēt līdzi, bet tā visi iepaliek gaismas gadus no šiem intrigantiem.

Tiem, kas iet, ņem, dara, apzinās savu līmeni un spēj tajā nostartēt, atbildīgajos mačos nostartējot pie sviem griestiem, tiem, lai veicas, tādus sportistus tikai atbalstīt un cienīt, pārējie - nu tak ejiet strādāt normālu darbu, ko var ņemties un taisīt teātri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-04 11:30, pirms 3 gadiem
Parize2024 rakstīja: Muuze agrak likas diezgan hot,tagad taada peleka,sazuvusi un nekaada un vel met kaa turiste Sirmucits konkrets lashara
Ko ta Sirmis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-04 11:32, pirms 3 gadiem
Kā tad, ka tūrists. Ko tad par Velveri, visīstāko tūristi neviens neko tādu neteica?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-04 11:33, pirms 3 gadiem
tuktuk rakstīja: Kā tad, ka tūrists. Ko tad par Velveri, visīstāko tūristi neviens neko tādu neteica?
Tas ir ētikas jautājums...par velti uz Japānu visus neved
Galvenais lai sirdsapziņa ļauj mierīgi gulēt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2021-08-04 11:45, pirms 3 gadiem
Neko, jāiet uz priekšu. Pašam jānostabilizē metiens, tad šādi pārsteigumi nebūs. Manā izpratnē tā stabiltāte Gatim nav pietiekama. Ir jāliek vēl klāt, jo tad sezonas laikā pēc 84 metriem nakamajās sacensībās gadās tikai 80 metri. Te Olimpiskās spēlēs tikai trīs metieni un tie noteikti jāaizmet. Tas ir spiediens, psiholoģija, tieši tagad jāizdara. Tomēr, ja metiens nav pieteikami stabils, kad tu nesaproti, kāpēc vienās sacensībās šķēps lido un otrās nē, tad ir saprotams, ka vēl jāstrādā! To arī Gatim novēlu. Strādāt vēl vairāk, nepadoties! Ja gribi būt liels čempions, tad jāmet vēl stabilāk, vēl tālāk. Vienu reizi sezonā aimest 87 metri nav pietiekami. Ja to Gatis būtu izdarījis reizes trīs vai četras, tad tā jau būtu viena pakāpe augstāk. Tagad citādi jāgaida, kad būs nākamā reize, kad visi apstākļi atkal sakritīs labvēlīgi.

     [+] [-]

, 2021-08-04 11:45, pirms 3 gadiem
Izskatās ka čalis pārdega, bet no tā jau nevienam vieglāk nepaliek. Jau kuro reizi mūsu šķēpa metējiem tā gadās. Saskaitīt grūti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-04 11:51, pirms 3 gadiem
Vajadzeeeja ZIGMUNDU Sirmo sūtit, tas būtu labāka formā, bet saprotu, ka nezidevas kvalifikaciju izpildīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-04 11:54, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Izskatās ka čalis pārdega, bet no tā jau nevienam vieglāk nepaliek. Jau kuro reizi mūsu šķēpa metējiem tā gadās. Saskaitīt grūti.
Olimpiāde ir olimpiāde, skaidrs, ka spriedze, kļūdās gan lieli vārdi, gan mazi. Šķēpmetēji letiņiem vnk ir kā zobu sāpes, jo gadu no gada viens un tas pats. Šis puisis jau ar, jauns, debija, ko tur ņemties, turpmāk būs labāk, bet nē, kā nez, uztraucas par to, ko citi tagad teiks [par viņu, nu tak pofig, tici sev, ej un dari, kamēr neviens no tiem citiem teicējiem nemet tālāk par tevi, pie vienas vietas tādi'... bet nē, redz, piedrazo paši sev galvu...
Sportists zina, kāds stress un ieksējās sajūtas viņu sagaida, nu tad ar sevi jāstrādā, nu ne par velti ASV sportisti jau no tīņu vecuma, stresa situācijas sauc par Excitement, viņi jau no mazām dienām sevi ir pieregulējuši, ka tas starta un sacensību stress un adrenalīns ir draugs, ne ienaidnieks, ka ar to ir jāsadzīvo un tas jāizmanto...

  +3 [+] [-]

, 2021-08-04 12:01, pirms 3 gadiem
Šķēpmetēji vairāk nepārsteidz ar izgāšanos lielajās sacensībās. Vasilevskis un Kovals, kad uz viņiem pilnīgi neviens nelika, izšāva. Kā rodas kaut mazākās gaidas, visi sadeg kā salmi.
1 2 55 komentāri